FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKI PIEC PIEKARNICZO - CUKIERNICZY DO MAłEJ GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKI PIEC PIEKARNICZO - CUKIERNICZY DO MAłEJ GASTRONOMII

Jaki piec piekarniczo - cukierniczy do małej gastronomii
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 1 napisany 2013-11-06 o godzinie 23:27:47.
Witam wszystkich pasjonatów gastronomii ;P

Otwieram mały lokal gastronomiczny specjalizujący się w wyrobami piekarniczo-cukierniczymi i sprzedażą ciepłych  angielskich kanapek według własnej kompozycji

lokal użytkowy ma ok 18m2 w czym 13m2 ma powierzchnia gastronomiczna a reszta to pomieszczenia biurowe i toaleta

Wydawanie i sprzedaż towaru będzie odbywać się przez okno wydawcze dzięki temu nie będę musiał posiadać powierzchni konsumenckiej 

Nie wiem ile sztuk pieczywa będę wypiekał i sprzedawał dziennie (najlepiej jak najwięcej ;P hehe )

Piekł będe: pizze, słone przekąski, ciabatty, chleb, bułki, bagietki, ciasteczka

Proszę o pomoc w wybraniu pieca cukierniczego/piekarniczego  i wasze za i przeciw:
wszyskie piece posiadają gwarancje rozruchową 1 miesiąc

1. http://allegro.pl/miwe-condo-3-komory-piec-cukierniczo-piekarniczy-i3525854636.html
cena: 20 tys zł

2. http://allegro.pl/piec-cukierniczy-wachtel-piccolo-i3658894895.html
cena: 18 tys zł

3. http://allegro.pl/piec-piekarniczy-cukierniczy-wachtel-picolo-elektr-i3581174865.html
cena: 13 tys zł

4. http://www.baeckerei-anzeiger.de/Etagenbackofen-46849.html
cena: 15tys zł

5. http://www.baeckerei-anzeiger.de/Etagenbackofen-48026.html
cena: 20tys zł
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 2 napisany 2013-11-25 o godzinie 11:06:02.
jeżeli nie wiesz, jaki przewidujesz ruch, to trudno jest ci coś doradzić. Bo wybór pieca wprost wynika z tego, ile będziesz w nim robił.
 
Jaki piec piekarniczo - cukierniczy do małej gastronomii
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 3 napisany 2013-11-25 o godzinie 18:17:12.
wiadomo ;);)
ale jak byś musiał wybrać ale to co ty byś kupił/ ła na moim miejscu
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
 
Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 4 napisany 2013-11-25 o godzinie 21:05:08.
Trojan napisał(a) w dniu 2013-11-25 o godzinie 18:17:12:
wiadomo ;);)
ale jak byś musiał wybrać ale to co ty byś kupił/ ła na moim miejscu


na tak postawione pytanie ci nie odpowiem, i już ci mówię dlaczego :-)
1. Przede wszystkim sprzętu za 20 tysięcy złotych nie kupiłbym używanego. Bo jak ci coś tam pieprznie, to 20 tysięcy utopisz. Z tego co widzę, te piece mają po 10-12 lat. To nie musi być dużo, ale nie wiem jak wygląda dostępność części do nich. Na twoim miejscu wziąłbym nowy piec w leasing, a nie używane ryzyko. To jednak twoje pieniądze i sam musisz zdecydować.

Pytam o ruch dlatego, że z tego wprost wynika wybór pieca. Jeżeli ruch będzie niewielki, to nie będziesz trzymał pieca cały czas odpalonego, bo nie zarobisz. Wówczas zamiast jednego dużego, wziąłbym na początek mniejszy i ewentualnie dokupił drugi, czy większy - jak będzie duży ruch.
Jeżeli będzie duży ruch to brałbym duży piec, bez pary - bo przy tym co chcesz sprzedawać, jest zbędna. Wówczas piec chodzi ci cały czas i koszty jego działania nie są problemem, bo on na siebie zarabia. Ale wówczas brałbym piec z kilkoma komorami, byś nie otwierał co chwilę całości - bo wtedy wychładzasz wnętrze i wydłużasz czas obróbki tego, co tam siedzi.

PRzy małych ruchu zamiast takiego pieca, brałbym jakiś opiekacz, ale z grzałkami kwarcowymi. Chodzi o to, że kwarcowe błyskawicznie się rozgrzewają. Zwykłe nie i czekasz bardzo długo, a przy jedzeniu fast food  czekanie oznacza śmierć lokalu.
 
Autor: 3kropek


Tematy: 2
Wypowiedzi: 5
Post 5 napisany 2017-05-22 o godzinie 23:08:21.
Do małej cukierni, która zaczyna polecam coś  takiego jak linku poniżej. Dużo oglądałem pieców i czytałem o nich, a okazało się że koleżanka pracuje właśnie na czymś takim. Włoski produkt, dobrze wykonany w rozsądnej cenie:

https://multigastro.pl/pl/p/Piec-piekarniczy-cukierniczy-4-blachy-600x400-nawilzanie-99-programow/11939
 
Autor: katerineee45


Wypowiedzi: 1
Post 6 napisany 2018-02-27 o godzinie 14:08:24.
Gorąco polecam piece piekarnicze : http://koma-maszyny.pl/ ! :)
 
Autor: gabrysiadoma


Wypowiedzi: 3
Post 7 napisany 2019-02-21 o godzinie 09:13:27.
mój znajomym do swojej piekarni zamawia od nich piece piekarnicze i cukiernicze -  http://www.irpol.eu/piece-piekarnicze-cukiernicze mają sprzęt dla różnej wielkości lokali i tych małych i większych poczytaj sobie i dopasuj pod swoje wyroby
 
Autor: gabrysiadoma


Wypowiedzi: 3
Post 8 napisany 2019-02-21 o godzinie 09:13:57.
piece cukiernicze piece piekarnicze
 
Autor: gabrysiadoma


Wypowiedzi: 3
Post 9 napisany 2019-02-21 o godzinie 09:14:16.
http://www.irpol.eu/piece-piekarnicze-cukiernicze
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.228.220.31
Data: 2020-08-10
Czas: 04:03:14
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKI PIEC PIEKARNICZO - CUKIERNICZY DO MAłEJ GASTRONOMII
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jaki piec piekarniczo - cukierniczy do małej gastronomii " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: piec (22)    piece (17)    mała gastronomia (17)    piec konwekcyjny (7)    piec piekarniczy (2)    piec cukierniczy (1)    wyposażenie piekarni (1)    wyposażenie cukierni (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Mała gastronomia a warzywniak    System WMS w branży gastronomicznej   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.