![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ODPOWIEDNIA TEMPERATURA PIECA DO PIZZY |
|||||||
|
Autor:
pizzeria RUKOLA Wypowiedzi: 1 |
Witam!
Kupiłem niedawno piec do pizzy firmy HENDI 1kom 4x32cm i mam straszny problem z ustawieniem odpowiedniej temperatury. Jak nie spali mi sie z dolu, to surowe ciasto, albo składniki surowe. Poki co udalo mi sie dzisiaj, zrobic w miare zadowalajaca pizze w temp 375Gora/175dol. Czy macie jakis pomysl jak dobrze ustawic temperature gornej i dolnej grzalki w piecu tego typu? Pozdrawiam i z gory dziekuje za jaka kolwiek pomoc i odpowiedz! _____________ Jestem nowym właścicielem pizzeri. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
joanna84 Wypowiedzi: 4 |
Witam! od 6 lat prowadzę pizzerie u mnie temperatura odzawsze góra 350 dół 250 i pojemność pieca 4 x 35 , spróbuj ale też zależy dużo od receptury ciasta
|
||||||
|
Autor:
zapomniałam dodać że pizze pieczemy na siatce, rozumiem że tutaj też w ten sposób
|
||||||
|
Autor:
Good Food
Wypowiedzi: 2 |
Proszę o poradę, mam piec dwu komorowy Hendi, przy mniejszym ruchu chcę używać jednej komory. Pytanie której komory górnej czy dolnej używać na stałe. Czy jest jakaś różnica.
|
||||||
|
Autor:
Witam,przy mniejszym ruchu jak najbardziej używać jednej komory (zaoszczędzi Pan na energii,w nieużywanej komorze i tak będzie temperatura ok.100 stopni C, komorę można zawsze załączyć przy zwiększającym się ruchu,w ciągu piętnastu min powinna się nagrzać )jeśli chodzi o różnicę dolna czy górna komora to nie ma znaczenia,chodzi w tym momencie o wygodę, wysoki pizzerman to górna, jak niski dolna i już powodenia !!!
|
||||||
|
Autor:
Good Food
Wypowiedzi: 2 |
Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Wygodniej nam korzystać z dolnej. Zastanawia mnie czy między dolną a górną komorą jest również izolacja tak jak powyżej górnej komory. Jeśli jest to ok, jeśli nie to myślę, że górna komora bardziej by trzymała temperaturę- mniejszy ubytek. Jeśli między komorami nie ma izolacji to z dolnej komory ciepło szybciej ucieka do górnej komory co za tym idzie będzie się częściej załączał i ciągnął prąd dobijając temperaturę w dolnej komorze.
Nie wiem czy mój tok myślenia jest właściwy. |
||||||
|
Autor:
A jak zachowuje się proces pieczenia pizzy przy takich ustawieniach kiedy wsadzone są 4 pizze? Jest różnica jak się piecze jedną?
Mam taki piec: Redfox, 2x35 www.xxlgastro.pl/pl/redfox-piec-do-pizzy-2-poziomowy-980x920x760mm-2-x.html I faktycznie przyznam rację Pani Joannie, że dużo też zależy od jakości/grubości ciasta bo bardzo różne wychodzą. Wniosek jest taki, że musisz próbować. |
||||||
|
Autor:
Żbiku
Wypowiedzi: 10 |
Wszystko jest bardzo uzależnione od ciasta, ciężko będzie określić jakie ustawienia będą idealne. Dopiero metodą prób i błędów do tego dojdziesz.
|
||||||
|
Autor:
Piotrek84 Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Zakupiliśmy piec Stalgast 1 komorowy ( czerwony panel) temperatura do 450st i regulacja osobna na dol i górę.
Pytanie do osób które taki piec posiadaja, jaka temperatura ustawiacie dla góry i dolu? Z siatką i bez? Preferowalbym bez siatki |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:26:52 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|