FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKI PIEC ELEKTRYCZNY WYBRAć: DO PIZZY, CHLEBOWY, KONWEKCYJNO-PAROWY CZY PIEKARNICZY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKI PIEC ELEKTRYCZNY WYBRAć: DO PIZZY, CHLEBOWY, KONWEKCYJNO-PAROWY CZY PIEKARNICZY

Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 1 napisany 2013-09-11 o godzinie 18:45:05.
Witam wszystkich serdecznie

Otwieram małą gastronomie fast-food specjalizującą się w wyrobie ciast typu: francuskie, do pizzy, bułek, chleba, ciabatty, bagietek, pity, chleba arabskiego, zapiekanek, tortilli 

Pieca szukam góra do 8tys (brutto)(może być używany)

jaki charakter piekarnika elektrycznego był by uniwersalny i najlepszy
1. Do pizzy np.
http://gastrohevi.pl/pl/stalgast-piec-do-pizzy-2x720x720x140h-12kw-500c-wym-zewn-1010x850x750h-781011.html?partner=2069

2. Piec chlebowy np.
http://www.e-kwiatek.pl/mlynki/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=218&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=82&vmcchk=1&Itemid=82

3. Konwekcyjno-parowy np.
http://sklep.technica.pl/kuchnia/obrobka-termiczna/piece-gastronomiczne/piece-konwekcyjno-parowe_3/piece-gazowe/piec-piekarniczo-cukierniczy-4-blacyx600x400-mm-6-4kw.html

4. Piekarniczy np.
http://allegro.pl/piec-piekarniczy-zucchelli-forni-8m2-i3531591686.html

Proszę o przykłady firm lub modeli danego pieca ;);)
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 2 napisany 2013-09-11 o godzinie 21:18:38.
Witam
Nie wiem jak to widzisz ale każde z tych dań posiada inną specyfikę. Do pizzy potrzeba wysokiej temperatury bez konwekcjii, , ciast, bagietek i bułek może być konwekcyjny lub lepiej konwekcyjno parowy, a do robienia placków do tortili to u mnie używa się płyty grilowej.
Nie wiem jak z miejscem stoisz ale proponuje rozejrzeć się za kilkoma urządzeniami o małych wydajnościach.
Proponuje :
- piec do pizzy z Radomia 4 pizze fi 320 cena 2900, brutto
- piecyk konwekcyjny z grilem HENDI 225103 cena 2700, brutto lub
- piec konwekcyjny z naparowaniem UNOX 904113 3400, brutto lub
- piec konwekcyjno parowy HENDI 225530 cena 5800 brutto
 do tego mała płyta grilowa nastawna z 1300 brutto albo jeszcze taniej jak poczekasz do ostatniego tygodnia września


Najbardziej uniwersalny z tych urządzeń jest piec Konwekcyjno-parowy, z tym że pizza potrzebuje ciut wyzszej temperatury i nie będzie to ideał jak z tradycyjnego pieca, kwestia oczekiwań. Wszystkie proponowane urządzenia są fabrycznie nowe i się chętnie pozbęde.

Pozdrawiam

667-564-796
 
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 3 napisany 2013-09-11 o godzinie 23:17:30.
piec konwekcyjny jest uniwersalny lecz ja nie będę tam piekł mięs, ryb, rolad, gołąbków itp
wydaje mi się że ta opcja jest bardziej dla restauracji a nie piekarenki fast-food, szukam czegoś do wypiekania ciast tylko i wyłącznie ciast

Prawdziwy placek/tortilla (kukurydziana) jest ciastem stałym nie płynnym wiec można spokojnie wypiekać w piecu (to nie naleśniki) ;)

piec chlebowy ma opcje naparowywania i osiąga temp. ok 350 C ale jest za drogi cena ok 12tys

może jest jakiś piec do pizzy z opcją naparowywania ?
sam nie wiem który by był najlepszy
może ten piekarniczy albo coś typu wiesheu (ten w supermarketach)
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 4 napisany 2013-09-12 o godzinie 20:36:47.
jaka temperaura jest Panu potrzebna do przygotowywania tych produktów?
 
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 5 napisany 2013-09-12 o godzinie 23:58:23.
Pizza- 320 c
pieczywo- 230 C
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
 
Autor: br


Wypowiedzi: 17
Post 6 napisany 2013-09-13 o godzinie 08:38:29.
W 8000 zł brutto zakupi Pan u mnie piec piekarniczo-cukierniczy (4 blachy, do 300 st.) oraz piec do pizzy (8x 25fi, do 420 st.).
 
Autor: artur@proma.pl


Wypowiedzi: 4
Post 7 napisany 2013-09-18 o godzinie 09:21:37.
Witam
Zapraszam na nasz portal ww.zwiadowca.pl
tu znajdzie pan pełen katalog piecy również do ciast i pizzy

zapraszam do kontaktu
Artur Niedzielski
605 899 030
 
Autor: ADMIN
forumforum

Tematy: 14
Wypowiedzi: 86
Post 8 napisany 2013-09-18 o godzinie 09:28:09.
artur@proma.pl napisał(a) w dniu 2013-09-18 o godzinie 09:21:37:
Witam
Zapraszam na nasz portal ww.zwiadowca.pl
tu znajdzie pan pełen katalog piecy również do ciast i pizzy

zapraszam do kontaktu
Artur Niedzielski
605 899 030

Panie Arturze proszę zapoznać się z naszym regulaminem:
DZIAŁ FORUM pkt 8.
"Zabronione jest umieszczanie odnośników do innych stron (portale, fora, katalogi firm) o tematyce zbliżonej z tematyką strony dostępnej w domenie forumgastronomiczne.pl , strony te stanowią konkurencję dla forumgastronomiczne.pl i odnośniki do nich będą usuwane."
 
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 9 napisany 2013-09-18 o godzinie 11:23:52.
już wiem co to musi być za piec
Piekarniczo-cukierniczy wyglądający podobnie jak piec do pizzy czyli z komorami wysuwowymi

Jeśli toś taki posiada pisać PW lub telefon/maila w temacie
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
 
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 10 napisany 2013-09-18 o godzinie 15:27:24.
szukam używanego pieca z jedną góra 2 komorami nie drożej niż 8k zł tego typu:
najlepiej przez firmy która wystawi gwarancje serwisową lub od osoby prywatnej

http://allegro.pl/piec-cukierniczy-i3553097533.html
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
JAKI PIEC ELEKTRYCZNY WYBRAć: DO PIZZY, CHLEBOWY, KONWEKCYJNO-PAROWY CZY PIEKARNICZY
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 258
Post 11 napisany 2013-10-29 o godzinie 10:33:10.
Najlepszy w Twoim przypadku piec piekarniczo-cukierniczy. Poszukaj nowego, bo w tej cenie kupisz, używkę odradzam.
 
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Autor: Trojan


Tematy: 2
Wypowiedzi: 13
Post 12 napisany 2013-11-06 o godzinie 21:39:06.
dziekuje za takie rozwiązanie ;);/
ale piec cukierniczy/ piekarniczy w stanie nowym marki winkler-wachtel czy Miwe to koszt od 60-100 tys zł a ja max moge wydać 20tys zł

wystarczy gwarancja rozruchowa i tyle. Moje skromne zdanie jest takie że głupota kupować nowke przy dopiero co powstającej działalności
koszty przewyższają inwestycje 

Zakładam nowy temat
Który piec piekarniczo cukierniczy wybrać tam będą różne modele
Licze na waszą pomoc ;P
Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy
 
Jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy
Autor: Multi Gastro


Wypowiedzi: 17
Post 13 napisany 2015-02-19 o godzinie 10:00:12.
Ja polecałbym takie rozwiązanie:

Piec do pizzy: http://multigastro.pl/piec-do-pizzy-1-komorowy-wloski-4-pizze-32-cm-781014-r-4.html - 2 399 zł netto - oczywiście nowy

Piec cukierniczy i do chlebów: http://multigastro.pl/piec-konwekcyjny-z-naparowaniem-venix-b03d-3xgn1-1-lepszy-od-unox-9041880.html - 4 599 zł netto - nowy

Do tego przydała by się komora wzrostowa: http://multigastro.pl/komora-wzrostowa-do-garowania-venix-p8-8xgn1-1.html - za 2999 zł netto

Jeżeli chodzi o piec konwekcyjno parowy to polecam piec venix np ten: http://multigastro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-venix-g053d-5xgn2-3-lepszy-od-hendi-225547-unox-9002050.html - 5 799 zł netto z sondą i pełną elektroniką
Multi Gastro Wyposażenie Gastronomii i Sklepów

Działamy na terenie całej Polski
tel.: 791-791-061
tel. st.: 12-307-79-79
mail: info@multigastro.pl
www: http://multigastro.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.228.220.31
Data: 2020-08-10
Czas: 03:25:27
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKI PIEC ELEKTRYCZNY WYBRAć: DO PIZZY, CHLEBOWY, KONWEKCYJNO-PAROWY CZY PIEKARNICZY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jaki piec elektryczny wybrać: do pizzy, chlebowy, konwekcyjno-parowy czy piekarniczy " w grupie "produkty dla gastronomii"
TAGI: piec (22)    piece (17)    piec konwekcyjno-parowy (12)    piec do pizzy (6)    piec konwekcyjny (7)    pieczywo (6)    piec piekarniczy (2)    piec chlebowy (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Mała gastronomia a warzywniak    System WMS w branży gastronomicznej   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.