FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / PROFITON
ProfitOn
ProfitOn
Lokalizacja: Olsztyn
Data rejestracji w systemie: 2013-12-05
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 6       Ilość ogłoszeń: 1

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Zawód kucharz. Jak jest naprawde?
Niestety w większości lokali jest tak jak napisałeś. Jeśli masz inny pomysł na siebie, to lepiej wprowadź ten plan. Niech gotowanie pozostanie Twoim hobby. Gastronomia to ciężki kawałek chleba. Oczywiście jest część restauracji na wysokim poziomie jeśli chodzi o zarządzanie, jakość, czystość i zarobki, ale żeby się tam dostać będziesz musiał przejść mękę w miejscach o dużo niższym standardzie.
2014-10-21 08:06:16 11
Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Pamiętaj również o pierwszym zatowarowaniu, pierwszych wypłatach dla pracowników i rachunkach za media (musisz mieć jakiś zapas, jakby w ciągu pierwszego miesiąca nie było szaleństwa sprzedażowego). Pozostaje również kwestia systemu do prowadzenia sprzedaży. Jak widać może ci zabraknąć środków na zakup, dlatego proponuję dzierżawę terminali dotykowych POS z oprogramowaniem dla gastronomii - już za 300zł netto miesięcznie można mieć profesjonalne oprogramowanie (X2) i sprzęt (terminal dotykowy POS + drukarka bonowa) do prowadzenia sprzedaży i zarządzania w lokalu. W przypadku zainteresowania proszę o kontakt.
2014-06-18 08:40:57 37
Marmurowy blat do pizzy
Musisz nasypać mąki na blat i powinno być dobrze.
2014-05-27 09:39:55 2
Dystrybutor do napojów
Będzie Ci ciężko kupić taki dozownik na wolnym rynku, a do tego jeszcze syropy, to raczej niemożliwe. Musiałbyś związać się z Colą lub Pepsi. Natomiast ten sprzęt jest bardzo awaryjny i przynajmniej Cola odchodzi od tych rozwiązań. W związku z tym odradzam, zresztą i tak pojedynczemu lokalowi żadna z tych firm nie da takiego sprzętu.
2014-04-20 09:04:26 4
Ser do pizzy
Tylko pamiętaj żeby nie kombinować z seropodobnymi - tańszymi zamiennikami, bo Klienci się szybko zorientują i kolejna pizzeria będzie zamknięta. Tylko prawdziwy ser! Można spróbować w mleczarniach dowiedzieć się o okrawy serowe, są tańsze ale trzeba je zetrzeć. Jeśli i tak są jakieś osoby na zmianie, które czasami nie mają co robić, to niech trą - i tak im płacisz za godziny.
2014-04-16 07:53:45 12
Czy wasi pracownicy jedzą za darmo czy płacą za posiłki?
Wiadomym jest, że pracownik jak będzie głodny to i tak zje, więc lepiej to usystematyzować. To już zależy od Ciebie, jak to zrobisz, jeśli na koniec dnia i tak Ci zostaje i musisz wyrzucić, to dawałbym za darmo, bo ludzie nie są głupi. Jeśli jest inaczej to proponuję sprzedawać po kosztach produkcji, czyli ok 5 zł.
2014-02-28 09:25:13 8
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.