![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: POCZąTKUJąCA W GASTRONOMII |
|||||||
|
Autor:
natt09
Wypowiedzi: 1 |
Witam, mam pare pytan na temat baru szybkiej obsługi w którym ma byc podawany również kebab.
Nurtujące mnie pytanie dotyczy odpadów mięsnych a mianowicie: Co robic z takowymi odpadami jesli są one nieweilkie? Jak je przechowywać? Słyszałam, ze nie trzeba wzywac firmy odpowiedzialnej za utylizację jezeli odap jest niewielki( mały bar funkcjonujący w małym miasteczku) Nastepne pytanie dotyczy owadów i gryzoni? Co stosować na zapobieganie obecnosci gryzoni i owadów? Srodki czystosci. Czy np do toalet, podlóg rowniez musze byc to specjalistyczne srodki? Wiem, ze jesli chodzi o sprzet i wyposazenie kuchi oraz baru musza to byc specjalne srodki dezynfekująco-czyszczące ale co z podłoga i ubikacją? Może moje pytania sa śmieszne, ale uwierzcie, że od Pań w Sanepidzie jest cięzko cokolwiek wydusić. Według nich powinnam urodzic się z ta wiedzą ;) |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Jeśli chodzi o odpady, to zawsze podpisuje się umowę z firmą specjalistyczną od wywozów do odbioru śmieci z lokalu. w przypadku owadów stosować siatki zabezpieczające w oknach, w przypadku gryzoni stosować kontrolę ich (wszystko z punktami zagrożeń), co się tyczy środków chemicznych, proszę o napisanie do mnie na maila: gastromex@wp.pl, wyślę Pani wykaz środków chemicznych dopuszczonych przez Sanepid wraz z zasadami dobrej higieny sanitarnej dla małej gastronomii. kontakt z nami telefoniczny: 531 801 101
|
||||||
|
Autor:
JakubM
Wypowiedzi: 7 |
Witam serdecznie.
Jestem inżynierem biotechnologi oraz certyfikowanym ekspertem ds. jakości żywności. Specjalizuję się w pisaniu ksiąg HACCP oraz GMP/GHP dla restauracji oraz dla małej gastronomii. Księgi te są bezwzględnie wymagane przez sanepid. Gwarantuję Pani szybkie i profesjonalne napisanie obu ksiąg jakości w przystępnej cenie. Proszę o kontakt: jakub.michalak90@gmail.com Tel: 727562470 |
||||||
|
Autor:
gregory Wypowiedzi: 2 |
Witam
Ja miałem styczność z franczyzą w wykonaniu firmy Chilli Mili. Oni prowadzą praktycznie za rękę i stanowią swoistą encyklopedię. Jeśli czegoś nie wiesz kontaktujesz się z nimi. Pomagają na wielu obszarach. Jeśli stawiasz swoje pierwsze kroki w tym biznesie to może właśnie ta lub inna franczyza będzie dobrym rozwiązaniem? |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:13:14 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|