FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ZIEMNIAK NA PATYKU POD NAMIOTEM
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ZIEMNIAK NA PATYKU POD NAMIOTEM

Autor: Joan_84


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2012-07-30 o godzinie 18:53:25.
Witam, Mam takie pytanie, chciałabym otworzyć nad morzem stoisko z tak popularnym od niedawna "ziemniakiem na patyku". czy mogę takie stoisko otworzyć pod namiotem? Czy istnieje przepis który zabrania rozstawiania pod namiotem?

 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2012-07-31 o godzinie 09:50:55.
Możesz spokojnie otworzyć takie stoisko (namiot nie jest zakazany), ale musisz zapewnić minimum sanitarne tzn na twoim stanowisku pracy musi być bieżąca woda ciepła i zimna - rozwiązaniem jest zastosowanie przenośnej umywalki np. firmy MESTRUKTON i powinieneś zapewnić toaletę wyłącznie dla personelu tzn może być to Toy toy, możesz mieć podpisaną umowę z najbliższym lokalem gastronomicznym lub sklepem na korzystanie z toalety wyłącznie dla personelu. Jeżeli mieszkasz niedaleko możesz korzystać z toalety we własnym domu. Przed rozpoczęciem działalności powinieneś również zrobić badania na nosicielstwo i uzyskać zaświadczenie od lekarza o zdolności do pracy w gastronomii. Jeżeli zapewnisz to minimum nie musisz obawiać się SANEPIDU. Pozdrawiam Hanna Półtorak
 
Autor: Joan_84


Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2012-07-31 o godzinie 09:59:01.
Dziękuję za odpowiedz, w takim razie mam taki problem, wszystkie wymienione przez Panią aspekty spełniam, jednak stoisko jest pod namiotem i Panie z sanepidu oznajmiły mi, iż nie mogą zatwierdzić ponieważ stoisko jest pod namiotem. Dodam, iż jest to namiot wysokiej jakości i spełnia wszystkie wymogi, jest wodoodporny itp. Otrzymałam informacje, iż stoiska gastronomiczne pod namiotem są zatwierdzane jedynie na 2 dni. Jednak widziałam nie jeden punkt pod takim namiotem. Czy jest przepis na jaki mogłabym się powołać?
 
Autor: Barbara M
forum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 30
Post 4 napisany 2012-07-31 o godzinie 10:03:44.
potwierdź im w sanepidzie że namiot rozkładasz na 2 dni zgodnie z przepisami, a później znowu na 2 dni i znowu i tak dalej :)
 
Autor: eldorin


Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2012-08-22 o godzinie 16:55:17.
Zgadzam się z Panią Barbarą. Zastosuj metodę "na Drzymałę" - on też wskutek ucisku władz pruskich codziennie przesuwał swój wóz o kilka centymetrów :-)
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:07:40
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ZIEMNIAK NA PATYKU POD NAMIOTEM
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "ziemniak na patyku pod namiotem" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.