FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / ELDORIN
eldorin
Lokalizacja: Białystok
Data rejestracji w systemie: 2012-03-03
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 4       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Osobne lodówki na grupy surowców?
Witajcie, Przyznam bez bicia, że powertowałem nieco przewodniki HACCP, Ustawę i Rozporządzenie 852 jednak nie wiem czy muszę kupować osobne lodówki na: 1. wędliny, ser żółty 2. Jajka SUROWE, ale umyte i wydezynfekowane lub naświetlone promieniami UV w naświetlarce 3. Warzywa niekrojone (ogór, pomidor, papryka, cebula) - uprzednio umyte 4. Pakowane próżniowo mięso wędzonego łososia Czy też mogę łączyć powyższe grupy surowcowe w jednej lodówce pod warunkiem wkładania ich do lodówki w szczelnych plastikowych pojemnikach? Założenie jeste takie, że wszelkie surowce uprzednio umyto, zdezynfekowano, a półprodukty typu wędlina i ser w blokach kupione są w szczelnych opakowaniach foliowych.
2012-08-22 17:06:28 3
Ziemniak na patyku pod namiotem
Zgadzam się z Panią Barbarą. Zastosuj metodę "na Drzymałę" - on też wskutek ucisku władz pruskich codziennie przesuwał swój wóz o kilka centymetrów :-)
2012-08-22 16:55:17 5
fast food - półprodukti
Też jestem nowy, ale nieco już "polizałem" tematu... surowcem u Ciebie będzie szpinak, półproduktem np. gotowy sos, który kupisz gdzieś w szczelnym opakowaniu. Surowiec z reguły trzeba umyć - więc potrzebny conajmniej osobny zlew na mycie warzyw - sugerowałbym raczej dogadać się z jakąś znajomą firmą, że to niby od nich kupujesz gotowe sosy, bo inaczej zaczną się schodki... Albo wszystkie składniki sosów staraj się kupować w postaci szczelnie zapakowanej - wówczas będzie łatwiej uzasadnić, że każdy składnik sosu jest półproduktem a nie surowcem.
2012-08-22 16:50:44 2
Przyczepa gastronomiczna a wymogi sanepidu
Pani z Sanepidu musi podać podstawę prawną - na jakiej się opiera TWIERDZĄC, ŻE "ZA MAŁO LODÓWEK". Podpowiadam, że stricte - nie istnieje taki zapis, na który ta pani mogłaby się powołać. Wygląda tak, jakby czekała na lapówkę...
2012-07-22 01:38:15 9
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.