![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FAST FOOD W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ |
|||||||
Autor:
NowyBiznes
Wypowiedzi: 3 |
Dzień dobry wszystkim!
Jestem nowy na tym forum i nie miałem do czynienia z gastronomią, więc proszę mi wybaczyć brak wiedzy. Postanowiłem podpytać osoby, które mają doświadczenie w prowadzeniu gastronomii typu fastfood w przyczepie gastronomicznej, oto moje pytania: a) czy warto kupować nową przyczepę bo używanych jest bardzo dużo np. na allegro b) z czego musi być wykonane wnętrze przyczepy, mam na myśli meble, bo oglądałem różne zdjęcia i np. w przyczepach meble są z drewna, w innych przyczepach meble inox c) urządzenia muszą być nowe? jakie marki polecacie d) ile powinien zarobić pracownik w przyczepie i czy ciężko o taki personel e) jak rozwiązać problem prądu w przyczepie jeśli ma się ona przemieszczać f) chyba najważniejsze pytanie, czy to jest dochodowy biznes? |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Według mnie po pierwsze jeśli nie masz doświadczenia w gastronomii to czasami szkoda czasu na otwieranie czegokolwiek bo tak szybko jak otworzysz tak szybko może zamkniesz. Wszystkim się wydaje, że gastronomia to prosta sprawa, że kilka groszy wystarczy na otwarcie rewelacyjnego biznesu, ale dobry sprzęt kosztuje, do tego półprodukty muszą być zawsze świeże, pracownicy itp..
Odpowiadając na Twoje pytania: a) obecnie przyczep gastronomicznych na rynku jest mnóstwo, więc jeśli dobrze trafisz to można w dobrej cenie kupić używaną ale trzeba dobrze sprawdzić, bo nie raz widziałem przyczepy kupione w dobrej cenie a na dzień dobry wymiana podłogi, wzmocnienie poszycia itp.. jeśli szukasz używanej przyczepy to proponuję się rozglądać najlepiej po sezonie wtedy z reguły są w dobrych cenach, nie polecam szukać na wiosnę, bo wtedy większość ludzi kupuje.. b) w przyczepach stosowane są różne meble. Jeśli dysponujesz większymi środkami to polecam meble wykonane ze stali nierdzewnej, jeśli nie to pozostają meble ze sklejki, która pod wpływem większej wilgoci zachowuje się różnie c) ja polecam nowe urządzenia ze względu na gwarancję, odpowiednie dostosowanie do potrzeb a nie na odwrót. Często się zdarza, że ludzie kupują urządzenia używane prawie w cenie nowych, bo nie są świadomi ile kosztują nowe. d) na to pytanie nie odpowiem e) jeśli przyczepa ma się przemieszczać to problem prądu rozwiązuje odpowiedni agregat prądotwórczy lub stosowanie urządzeń gazowych a prąd wykorzystywany tylko do lodówek, oświetlenia, kasy fiskalnej itp tak aby zapotrzebowanie na prąd było jak najmniejsze. f) wszystko zależy od podejścia, według mnie na wszystkim można zarobić ale trzeba trzymać rękę na pulsie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. |
||||||
Autor:
NowyBiznes
Wypowiedzi: 3 |
To że nie mam większego doświadczenia w gastronomii nie oznacza że jestem zdyskwalifikowany na starcie bo każdy kiedyś jakoś zaczyna. Czyli mam się rozglądać za przyczepą używaną na allegro?
|
||||||
Autor:
Meble Nierdzewne
Wypowiedzi: 7 |
W sprawie mebli to my polecamy meble wykonane ze stali nierdzewnej pod wymiar. Meble nierdzewne mają największą żywotność, są odporne na działanie wielu czynników, a najważniejsze to fakt, że od wilgoci nie będą się rozchodzić. Istnieje możliwość wykonania mebli dostosowanych do nabytej przez Pana przyczepy według indywidualnej specyfikacji, co pozwoli wykorzystać możliwie najlepiej przestrzeń wewnątrz, gdzie każdy centymetr jest na wagę złota.
sklep internetowy: www.MebleNierdzewne.pl
najlepsza oferta mebli wykonanych ze stali nierdzewnej dostawy na terenie całego kraju, krótkie terminy realizacji zamówień, realizujemy zamówienia nietypowe |
||||||
Autor:
robert_30_1980
Wypowiedzi: 9 |
Ja mam taką przyczepkę więc odpowiem Ci tak:
a) jeśli masz 20-25 tys kup nową. Tyle bowiem kosztuje minimalnie dobrze wyposażona nowa przyczepka, którą, jeśli miałbym tyle wydać poleciłbym dostosować w 100% do swoich potrzeb: rozmieszczenie mebli, urządzeń, półek, wody, zlewów i innych szmerów bajerów. Jeśli zamiarzasz z przyczepką jeździć to dosyć ważna logistycznie sprawa. Jeżeli jednak na cały biznes masz przeznaczone 20-25 tys. złotych (a uwierz te koszty które przyjmujesz rzeczywistość zweryfikuje i wydasz blisko 50% więcej) to możesz spokojnie wybrać używaną z odbiorem sanepidu. Spokojnie to wystarczy. b) inox jest imponujący, trwały i sanepid nie będzie się czepiał. Moja przyczepka jest używana, meble zwykłe, ale dbam by całość wyglądała dobrze i sanepid nie miał obiekcji. Inox jest drogi. c) urządzania nie muszą być nowe, ale muszą prawidłowo działać, prawda? Z doświadczenia wiem, że przyczepka z urządzeniami (z jak największym wyposażeniem) jest tańsza w zakupie niż przyczepka+szukanie i kupowanie urządzeń. d) nie odpowiem na to pytanie. e) problem prądu. Zwykle na różnych imprezach w plenerze są skrzynki, gdzie można się podpiąć. Wiadomo jest jakiś koncert, jakieś naświetlenie itp. Stojąc pod marketem, rynkiem, ruchliwą ulicą też o podłączenie nie będzie kłopotu. Wydaje mi się, że obecnie rzadko stosuje się agregat, generuje też spore koszty. Kolega powyżej dobrze podpowiedział: można zastosować jak najwięcej urządzeń na gaz. f) Tutaj również mam podobne zdanie jak kolega powyżej a od siebie dodam, że ważna jest 'miejscówka' Jeśli masz pytania kontakt do mnie: robert_30_1980@o2.pl Mam również przyczepkę, oklejoną w zeszłym roku, czyli jest jeszcze kilka lat gwarancji na okleinę. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz. Pozdrawiam Robert |
||||||
Autor:
Kaniur
Wypowiedzi: 9 |
Witam,
w sprawie przyczepki zapraszam również na stronę xtrail.pl Pozdrawiam Łukasz |
||||||
Autor:
sylwia s Wypowiedzi: 12 |
Polecam lady i witryny chłodnicze firmy Bolarus.
http://www.bolarus.com.pl/index.php?route=application/structure/produkty&localizationCode=pl&categories=99 |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82 Data: 2025-03-15 Czas: 12:19:04 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|