FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / GDYNIAK
gdyniak
Data rejestracji w systemie: 2012-01-12
Ilość tematów: 2       Ilość wypowiedzi: 10       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Zawód kucharz. Jak jest naprawde?
Zniszczyli nam flotę złodzieje.Lać na to co pływa pod polską banderą To są szmaciane pieniądze.Podstawą pracy u armatorów zagranicznych jest Bardzo dobra znajomość języków.Szczególnie Angielskiego który jest podstawowym językiem komunikacji morskiej.obecnie jestem na tak zwanym "stand by" czyli po naszemu w uproszczeniu dozorowcem.Nie mam niestety 160 GBP a 120 GBP dziennie i nie narzekam.Gąb do wyżywienia nie dużo i tylko z kiwaniem tą jednostką męczący problem .No ale lata praktyki robią swoje.Będąc jakiś czas temu na jednostce typu "off shore" obsługującej wieże wiertnicze na Zatoce Meksykańskiej ,miałem do wyżywienia 40 ludzi .Musiało być do wyboru 4 potrawy mięsne (drób, wołowina ,baranina i ryby) żadna z potraw nie mogła się powtarzać w danym tygodniu .Do tego wypieki znaczy ciasta ,chleb i bułki .garmaż, sałatki i surówki.Pracowałem wtedy jako nocny kucharz (dziennym był Norweg) załoga była między narodowa Amerykanie Norwedzy.Australijczyk Indyjsko-Pakistańska i 5 Polaków .Było co robić .Ale wiedziałem za co 160 Funtów to było dzienna stawka .Żarcie jak w Waldorf Astorii  w Nowym Jorku Było z czego robić .Tylko trzeba było wiedziec co i kto co lubi.Znać trzeba było kuchnię wegetariańską ,i inne tego typu potrawy.Tak że ucz się i pracuj nad swoją przyszłością .Ja już kończę swoją karierę morską mam co mam A Ty masz szanse zdobyć to co sam chcesz.Powodzenia życzę
2014-08-14 19:57:31 11
Zawód kucharz. Jak jest naprawde?
2 do 5 lat doświadczenia to wystarczający czas aby załapać o co w tym zawodzie chodzi.Możesz i po szkole zacząć pracowac a doświadczenie znajdziesz w miarę zdobywania wiedzy.Masz większe możliwości w konstruowaniu posiłków .Sam jesteś sobie szefem i tylko Kapitan ma nad tobą władzę a i on musi się dostosować .W każdej chwili możesz iść popracować sobie  na lądzie. Ale nie ma nic za darmo.Musisz się liczyć z rozstaniami na jakiś czas z bliskimi .Jest to jakiś sposób na życie Szmal nie wynagrodzi Tobie utraconej bliskości z dziewczyną czy żoną i dzieciakami Zostań na lądzie jak nie czujesz bluesa.
2014-08-14 09:30:21 11
Zawód kucharz. Jak jest naprawde?
Zawód jak każdy inny tylko trzeba kochać to co się robi. Ucz się tego i pokochaj.Mam swoje lata i nigdy nie pracowałem na lądzie.Pewnie w knajpach jest okazja do nauki różności Możesz być jak Basiura o pseudonimie  Amarro .Albo jak Okrasa ,Makłowicz czy inny telewizyjny czarodziej .Naucz się i wal do roboty na morze.Tu przynajmniej płacą rzetelnie . W zależności od stopnia wiedzy i umiejętności możesz zarobić od 50Euro dziennie do 160 GBP dziennie.A że troszkę pobuja to zależy na jakich jednostkach będziesz pracował .Papiery  morskie to nie problem.Troszkę trzeba zainwestować i się zwróci bardzo szybko.Miałem gasrtobus na półwyspie Helskim Prowadziłem go jakiś czas i rzuciłem to w diabły .Wróciłem na morze pracować za pieniądze Ucz się i podejmij świadomą decyzje co chcesz w życiu robić .Nikt Tobie nie da recepty na sukces .Musisz sam ją sobie wypracować .Amen
2014-08-13 20:28:12 11
Ciepła woda w przyczepce gastronomicznej
Problemem jest pompka podająca wodę do podgrzewacza.Powinno się zamontować silniejszą i będzie po problemie.A podstawowym problemem jest to że musisz kupić jeszcze WŁANCZNIK, Ale czy coś takiego istnieje?? Może pomoże Włącznik który włącza a nie włancza.Pozdrawiam
2014-06-26 08:54:41 12
Samochód gastronomiczny mercedes 100 MB sprzedam
Sprawa ma sie tak że jestem marynarzem na statkach zagranicznych Dostałem bardzo dobry kontrakt i chcę to ciągnąć W lato zamknąłem interes 16 sierpnia .Chociaż było nie źle Miałem do wyboru jeszcze miesiąc lub półtora "kręcić lody" albo mieć 4 mce pracy za nie porównywalną gotówkę .Interes szedł świetnie ,choć lato było do kitu.Pracy trzeba włożyć masę i pilnowac aby wszystko było ok .Miałem rozszerzony asortyment do dystrybucji np pierogi ,Ryż po tajsku ,tortille, krokiety z mięsem albo kapustą .Wszystko zamawiałem w Makro i dostarczali mi na miejsce .Hamburgery i zapiekanki kupowałem w Biedronce albo w Lidlu i tylko przyrządzałem w aucie .Da sie z tego wyżyc .N
2013-04-29 23:32:56 5
Samochód gastronomiczny mercedes 100 MB sprzedam
2013-04-29 23:20:17 5
Samochód gastronomiczny mercedes 100 MB sprzedam
Sprzedam samochód Gastronomiczny Mercedes-Benz 100 MB Z WAŻNYMI BADANIAMI TECHNICZNYMI ORAZ POZWOLENIEM SANEPIDU. W PEŁNI WYPOSAŻONY WE WSZYSTKO CO JEST POTRZEBNE DO PRZYGOTOWANIA I DYSTRYBUCJI POTRAW TYPU FAST FOOD, . AUTO POSIADA 1) ROŻEN GAZOWO-ELEKTRYCZNY DO KURCZAKÓW 2) GRILL KOMPAKTOWY DO HAMBURGERÓW 3) HOT DOG ROLLER DO PARÓWEK 4) FRYTKOWNICĘ 5) PIEKARNIK EL DO ZAPIEKANEK 6) PIEKARNIK EL DO PIZZY 7) KUCHENKĘ GAZOWĄ Z GARNKAMI DO PIEROGÓW 8) PIECYK MIKROFALOWY 9) LODÓWKO- ZAMRAŻARKĘ 10) CHŁODZIARKĘ 30 ltr 11) ZAMRAŻARKĘ PIONOWĄ 100 ltr 12) ZLEWO-ZMYWAK 2 KOMOROWY Z PODGRZEWACZEM PRZEPŁYWOWYM, POMPKĄ WODY I ZBIORNIKAMI NA CZYSTĄ I Z UŻYTĄ WODĘ 13) AGREGAT PRĄDOTWÓRCZY 220-240 V 4,5 KW 14 )KABEL ZASILAJĄCY 360V 30 metrów dł 15) PAWILON OGRODOWY ZE STOŁEM PIWNYM I ŁAWAMI 16) BUTLĘ GAZOWĄ DUŻĄ I BUTLĘ GAZOWĄ MAŁĄ MOŻLIWOŚĆ NEGOCJACJI. DLA KUPCA Z WYBRZEŻA ODSTĄPIĘ LOKALIZACJĘ NA PÓŁWYSPIE HELSKIM 25 000 zł telefon 600 967 561 Gdynia
2013-04-29 09:14:25 5
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
OK robert_30_1980 ale jak mam tobie przesłać opracowanie HACCP KIEDY NIE WIEM GDZIE??? podaj adres emailowy
2012-06-26 15:07:16 46
praca w Anglii
Residential Home Manager An exciting opportunity has a risen for an experienced home manager to join an exclusive care provider in the Nottingham area. My client is one of the fastest growing companies in the UK Social and Healthcare sector. As they continue to move forward and grow, they will maintain and build upon the high standards of quality care delivered from their highly trained staff teams whilst remaining flexible to the ever changing face of older people’s care needs in the UK today. My Client owns mainly residential care homes across the country and all of their care homes have built up excellent reputations within their local communities. This has been established through their commitment to the ongoing provision of dedicated quality care delivered within a high quality, yet homely environment. An experienced and motivated individual is required to manage a large residential home which is registered to care for the elderly to include people living with a diagnosis of dementia within a warm and friendly atmosphere. My client is seeking a strong, individual with drive and commitment who is seeking a new exciting challenge. Some one who is looking to take there career to the next level and achieve a real sense job satisfaction. The successful candidate will have the following experience and qualifications: • NVQ for Management • Proven track record of successful home management • Sound knowledge of CQC and Care Standards, health and safety legislation, safeguarding adults and equality and diversity awareness. • Good knowledge and background of the care sector Duties will include: • Overall responsibility of the home • Staff management/appraisals/Training • Care plans/reviews/meetings • Budget In return the successful candidate will receive a fantastic comprehensive manager’s salary package, including: • A basic salary of up to £35k - £40k • Bonus • EXCELLENT career progression For more information on how to become part of this ever expanding organisation and to apply for this fantastic opportunity please contact Lorna Cook on 0845 699 6011 Location Nottingham, Nottinghamshire Job Type Permanent Contract Length N/A Salary/Rate £35000 - £40000/annum Industry Social Care Contact Name Lorna Cook
2012-05-22 09:00:15 1
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Do Myszki.i Parę dni temu miałem odbiór sanepidu i nie miałem żadnych problemów Sam opracowałem wdrożenie przepisów wg HACCP i rozwiązałem problemy np z tłuszczami po przerobie. Wszystko było jasno wyłożone na piśnie i nawet najbardziej restrekcyjna "Sanepidziara" musiała uznać Dobrą Praktykę Higieniczną w moim aucie gastronomicznym Jak chciała byś daj znać to prześle Tobie moje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej Pozdrawiam
2012-05-18 09:32:53 46
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.