![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: DYSTRYBUTOR DO NAPOJóW |
|||||||
|
Autor:
hektor Wypowiedzi: 1 |
Witam wszystkich,
Jestem nowy na forum. Jak wyżej napisałem, otwieram lokal gastronomiczny. Zależy mi na zastosowaniu technologii podobnej do tej w McDonald, KFC i innych sieciowych fast-foodach a mianowicie chciałbym kupić urządzenie do dozowania napojów gazowanych (coś w stylu darmowej dolewki w KFC). Nie mam pojęcia gdzie mogę coś takiego dostać. Zależy mi na tym, ponieważ urządzenia te działają na zasadzie rozcieńczania syropu. W związku z tym zysk jest wysoki. Proszę o pomoc. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: ProfitOn Wypowiedzi: 6 |
Będzie Ci ciężko kupić taki dozownik na wolnym rynku, a do tego jeszcze syropy, to raczej niemożliwe. Musiałbyś związać się z Colą lub Pepsi. Natomiast ten sprzęt jest bardzo awaryjny i przynajmniej Cola odchodzi od tych rozwiązań. W związku z tym odradzam, zresztą i tak pojedynczemu lokalowi żadna z tych firm nie da takiego sprzętu.
|
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
Przede wszystkim takie urządzenia mogą działać na dwa sposoby: post mixa [rozcieńczanie syropu] lub pre mixa [gotowe kegi z napojem]. Istotnym warunkiem jest odpowiednio duża sprzedaż napojów dzienna by cała instalacja się opłacała.
Sugerował bym najpierw porozumienie się z Colą lub Pepsi i otrzymanie obietnicy na dostawy produktu w postaci kegów z napojami lub syropu. Następnie możesz udać się do jednej z paru firm w Polsce z prośbą o wykonanie takiej instalacji [np. cornelius -primulator, celli-ibc]. Mało popularnym przypadkiem jest by ktoś poza sieciami otrzymała taką instalacje za darmo. Prawdopodobny koszt samej instalacji będzie w granicach 20-60 tyś PLN netto przypadku post mixa lub też 10-30 tyś PLN w przypadku premixa + systemy filtracji do wody. Należy też pamiętać że każda tych instalacji wymaga stałej konserwacji i czyszczenia w związku z tym ustalając warunki współpracy warto pamiętać o ustaleniu stawki za czyszczenie i przegląd instalacji z serwisantami pepsi czy coli. Istnieje możliwość rozbudowania instalacji o własny zestaw do jej czyszczenia. |
||||||
|
Autor:
FOOD9
Wypowiedzi: 3 |
dokladnie , awaryjny sprzet .polecam dyspenzer-dystrybutor napojow/sokow chlodzonych 2 x18l w znacznie nizszej cenie i masz kolego wolna reke co wlewasz a nie wysokie limity jak w cc lub pe-si.ja mam takie 2 do sprzedania , sam uzywam 3 .
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:02:48 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|