| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Księga HACCP oraz GMP/GHP
Witam.
Sporządzam także dokumentację GMP/GHP, gdyż tak jak Pani zauważyła jest ona również niezbędna dla Inspecji Sanitarnej. Zespół ds. HACCP może być również tworzony dla gastronomii. Jeżeli jest niewiele osób, to jedna z nich może pełnić więcej niż jedną funkcję. Dla moich klientów najważniejsze jest by dokumentacja została zaakceptowana przez Sanepid i tak też się dzieje, daję na to gwarancję.
Pomimo iż założony przeze mnie temat na forum ma 3 lata (gratuluję wytrwałości w wyszukiwaniu), prosiłbym o nie reklamowanie własnej działalności w tym miejscu. Może Pani założyć własny temat w tym zakresie na tym portalu, bez poddawania w wątpliwość cudzych kompetencji. |
2016-11-13 22:42:55 |
9 |
|
Księga HACCP oraz GMP/GHP
W księdze HACCP znajdują się takie rozdziały jak:
1. Wprowadzenie (krótki opis działalności)
2. Definicje występujące w księdze
3. Podstawa prawna (jakie prawa Państwa obowiązują)
4. Polityka HACCP (cele jakie Państwo sobie stawiają)
5. Zespół ds. HACCP (wyznaczenie osób odpowiedzialnych za przestrzeganie systemu)
6. Struktura dokumentacji
7. Zakres stosowania systemu
8. Opis produktu/potraw
9. Schemat technologiczny przyrządzania potraw
10. Arkusz szacowania poziomu ryzyka (jakie ryzyko wiąże się z danym rodzajem żywności)
11. Arkusz analizy zagrożeń i identyfikacji CCP
12. Pętle kontroli jakości
13. Drzewo decyzyjne
14. Instrukcje i procedury zakładowe
15. Załączniki
Księga HACCP jest bezwzględnie wymagana przez Inspekcję Sanitarną i każdy lokal gastronomiczny musi taką księgę posiadać, najczęściej również z księgą GMP/GHP (dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych). Wyjątkiem jest gdy sanepid zażyczy sobie jedynie GMP/GHP. Przykładowe księgi jakości są do znalezienia w internecie.
Księga HACCP w moim wykonaniu kosztuje 300zł.
Pozdrawiam
Jakub Michalak |
2013-11-07 12:54:50 |
9 |
|
Księga HACCP oraz GMP/GHP
Witam.
Rozumiem, że chodzi o przeszkolenie pracowników z systemu HACCP? Jeżeli lokal znajduje się we Wrocławiu, to istnieje możliwość przeprowadzenia przeze mnie takiego szkolenia. Jeżeli w innym mieście lub miejscowości, to pozostaje jedynie sporządzenie księgi.
Pozdrawiam
Jakub Michalak |
2013-11-07 00:34:07 |
9 |
|
Założenie kawiarni od początku.
Witam serdecznie.
Jestem certyfikowanym ekspertem ds. jakości żywności ze sporym doświadczeniem w pisaniu ksiąg HACCP oraz GMP/GHP pod sanepid dla restauracji oraz małej gastronomii. Z chęcią podejmę się napisania dla państwa niezbędnej dokumentacji w ramach umowy zlecenie.
Proszę o kontakt:
e-mail: jakub.michalak90@gmail.com
tel: 727562470 |
2013-08-31 12:42:01 |
13 |
|
Księga HACCP oraz GMP/GHP
Witam
Jestem inżynierem biotechnologii, a także ekspertem ds. jakości żywności ze sporym doświadczeniem w pisaniu ksiąg HACCP oraz GMP/GHP dla restauracji oraz małej gastronomii. Z chęcią podejmę się opracowania dla Państwa niezbędnej dokumentacji w ramach umowy zlecenie w przystępnej cenie. Przy większych zleceniach jestem otwarty na negocjację ceny.
Proszę o kontakt:
e-mail: jakub.michalak90@gmail.com
tel: 727562470 |
2013-08-31 12:38:22 |
9 |
|
Początkująca w gastronomii
Witam serdecznie.
Jestem inżynierem biotechnologi oraz certyfikowanym ekspertem ds. jakości żywności. Specjalizuję się w pisaniu ksiąg HACCP oraz GMP/GHP dla restauracji oraz dla małej gastronomii. Księgi te są bezwzględnie wymagane przez sanepid. Gwarantuję Pani szybkie i profesjonalne napisanie obu ksiąg jakości w przystępnej cenie.
Proszę o kontakt:
jakub.michalak90@gmail.com
Tel: 727562470 |
2013-08-31 12:28:59 |
4 |
|
otwarcie pizzeri
Witam serdecznie.
Jestem inżynierem biotechnologi oraz certyfikowanym ekspertem ds. jakości żywności. Specjalizuję się w pisaniu ksiąg HACCP oraz GMP/GHP dla restauracji oraz dla małej gastronomii. Księgi te są bezwzględnie wymagane przez sanepid.Gwarantuję Panu szybkie i profesjonalne napisanie obu ksiąg jakości w przystępnej cenie.
Proszę o kontakt:
jakub.michalak90@gmail.com
Tel: 727562470 |
2013-08-31 12:25:25 |
19 |
|