FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / POCZąTKUJąCA W GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

POCZąTKUJąCA W GASTRONOMII

Autor: natt09

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2013-08-27 o godzinie 22:34:46.
Witam, mam pare pytan na temat baru szybkiej obsługi w którym ma byc podawany również kebab.
Nurtujące mnie pytanie dotyczy odpadów mięsnych a mianowicie: Co robic z takowymi odpadami jesli są one nieweilkie?
Jak je przechowywać?
Słyszałam, ze nie trzeba wzywac firmy odpowiedzialnej za utylizację jezeli odap jest niewielki( mały bar funkcjonujący w małym miasteczku)
Nastepne pytanie dotyczy owadów i gryzoni?
Co stosować na zapobieganie obecnosci gryzoni i owadów?
Srodki czystosci. Czy np do toalet, podlóg rowniez musze byc to specjalistyczne srodki?
Wiem, ze jesli chodzi o sprzet i wyposazenie kuchi oraz baru musza to byc specjalne srodki dezynfekująco-czyszczące ale co z podłoga i ubikacją?

Może moje pytania sa śmieszne, ale uwierzcie, że od Pań w Sanepidzie jest cięzko cokolwiek wydusić. Według nich powinnam urodzic się z ta wiedzą ;)

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2013-08-28 o godzinie 05:44:34.
Jeśli chodzi o odpady, to zawsze podpisuje się umowę z firmą specjalistyczną od wywozów do odbioru śmieci z lokalu. w przypadku owadów stosować siatki zabezpieczające w oknach, w przypadku gryzoni stosować kontrolę  ich (wszystko z punktami zagrożeń), co się tyczy środków chemicznych, proszę o napisanie do mnie na maila: gastromex@wp.pl, wyślę Pani wykaz środków chemicznych dopuszczonych przez Sanepid wraz z zasadami dobrej higieny sanitarnej dla małej gastronomii.  kontakt z nami telefoniczny:   531 801 101

Autor: JakubM

Wypowiedzi: 7
Post 3 napisany 2013-08-31 o godzinie 12:28:59.
Witam serdecznie.
Jestem inżynierem biotechnologi oraz certyfikowanym ekspertem ds. jakości żywności. Specjalizuję się w pisaniu ksiąg HACCP oraz GMP/GHP dla restauracji oraz dla małej gastronomii. Księgi te są bezwzględnie wymagane przez sanepid. Gwarantuję Pani szybkie i profesjonalne napisanie obu ksiąg jakości w przystępnej cenie.

Proszę o kontakt:
jakub.michalak90@gmail.com
Tel: 727562470

Autor: gregory

Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2017-10-19 o godzinie 12:59:46.
Witam 
Ja miałem styczność z franczyzą w wykonaniu firmy Chilli Mili.
Oni prowadzą praktycznie za rękę i stanowią swoistą encyklopedię. Jeśli czegoś nie wiesz kontaktujesz się z nimi. Pomagają na wielu obszarach. Jeśli stawiasz swoje pierwsze kroki w tym biznesie to może właśnie ta lub inna franczyza będzie dobrym rozwiązaniem?

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:13:14
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: POCZąTKUJąCA W GASTRONOMII
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "początkująca w gastronomii" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: bar (7)    kebab (14)    kebap (14)    fast food (8)    chemia gastronomiczna (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.