| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Jaki piec piekarniczo - cukierniczy do małej gastronomii
wiadomo ;);)
ale jak byś musiał wybrać ale to co ty byś kupił/ ła na moim miejscu |
2013-11-25 18:17:12 |
9 |
|
Księga HACCP oraz GMP/GHP
a jak wyglada taka sięga ?
czy zapodasz jakiś link do przykładowej ksiegi ?
czy w małej gastronomi do 4 pracowników jest to wymagane ?
jaki koszt jest za taką księge ? |
2013-11-07 10:26:14 |
9 |
|
Dostawca pieczywa do odpieku...Pilne Warszawa i okolice
a jakie ilości cię interesują ? |
2013-11-06 23:44:23 |
5 |
|
Księga HACCP oraz GMP/GHP
a ile chcesz za wyszkolenie ?
systemu HACCP ? |
2013-11-06 23:42:46 |
9 |
|
okap gastronomiczny
dobra wentylacja pomieszczenia i wystarczy ;) |
2013-11-06 23:40:35 |
20 |
|
biznes kanapkowy
jak słyszałeś jest to biznes na topie ;);)
wszystko ci się uda jak dasz z siebie wszystko ;P
chodzi tu głównie o zdobycie kontrahentów przed założeniem działalności i w trakcie jej prowadzenia
jeżeli oferta trafia do firm to zaklep sobie kilka
jeżeli do osób prywatnych to musi to być miejsce o natężonym ruchu pieszych
Warto zwrócić uwage czym twoja firma ma się wyróżniać względem twojej konkurencji |
2013-11-06 23:36:15 |
10 |
|
Jaki piec piekarniczo - cukierniczy do małej gastronomii
Witam wszystkich pasjonatów gastronomii ;P
Otwieram mały lokal gastronomiczny specjalizujący się w wyrobami piekarniczo-cukierniczymi i sprzedażą ciepłych angielskich kanapek według własnej kompozycji
lokal użytkowy ma ok 18m2 w czym 13m2 ma powierzchnia gastronomiczna a reszta to pomieszczenia biurowe i toaleta
Wydawanie i sprzedaż towaru będzie odbywać się przez okno wydawcze dzięki temu nie będę musiał posiadać powierzchni konsumenckiej
Nie wiem ile sztuk pieczywa będę wypiekał i sprzedawał dziennie (najlepiej jak najwięcej ;P hehe )
Piekł będe: pizze, słone przekąski, ciabatty, chleb, bułki, bagietki, ciasteczka
Proszę o pomoc w wybraniu pieca cukierniczego/piekarniczego i wasze za i przeciw:
wszyskie piece posiadają gwarancje rozruchową 1 miesiąc
1. http://allegro.pl/miwe-condo-3-komory-piec-cukierniczo-piekarniczy-i3525854636.html
cena: 20 tys zł
2. http://allegro.pl/piec-cukierniczy-wachtel-piccolo-i3658894895.html
cena: 18 tys zł
3. http://allegro.pl/piec-piekarniczy-cukierniczy-wachtel-picolo-elektr-i3581174865.html
cena: 13 tys zł
4. http://www.baeckerei-anzeiger.de/Etagenbackofen-46849.html
cena: 15tys zł
5. http://www.baeckerei-anzeiger.de/Etagenbackofen-48026.html
cena: 20tys zł |
2013-11-06 23:27:47 |
9 |
|
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
dziekuje za takie rozwiązanie ;);/
ale piec cukierniczy/ piekarniczy w stanie nowym marki winkler-wachtel czy Miwe to koszt od 60-100 tys zł a ja max moge wydać 20tys zł
wystarczy gwarancja rozruchowa i tyle. Moje skromne zdanie jest takie że głupota kupować nowke przy dopiero co powstającej działalności
koszty przewyższają inwestycje
Zakładam nowy temat
Który piec piekarniczo cukierniczy wybrać tam będą różne modele
Licze na waszą pomoc ;P |
2013-11-06 21:39:06 |
13 |
|
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
szukam używanego pieca z jedną góra 2 komorami nie drożej niż 8k zł tego typu:
najlepiej przez firmy która wystawi gwarancje serwisową lub od osoby prywatnej
[i]http://allegro.pl/piec-cukierniczy-i3553097533.html[/i] |
2013-09-18 15:27:24 |
13 |
|
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
już wiem co to musi być za piec
Piekarniczo-cukierniczy wyglądający podobnie jak piec do pizzy czyli z komorami wysuwowymi
Jeśli toś taki posiada pisać PW lub telefon/maila w temacie |
2013-09-18 11:23:52 |
13 |
|
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Pizza- 320 c
pieczywo- 230 C |
2013-09-12 23:58:23 |
13 |
|
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
piec konwekcyjny jest uniwersalny lecz ja nie będę tam piekł mięs, ryb, rolad, gołąbków itp
wydaje mi się że ta opcja jest bardziej dla restauracji a nie piekarenki fast-food, szukam czegoś do wypiekania ciast tylko i wyłącznie ciast
Prawdziwy placek/tortilla (kukurydziana) jest ciastem stałym nie płynnym wiec można spokojnie wypiekać w piecu (to nie naleśniki) ;)
piec chlebowy ma opcje naparowywania i osiąga temp. ok 350 C ale jest za drogi cena ok 12tys
może jest jakiś piec do pizzy z opcją naparowywania ?
sam nie wiem który by był najlepszy
może ten piekarniczy albo coś typu wiesheu (ten w supermarketach) |
2013-09-11 23:17:30 |
13 |
|
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Witam wszystkich serdecznie
Otwieram małą gastronomie fast-food specjalizującą się w wyrobie ciast typu: francuskie, do pizzy, bułek, chleba, ciabatty, bagietek, pity, chleba arabskiego, zapiekanek, tortilli
Pieca szukam góra do 8tys (brutto)(może być używany)
jaki charakter piekarnika elektrycznego był by uniwersalny i najlepszy
1. Do pizzy np.
http://gastrohevi.pl/pl/stalgast-piec-do-pizzy-2x720x720x140h-12kw-500c-wym-zewn-1010x850x750h-781011.html?partner=2069
2. Piec chlebowy np.
http://www.e-kwiatek.pl/mlynki/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=218&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=82&vmcchk=1&Itemid=82
3. Konwekcyjno-parowy np.
http://sklep.technica.pl/kuchnia/obrobka-termiczna/piece-gastronomiczne/piece-konwekcyjno-parowe_3/piece-gazowe/piec-piekarniczo-cukierniczy-4-blacyx600x400-mm-6-4kw.html
4. Piekarniczy np.
http://allegro.pl/piec-piekarniczy-zucchelli-forni-8m2-i3531591686.html
Proszę o przykłady firm lub modeli danego pieca ;);) |
2013-09-11 18:45:05 |
13 |
|