![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAKI PIEC ELEKTRYCZNY WYBRAć: DO PIZZY, CHLEBOWY, KONWEKCYJNO-PAROWY CZY PIEKARNICZY |
|||||||
![]() Autor: Trojan Tematy: 2 Wypowiedzi: 13 |
Witam wszystkich serdecznie
Otwieram małą gastronomie fast-food specjalizującą się w wyrobie ciast typu: francuskie, do pizzy, bułek, chleba, ciabatty, bagietek, pity, chleba arabskiego, zapiekanek, tortilli Pieca szukam góra do 8tys (brutto)(może być używany) jaki charakter piekarnika elektrycznego był by uniwersalny i najlepszy 1. Do pizzy np. http://gastrohevi.pl/pl/stalgast-piec-do-pizzy-2x720x720x140h-12kw-500c-wym-zewn-1010x850x750h-781011.html?partner=2069 2. Piec chlebowy np. http://www.e-kwiatek.pl/mlynki/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=218&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=82&vmcchk=1&Itemid=82 3. Konwekcyjno-parowy np. http://sklep.technica.pl/kuchnia/obrobka-termiczna/piece-gastronomiczne/piece-konwekcyjno-parowe_3/piece-gazowe/piec-piekarniczo-cukierniczy-4-blacyx600x400-mm-6-4kw.html 4. Piekarniczy np. http://allegro.pl/piec-piekarniczy-zucchelli-forni-8m2-i3531591686.html Proszę o przykłady firm lub modeli danego pieca ;);)
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Witam
Nie wiem jak to widzisz ale każde z tych dań posiada inną specyfikę. Do pizzy potrzeba wysokiej temperatury bez konwekcjii, , ciast, bagietek i bułek może być konwekcyjny lub lepiej konwekcyjno parowy, a do robienia placków do tortili to u mnie używa się płyty grilowej. Nie wiem jak z miejscem stoisz ale proponuje rozejrzeć się za kilkoma urządzeniami o małych wydajnościach. Proponuje : - piec do pizzy z Radomia 4 pizze fi 320 cena 2900, brutto - piecyk konwekcyjny z grilem HENDI 225103 cena 2700, brutto lub - piec konwekcyjny z naparowaniem UNOX 904113 3400, brutto lub - piec konwekcyjno parowy HENDI 225530 cena 5800 brutto do tego mała płyta grilowa nastawna z 1300 brutto albo jeszcze taniej jak poczekasz do ostatniego tygodnia września Najbardziej uniwersalny z tych urządzeń jest piec Konwekcyjno-parowy, z tym że pizza potrzebuje ciut wyzszej temperatury i nie będzie to ideał jak z tradycyjnego pieca, kwestia oczekiwań. Wszystkie proponowane urządzenia są fabrycznie nowe i się chętnie pozbęde. Pozdrawiam 667-564-796 |
||||||
![]() Autor: Trojan Tematy: 2 Wypowiedzi: 13 |
piec konwekcyjny jest uniwersalny lecz ja nie będę tam piekł mięs, ryb, rolad, gołąbków itp
wydaje mi się że ta opcja jest bardziej dla restauracji a nie piekarenki fast-food, szukam czegoś do wypiekania ciast tylko i wyłącznie ciast Prawdziwy placek/tortilla (kukurydziana) jest ciastem stałym nie płynnym wiec można spokojnie wypiekać w piecu (to nie naleśniki) ;) piec chlebowy ma opcje naparowywania i osiąga temp. ok 350 C ale jest za drogi cena ok 12tys może jest jakiś piec do pizzy z opcją naparowywania ? sam nie wiem który by był najlepszy może ten piekarniczy albo coś typu wiesheu (ten w supermarketach)
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
|
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
jaka temperaura jest Panu potrzebna do przygotowywania tych produktów?
|
||||||
![]() Autor: Trojan Tematy: 2 Wypowiedzi: 13 |
Pizza- 320 c
pieczywo- 230 C
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
|
||||||
|
Autor:
br
Wypowiedzi: 17 |
W 8000 zł brutto zakupi Pan u mnie piec piekarniczo-cukierniczy (4 blachy, do 300 st.) oraz piec do pizzy (8x 25fi, do 420 st.).
|
||||||
|
Autor:
artur@proma.pl
Wypowiedzi: 4 |
Witam
Zapraszam na nasz portal ww.zwiadowca.pl tu znajdzie pan pełen katalog piecy również do ciast i pizzy zapraszam do kontaktu Artur Niedzielski 605 899 030 |
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
artur@proma.pl napisał(a) w dniu 2013-09-18 o godzinie 09:21:37: Witam Zapraszam na nasz portal ww.zwiadowca.pl tu znajdzie pan pełen katalog piecy również do ciast i pizzy zapraszam do kontaktu Artur Niedzielski 605 899 030 Panie Arturze proszę zapoznać się z naszym regulaminem: DZIAŁ FORUM pkt 8. "Zabronione jest umieszczanie odnośników do innych stron (portale, fora, katalogi firm) o tematyce zbliżonej z tematyką strony dostępnej w domenie forumgastronomiczne.pl , strony te stanowią konkurencję dla forumgastronomiczne.pl i odnośniki do nich będą usuwane." |
||||||
![]() Autor: Trojan Tematy: 2 Wypowiedzi: 13 |
już wiem co to musi być za piec
Piekarniczo-cukierniczy wyglądający podobnie jak piec do pizzy czyli z komorami wysuwowymi Jeśli toś taki posiada pisać PW lub telefon/maila w temacie
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
|
||||||
![]() Autor: Trojan Tematy: 2 Wypowiedzi: 13 |
szukam używanego pieca z jedną góra 2 komorami nie drożej niż 8k zł tego typu:
najlepiej przez firmy która wystawi gwarancje serwisową lub od osoby prywatnej http://allegro.pl/piec-cukierniczy-i3553097533.html
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
|
||||||
| JAKI PIEC ELEKTRYCZNY WYBRAć: DO PIZZY, CHLEBOWY, KONWEKCYJNO-PAROWY CZY PIEKARNICZY | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Najlepszy w Twoim przypadku piec piekarniczo-cukierniczy. Poszukaj nowego, bo w tej cenie kupisz, używkę odradzam.
|
||||||
![]() Autor: Trojan Tematy: 2 Wypowiedzi: 13 |
dziekuje za takie rozwiązanie ;);/
ale piec cukierniczy/ piekarniczy w stanie nowym marki winkler-wachtel czy Miwe to koszt od 60-100 tys zł a ja max moge wydać 20tys zł wystarczy gwarancja rozruchowa i tyle. Moje skromne zdanie jest takie że głupota kupować nowke przy dopiero co powstającej działalności koszty przewyższają inwestycje Zakładam nowy temat Który piec piekarniczo cukierniczy wybrać tam będą różne modele Licze na waszą pomoc ;P
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
|
||||||
![]() Autor: Multi Gastro Wypowiedzi: 17 |
Ja polecałbym takie rozwiązanie:
Piec do pizzy: http://multigastro.pl/piec-do-pizzy-1-komorowy-wloski-4-pizze-32-cm-781014-r-4.html - 2 399 zł netto - oczywiście nowy Piec cukierniczy i do chlebów: http://multigastro.pl/piec-konwekcyjny-z-naparowaniem-venix-b03d-3xgn1-1-lepszy-od-unox-9041880.html - 4 599 zł netto - nowy Do tego przydała by się komora wzrostowa: http://multigastro.pl/komora-wzrostowa-do-garowania-venix-p8-8xgn1-1.html - za 2999 zł netto Jeżeli chodzi o piec konwekcyjno parowy to polecam piec venix np ten: http://multigastro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-venix-g053d-5xgn2-3-lepszy-od-hendi-225547-unox-9002050.html - 5 799 zł netto z sondą i pełną elektroniką
Multi Gastro Wyposażenie Gastronomii i Sklepów
Działamy na terenie całej Polski tel.: 791-791-061 tel. st.: 12-307-79-79 mail: info@multigastro.pl www: http://multigastro.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:43:55 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|