![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: DOBUDóWKA |
|||||||
![]() Autor: Damian1986 Tematy: 4 Wypowiedzi: 8 |
Witam mam pytanie odnośnie dobudówki .
Chcę otworzyć kuchnie w której będę przygotowywał z produktów pół produkty do Food Trucka (obieranie warzyw - krojenie , mycie sałaty , klepanie mięsa ... tip. Posiadam w części mieszkalnej pomieszczenie ( niebieski kwadrat ) które mogę odseparować od reszty budynku o wysokości 258 cm . Chciał bym przeznaczyć to pomieszczenie na szatnie , toaletę i magazyn na warzywa kopalne do którego chciał bym dobudować kuchnie właściwą ( czerwony kwadrat ) o wysokości już przepisowej 3.3 metra . Wiem że w kuchni właściwej muszą być sekcje typu obierak , sekcja od mięsa , od warzyw i owoców , zmywak , drogi czyste i brudne ... itd . Odległość domu od granicy to 1.9 metra i w takiej samej odległości chciał bym dobudować pomieszczenie oczywiście od strony granicy bez okien i drzwi czysta ściana . Teraz najważniejsze pytanie . 1. Czy takie rozplanowanie ma miejsce bytu ? Jedno pomieszczenie o wysokości 258 cm drugie 330 cm i odległość od granicy 190 cm. 2. Czy podczas zgłoszenia takiej działalności - kuchni , sąsiad musi się zgodzić ? 3. Czy są jakieś przepisy odnośnie drogi pożarowej czy jakieś inne które musi spełnić dobudówka chodzi mi o odległość od ulicy . Zdjęcie |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Możesz wystąpić o zmiane przeznaczenia dla pomieszczen w których przygotowywać będziesz posiłki - wtedy konieczna będzie zgoda sąsiadów na prowadzenie działalności. Innym rozwiązaniem jest zgłoszenie kuchni w której będziesz przygotowywał półprodukty do food tracka jako produkcja domowa (wtedy unikniesz procsu zmiany przeznaczenia budynku)
Pomagamy w przejściu przez odbiór Sanepidu zapraszamy do współpracy HACPASZ Hanna Póltorak - projekty technologiczne lokali - dokumentacja HACCP - sprzedaż sprzętu gastronomicznego poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:28:05 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|