FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / DOBUDóWKA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

DOBUDóWKA

Dobudówka
Autor: Damian1986


Tematy: 4
Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2019-08-06 o godzinie 20:21:34.
Witam mam pytanie odnośnie dobudówki .
Chcę otworzyć kuchnie w której będę przygotowywał z produktów pół produkty do Food Trucka (obieranie warzyw - krojenie , mycie sałaty , klepanie mięsa ... tip.
Posiadam w części mieszkalnej pomieszczenie ( niebieski kwadrat ) które mogę odseparować od reszty budynku o wysokości 258 cm .
Chciał bym przeznaczyć to pomieszczenie na szatnie , toaletę i magazyn na warzywa kopalne do którego chciał bym dobudować kuchnie właściwą ( czerwony kwadrat ) o wysokości już przepisowej 3.3 metra .
Wiem że w kuchni właściwej muszą być sekcje typu obierak , sekcja od mięsa , od warzyw i owoców , zmywak , drogi czyste i brudne ... itd .
Odległość domu od granicy to 1.9 metra i w takiej samej odległości chciał bym dobudować pomieszczenie oczywiście od strony granicy bez okien i drzwi czysta ściana .
Teraz najważniejsze pytanie .
1. Czy takie rozplanowanie ma miejsce bytu ? Jedno pomieszczenie  o wysokości 258 cm drugie 330 cm i odległość od granicy 190 cm.
2. Czy podczas zgłoszenia takiej działalności - kuchni ,  sąsiad musi się zgodzić ?
3. Czy są jakieś przepisy odnośnie drogi pożarowej czy jakieś inne które musi spełnić dobudówka chodzi mi o odległość od ulicy .
 
Zdjęcie
 
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 2 napisany 2019-08-21 o godzinie 07:19:33.
Możesz wystąpić o zmiane przeznaczenia dla  pomieszczen w których przygotowywać będziesz posiłki - wtedy konieczna będzie zgoda sąsiadów na prowadzenie działalności. Innym rozwiązaniem jest zgłoszenie kuchni w której będziesz przygotowywał półprodukty do food tracka jako produkcja domowa (wtedy unikniesz procsu zmiany przeznaczenia budynku)
Pomagamy w przejściu przez odbiór Sanepidu zapraszamy do współpracy 
HACPASZ Hanna Póltorak
- projekty technologiczne lokali
- dokumentacja HACCP
-  sprzedaż sprzętu gastronomicznego
poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 35.175.191.72
Data: 2019-11-12
Czas: 21:55:49
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: DOBUDóWKA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "dobudówka" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Opti one+ polecamy - Filtracja wody    Wywrotnice mobilne Boxmech   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.