FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / ROBERT_30_1980
robert_30_1980
Data rejestracji w systemie: 2012-06-25
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 9       Ilość ogłoszeń: 2

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Budka z fast foodem
Napisz do mnie na priv a zobaczymy co da się zrobić Pozdrawiam Robert
2013-03-04 23:57:10 3
Przyczepa gastronomiczna czy się opłaca taki biznes?
Ja mam przyczepkę i dokumentację. Jeśli jesteś zainteresowany napisz: robert_30_1980@o2.pl
2013-02-01 11:01:20 10
Proszę o pomoc, sprzedasz na festynach
Witam, musisz mieć umowę najmu, jeżeli dzierżawisz miejsce, z którego sprzedajesz. Dokumentacja to przede wszystkim GHP/GMP HACCP, dokumenty potwierdzające DG a więc NIP, Regon, Wpis do DG. Dobrze mieć pozytywne orzeczenie sanepidu, który odbierał przyczepkę poprzedniego właściciela o ile to możliwe. Na pewno to ułatwia sprawę. Jeśli szukasz przyczepki mogę Ci sprzedać. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz na priv. Pozdrawiam Robert
2013-01-31 15:27:16 18
Zakup przyczepy gastronomicznej
Mam do sprzedania przyczepkę o wymiarach 2x3x2. Jeśli jesteś zainteresowana proszę o kontakt: robert_30_1980@o2.pl Pomogę w dokumentacji: zasady GMP/GHP oraz system HACCP, odbiór przez sanepid itp.
2013-01-07 08:52:24 3
Fast Food w przyczepie gastronomicznej
Ja mam taką przyczepkę więc odpowiem Ci tak: a) jeśli masz 20-25 tys kup nową. Tyle bowiem kosztuje minimalnie dobrze wyposażona nowa przyczepka, którą, jeśli miałbym tyle wydać poleciłbym dostosować w 100% do swoich potrzeb: rozmieszczenie mebli, urządzeń, półek, wody, zlewów i innych szmerów bajerów. Jeśli zamiarzasz z przyczepką jeździć to dosyć ważna logistycznie sprawa. Jeżeli jednak na cały biznes masz przeznaczone 20-25 tys. złotych (a uwierz te koszty które przyjmujesz rzeczywistość zweryfikuje i wydasz blisko 50% więcej) to możesz spokojnie wybrać używaną z odbiorem sanepidu. Spokojnie to wystarczy. b) inox jest imponujący, trwały i sanepid nie będzie się czepiał. Moja przyczepka jest używana, meble zwykłe, ale dbam by całość wyglądała dobrze i sanepid nie miał obiekcji. Inox jest drogi. c) urządzania nie muszą być nowe, ale muszą prawidłowo działać, prawda? Z doświadczenia wiem, że przyczepka z urządzeniami (z jak największym wyposażeniem) jest tańsza w zakupie niż przyczepka+szukanie i kupowanie urządzeń. d) nie odpowiem na to pytanie. e) problem prądu. Zwykle na różnych imprezach w plenerze są skrzynki, gdzie można się podpiąć. Wiadomo jest jakiś koncert, jakieś naświetlenie itp. Stojąc pod marketem, rynkiem, ruchliwą ulicą też o podłączenie nie będzie kłopotu. Wydaje mi się, że obecnie rzadko stosuje się agregat, generuje też spore koszty. Kolega powyżej dobrze podpowiedział: można zastosować jak najwięcej urządzeń na gaz. f) Tutaj również mam podobne zdanie jak kolega powyżej a od siebie dodam, że ważna jest 'miejscówka' Jeśli masz pytania kontakt do mnie: robert_30_1980@o2.pl Mam również przyczepkę, oklejoną w zeszłym roku, czyli jest jeszcze kilka lat gwarancji na okleinę. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz. Pozdrawiam Robert
2013-01-04 19:15:42 7
Podgrzewacz wody do przyczepy gastro ???
Jak dystrybutor z firmy Dar Natury może służyć jako żródło wody zimnej i ciepłej wraz ze zlewem dwukomorowym. Przecież ma taki mały zlewik. I to przechodzi przez sanepid? Poza tym kwestia odprowadzenia brudnej wody. U znajomej widziałem podgrzewacz, właściwie termę, która mogłaby być grawitacyjna. Ona jednak upierała się, że ma pompkę. Terma ta ma górną część zdejmowaną i widać ilość pozostałej wody. Tym sposobem można ją uzupełniać. Takiego urządzenia szukam. Wiecie może gdzie można takie termy kupić. W castoramach, Obi, Praktikerach pracownicy wzruszali ramionami. Nie mają tego w sprzedaży. Proszę o pomoc w namierzeniu tego typu Termy. Urządzenie 2 w jednym zbiornik + podgrzewacz elektryczny. Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
2012-08-25 23:36:44 8
Przyczepa Gastronomiczna a przepisy
Witam Zakupiłem przyczepę gastronomiczną z wyposażeniem. W tej chwili myślę o stałym punkcie-miejsce niedaleko akademików, Politechniki i innych uczelni. Problem w tym, że jest to teren szkoły. Miejsce nie jest problemem, bo lokalizacja dobra, no i nie muszę się martwić, że ktoś będzie złośliwy i narobi szkód, bo przyczepa będzie za ogrodzeniem. Ogrodzenie przytnę do wysokości okna sprzedaży. Od miesiąca walczę z urzędnikami. A to dyrektorka, z którą wcześniej komunikatywnie mi się rozmawiało boi się nie wiedzieć czego oznajmiła, że w Urzędzie Miasta urzędniczka ds. oświaty oznajmiła, że muszę mieć zgodę wodociągów, energetyki i nie wiem czego tam jeszcze. Z inną działką, której własnością jest Urząd Miasta nie było takich pytań. Problem w tym, że na odpowiedź trzeba czekać ok. miesiąca. Zgoda Prezydenta i jakieś szmery-bajery więc nie wiem na jakim jest sprawa obecnie etapie-mają dzwonić. Pod uwagę wziąłem jeszcze w pobliżu dwie lokalizacje, zarządcą jedną z nich jest Zarząd Dróg. Myślałem, że umowa między mną a szkołą wystarczy. W razie konieczności skrzynka z prądem, ale wtedy przepada status przyczepy jako obiektu niezwiązanego z ziemią. Chciałem prąd 'ciągnąć' ze szkoły, mam licznik. Jeśli chodzi o media to jest możliwość podpięcia, ale tego chciałbym uniknąć. Utknąłem w miejscu. Przecież nie mogę najpierw załatwiać sanepidu i innych, nie będąc pewnym miejsca. Proszę o poradę co muszę dostarczyć takiej instytucji jak szkoła. Jest to szkoła średnia. Powołałem się na prawo budowlane i przesłałem odpowiednie fragmenty ustawy. Pani powiedziała, że się na tym nie zna, nie wie jak ma to interpretować a przed rozpoczęciem roku szkolnego nie ma czasu na takie sprawy.
2012-08-22 16:03:27 1
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Oto mój e-mail: robert_30_1980@o2.pl . Nie wiem dlaczego wczoraj go 'zjadło'. Dzięki za szybką reakcję. Pozdrawiam Robert
2012-06-26 21:22:33 46
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Do gdyniak, bardzo proszę prześlij mi swoje opracowanie HACCP na . Również jestem na etapie wyposażania przyczepy gastronomicznej a przede mną odbiór sanepidu. Z góry dzięki.
2012-06-25 22:32:14 46
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.