| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Dobór zmywarki do pizzerii
Witam wszystkich,
Jaką polecacie zmywarke do nowo otwieranej pizzeri? |
2013-02-10 01:28:44 |
17 |
|
Czy Sanepid zaakceptuje przyjście do magazynu suchego przez chłodnię?
Witam,
Czy ktoś mający doswiadczenie w projektowaniu lokali gastronomicznych może mi pomóc w odpowiedzi na pytanie: Czy dla Sanepidu nie bedzie przeszkodą jeżeli przejście do magazynu sucjego będzie przez chłodnie - taki układ logistyczny lokalu i nie bardzo jest możliwość zmiany?
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich
emgie8 |
2013-02-08 08:34:57 |
3 |
|
zmiana sposobu użytkowania - problemy
Panie Jacku,
Czy działa Pan już? |
2013-01-26 22:07:11 |
14 |
|
NAZWA RESTAURACJI
Witam, może taką drogą: skoro restauracja z jedzeniem polsko-włoskim to nazwę zaczerpnąć z języka włoskiego.
Giardino - ogród
Calma - spokój
Fiore - kwiat
Albero - drzewo
Pianta - roślina
itd. - coś w tym stylu
może kolor, który dominuje w wystroju, a może cikawo brzmiący region Włoch.
Życzę powodzenia w pracy twórczej i prosze dać znać - jaka będzie nazwa finalna. |
2013-01-24 00:05:10 |
5 |
|
Lokal do remontu
Witam Cię AnniaG,
ja jestem obecnie w tej samej sytuacji. Wynajełam lokal w którym do tej pory odbywały sie usługi motoryzacyjne (ubezpieczenia, winietki, doradztwo itp.) na teraz chciałabym uruchomic tam lokal gastronomiczny. Wydawało mi się że skoro właściciel wynajmuje mi lokal to moge w nim przeprowadzic remont - zgłosic do Sanepidu i ruszac z działalnościa. A tu taki szok - okazalo sie właśnie że musze wystapic do UM Wydz.Architektury z podaniem o wydanie zgody na... - nawet nie wiem co - remont nie zakłada zmiany budynku z zewnatrz tylko przebudowa wnetrza. Czas oczekiwania na decyzje ok. 6 m-cy a ja w tym czasie za każdy miesiąc postoju płacę czynsz 7 tys/miesiecznie. Może ktoś ma doświadczenie w kwestii uruchamiania takiej dzialalności czy można ten czas skrócić? |
2013-01-18 23:05:57 |
3 |
|