FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / DAMIAN1986
Damian1986
Damian1986
Data rejestracji w systemie: 2013-01-29
Ilość tematów: 4       Ilość wypowiedzi: 8       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Prąd w food trucku
[code]- małą lodówkę lub dwie[color=#000000][size=1][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/font][/size][/color] - małą zamrażarkę[color=#000000][size=1][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/font][/size][/color] - okap w przypadki uzywania frytkownicy[color=#000000][size=1][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/font][/size][/color] - światło w godzinach wieczornych [/code] - okap w przypadki uzywania frytkownicy - światło w godzinach wieczornych - gniazdko awaryjnie do ładowania telefonu Dodam jeszcze .  Za mało informacji podałeś  Przykładowo wypisze w opcji energooszczędnej : Lodówka - 63 W Zamrażarka  skrzyniowa 197 l - 82 W Okap hmm to zależy ile ma wyciągać przykład taki 1400m3/h z regulacją 3 biegową ( trochę słaby ale na jedną frytkę dwukomorową może wystarczy , do smażenia burgerów minimum 2000m3/h im więcej tym lepiej ) - 70W  światło w godzinach wieczornych można zastosować ledy tylko trzeba zwrócić uwagę na fakt barwy . Jak będzie to światło zimne to długo nie porobisz ze względu na samopoczucie tak samo jak będzie to zbyt ciepłe to będzie cię usypiać + - wstawisz leda na całą długość auta ( to też zależy jakie masz auto przyjmijmy że masz sprintera maxa ona ma pake 4,2 metra - 15W 63+ 82+ 70 + 15 = 230 W na godzinę  akumulator 220 amperogodzin utrzyma ci to wszystko na 10 godzin  Trzeba brać pod uwagę  to że rozładujesz akumulator do zera co za tym idzie jego żywotność się skraca  Projektowa ilość cykli życia:  400 cykli przy rozładowaniu 80%;  600 cykli przy rozładowaniu 50%;  1500 cykli przy rozładowaniu 30% jak wsadzisz  2 akumulatory połączonych odpowiednio na przetwornicy powinno dać 600 cykli czyli 2 lata . Mówię tutaj +- bo nie chodzi oświetlenia czy wentylator do wyciągu przez pełne 10 godzin   Wiadomym faktem jest to że nie włożysz zwykłego akumulatora ołowiowego tylko to musi być przykładowo  AMG jak dobrze poszukasz jednego  kupisz za 1500zł  przykładowy taki akumulator ma wymiary : Wymiary (długość x szerokość x wysokość): 522 x 238 x 240 mm Waga: 65 kg PS.  [code] witrynę grzewczą 800-1000w ale działającą na około połowie maksymalnej mocy [/code] zapomnij :)  taka witryna ugryzie ci  [color=#000000][size=3][font=Times New Roman]2.4 h z akumulatora 220 amperogodziny :) [/font][/size][/color] [color=#000000][size=3][font=Times New Roman]To co napisałem jest tylko poglądowe jak ktoś planuje poważnie zrobić coś takiego musi zgłębić podstawy . Mam nadzieję że pomogłem nakierować osoby szukające na odpowiedni tor . [/font][/size][/color]
2020-03-20 13:41:26 6
okap w przyczepie gastronomicznej
[img]https://a.allegroimg.com/s720/033e5b/59fd7f6e4e5a871cf84b407e922c[/img]
2020-03-20 10:59:54 4
okap w przyczepie gastronomicznej
Burgery to dużo dymu , wyciągać musi minimum 2000 m3/h i więcej + najmniejszy standardowy okap to [size=2][font=Arial, Helvetica, sans-serif] gastronomiczny przyścienny skośny 1000x700x400mm chyba że zlecisz na zamówienie z własnymi wymiarami ale i to filtry (łapacze oleju)  muszą się zmieścić .[/font][/size]
2020-03-20 10:56:01 4
Prąd w food trucku
To sobie wybrałeś sezon na koronowirusa :)   [code]Wiem ze w przypadku akumulatorów będę potrzebował również przetwornicy na 230V ale nie wiem jakie straty ona generuje i na jak długi czas pracy w.w. urządzeń pozwoli [/code] masz tutaj kalkulator  [url=http://energia.nexun.pl/kalkulator/oblicz4.php]http://energia.nexun.pl/kalkulator/oblicz4.php[/url] Ja bym zrobił całą instalację na akumulatorach . Na agregacie jest za głośno chyba że jakieś  wyciszone  hondy które kosztują z 6 tysięcy ale to i to pozostaje kwestia spalin chłodzenia agregatu itd . One też nie są ciche .
2020-03-20 10:41:37 6
Dobudówka
Witam mam pytanie odnośnie dobudówki . Chcę otworzyć kuchnie w której będę przygotowywał z produktów pół produkty do Food Trucka (obieranie warzyw - krojenie , mycie sałaty , klepanie mięsa ... tip. Posiadam w części mieszkalnej pomieszczenie ( niebieski kwadrat ) które mogę odseparować od reszty budynku o wysokości 258 cm . Chciał bym przeznaczyć to pomieszczenie na szatnie , toaletę i magazyn na warzywa kopalne do którego chciał bym dobudować kuchnie właściwą ( czerwony kwadrat ) o wysokości już przepisowej 3.3 metra . Wiem że w kuchni właściwej muszą być sekcje typu obierak , sekcja od mięsa , od warzyw i owoców , zmywak , drogi czyste i brudne ... itd . Odległość domu od granicy to 1.9 metra i w takiej samej odległości chciał bym dobudować pomieszczenie oczywiście od strony granicy bez okien i drzwi czysta ściana . Teraz najważniejsze pytanie . 1. Czy takie rozplanowanie ma miejsce bytu ? Jedno pomieszczenie  o wysokości 258 cm drugie 330 cm i odległość od granicy 190 cm. 2. Czy podczas zgłoszenia takiej działalności - kuchni ,  sąsiad musi się zgodzić ? 3. Czy są jakieś przepisy odnośnie drogi pożarowej czy jakieś inne które musi spełnić dobudówka chodzi mi o odległość od ulicy .   Zdjęcie   [img]https://ibb.co/3ckknYr[/img]
2019-08-06 20:21:34 2
Przechowywanie DODATKÓW do serwisu
Witam  FOOD TRUCK Ma może ktoś jakiś pomysł na przechowywanie podczas dnia dodatków do serwisu ? Chodzi mi przykładowo o  pomidorka , ogóreczka , cebulkę pokrojoną , ser . na coś takiego nie mam miejsca  https://sprzedajemy.pl/witryna-lada-salatkowa-120cm-8gn-1-6-nadstawka-witrynka-nowa-krakow-2-3d3332-nr53164558 może ktoś ma jakiś patent i się podzieli będę wdzięczny :)
2019-08-04 20:59:53 1
Opłata za metraż
Witam chcę otworzyć stacjonarną kuchnię która będzie produkować pół produkty wysyłane do punktów mobilnych . I teraz moje pytanie jakie opłaty są za metraż i czy są jakieś normy . Kuchnia stacjonarna docelowo będzie na moim placu . Chodzi o opłaty za sam metraż . Z góry dziękuje za pomoc .
2017-07-13 23:43:48 1
Przyczepa gastronomiczna ( Campingowa )
Witam mam na imię Damian i planuję otworzyć budkę gastronomiczną z fast-foodem . Trapią mnie następujące zagadnienia . 1. Czy mogę przerobić Przyczepę Campingową na budkę gastronomiczną ? Przerobienie było by w własnym zakresie chodzi od strony prawnej czy może egzystować coś takiego . Rejestrować muszę to jakoś inaczej ? Zgłosić muszę ten fakt gdziekolwiek ? 2. W przerobionym campingu będę posiadał małą toaletę z umywalką w środku . Będzie to zgodne z sanepidem i innymi wymogami ? 3.Przygotowując według własnych receptur mięso do burgerów czy mięsa do kebaba jestem zmuszony mieć pomieszczenie nie należące do części mieszkalnej czy mogę to robić w własnej kuchni w domu ? Jeśli posiadam pomieszczenie i jest ono w domu ale jest osobne wejście z dworu czy ono nadaje się do tego typu przeznaczenia ? Dziękuję za poświęcony czas i proszę o odpowiedzi osób które znają temat z autopsji a nie czytali o tym na internecie :) Z poważaniem Damian
2013-01-29 01:31:56 2
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.