![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FAST FOOD - PółPRODUKTI |
|||||||
|
Autor:
vanja
Wypowiedzi: 1 |
Witam. Bardzo chciałbym otworzyć fast food z całkiem nowym produktem na rynku. Chodzi tutaj o paluchy drożdżowe z różnymi nadzieniami. Interesuje mnie czy mogę nadzienie które sam robię np. szpinak w sosie ¶mietanowym z boczkiem, sos pizzowy, pieczarka w sosie ¶mietanowym, a także ciasto drożdżowe kwalifikować jako półprodukt, ponieważ chce wszystko produkować w budce przeznaczonej także do sprzedaży tych produktów. Jak mam to wszystko kwalifikować do sanepidu? Z góry bardzo dziękuje.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
eldorin
Wypowiedzi: 4 |
Też jestem nowy, ale nieco już "polizałem" tematu... surowcem u Ciebie będzie szpinak, półproduktem np. gotowy sos, który kupisz gdzie¶ w szczelnym opakowaniu. Surowiec z reguły trzeba umyć - więc potrzebny conajmniej osobny zlew na mycie warzyw - sugerowałbym raczej dogadać się z jak±¶ znajom± firm±, że to niby od nich kupujesz gotowe sosy, bo inaczej zaczn± się schodki... Albo wszystkie składniki sosów staraj się kupować w postaci szczelnie zapakowanej - wówczas będzie łatwiej uzasadnić, że każdy składnik sosu jest półproduktem a nie surowcem.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:08:03 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|