FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ODPOWIEDNIA TEMPERATURA PIECA DO PIZZY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ODPOWIEDNIA TEMPERATURA PIECA DO PIZZY

Autor: pizzeria RUKOLA

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2015-12-13 o godzinie 23:24:02.
Witam!
Kupiłem niedawno piec do pizzy firmy HENDI 1kom 4x32cm i mam straszny problem z ustawieniem odpowiedniej temperatury. Jak nie spali mi sie z dolu, to surowe ciasto, albo składniki surowe. Poki co udalo mi sie dzisiaj, zrobic w miare zadowalajaca pizze w temp 375Gora/175dol. Czy macie jakis pomysl jak dobrze ustawic temperature gornej i dolnej grzalki w piecu tego typu? Pozdrawiam i z gory dziekuje za jaka kolwiek pomoc i odpowiedz!

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: joanna84

Wypowiedzi: 4
Post 2 napisany 2015-12-23 o godzinie 17:20:09.
Witam! od 6 lat prowadzę pizzerie u mnie temperatura odzawsze góra 350 dół 250 i pojemność pieca 4 x 35 , spróbuj ale też zależy dużo od receptury ciasta

Post 3 napisany 2015-12-23 o godzinie 17:26:03.
zapomniałam dodać że pizze pieczemy na siatce, rozumiem że tutaj też w ten sposób

Autor: Good Food

Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2016-01-12 o godzinie 16:14:13.
Proszę o poradę, mam piec dwu komorowy Hendi, przy mniejszym ruchu chcę używać jednej komory. Pytanie której komory górnej czy dolnej używać na stałe. Czy jest jakaś różnica.

Post 5 napisany 2016-01-12 o godzinie 16:24:55.
Witam,przy mniejszym ruchu jak najbardziej używać jednej komory (zaoszczędzi Pan na energii,w nieużywanej komorze i tak będzie temperatura ok.100 stopni C, komorę można zawsze załączyć przy zwiększającym się ruchu,w ciągu piętnastu min powinna się nagrzać )jeśli chodzi o różnicę dolna czy górna komora to nie ma znaczenia,chodzi w tym momencie o wygodę, wysoki pizzerman to górna, jak niski dolna i już powodenia !!!

Autor: Good Food

Wypowiedzi: 2
Post 6 napisany 2016-01-12 o godzinie 17:56:21.
Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Wygodniej nam korzystać z dolnej. Zastanawia mnie czy między dolną a górną komorą jest również izolacja tak jak powyżej górnej komory. Jeśli jest to ok, jeśli nie to myślę, że górna komora bardziej by trzymała temperaturę- mniejszy ubytek. Jeśli między komorami nie ma izolacji to z dolnej komory ciepło szybciej ucieka do górnej komory co za tym idzie będzie się częściej załączał i ciągnął prąd dobijając temperaturę w dolnej komorze.
Nie wiem czy mój tok myślenia jest właściwy.

Autor: Karma

Wypowiedzi: 3
Post 7 napisany 2016-02-15 o godzinie 14:11:01.
A jak zachowuje się proces pieczenia pizzy przy takich ustawieniach kiedy wsadzone są 4 pizze? Jest różnica jak się piecze jedną?

Mam taki piec:
Redfox, 2x35
www.xxlgastro.pl/pl/redfox-piec-do-pizzy-2-poziomowy-980x920x760mm-2-x.html
I faktycznie przyznam rację Pani Joannie, że dużo też zależy od jakości/grubości ciasta bo bardzo różne wychodzą. Wniosek jest taki, że musisz próbować.

Autor: Żbiku

Wypowiedzi: 10
Post 8 napisany 2016-03-10 o godzinie 22:24:57.
Wszystko jest  bardzo uzależnione od ciasta, ciężko będzie określić jakie ustawienia będą idealne. Dopiero metodą prób i błędów do tego dojdziesz.

Autor: Piotrek84

Tematy: 4
Wypowiedzi: 6
Post 9 napisany 2017-06-12 o godzinie 11:22:59.
Zakupiliśmy piec Stalgast 1 komorowy ( czerwony panel) temperatura do 450st i regulacja osobna na dol i górę. 

Pytanie do osób które taki piec posiadaja, jaka temperatura ustawiacie dla góry i dolu? Z siatką i bez? Preferowalbym bez siatki

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:26:52
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ODPOWIEDNIA TEMPERATURA PIECA DO PIZZY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "odpowiednia temperatura pieca do pizzy" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.