FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FAST FOOD - PółPRODUKTI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORˇCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FAST FOOD - PółPRODUKTI

Autor: vanja

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2012-08-20 o godzinie 10:26:42.
Witam. Bardzo chciałbym otworzyć fast food z całkiem nowym produktem na rynku. Chodzi tutaj o paluchy drożdżowe z różnymi nadzieniami. Interesuje mnie czy mogę nadzienie które sam robię np. szpinak w sosie ¶mietanowym z boczkiem, sos pizzowy, pieczarka w sosie ¶mietanowym, a także ciasto drożdżowe kwalifikować jako półprodukt, ponieważ chce wszystko produkować w budce przeznaczonej także do sprzedaży tych produktów. Jak mam to wszystko kwalifikować do sanepidu? Z góry bardzo dziękuje.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: eldorin

Wypowiedzi: 4
Post 2 napisany 2012-08-22 o godzinie 16:50:44.
Też jestem nowy, ale nieco już "polizałem" tematu... surowcem u Ciebie będzie szpinak, półproduktem np. gotowy sos, który kupisz gdzie¶ w szczelnym opakowaniu. Surowiec z reguły trzeba umyć - więc potrzebny conajmniej osobny zlew na mycie warzyw - sugerowałbym raczej dogadać się z jak±¶ znajom± firm±, że to niby od nich kupujesz gotowe sosy, bo inaczej zaczn± się schodki... Albo wszystkie składniki sosów staraj się kupować w postaci szczelnie zapakowanej - wówczas będzie łatwiej uzasadnić, że każdy składnik sosu jest półproduktem a nie surowcem.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:08:03
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: FAST FOOD - PółPRODUKTI
Aby dodać odpowiedĽ do tematu należy się zalogować.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "fast food - półprodukti" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczno¶ć swojej restauracji – doł±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.