Bułki do hot doga francuskiego
Chciałbym odświeżyć temat, bo również jestem zainteresowany jakie są najlepsze bułki do hotdogów.
PS. niech ktoś mi wytłumaczy jak się opłaca sprzedawać w IKEA hot dogi za 1 zł, przecież to jest dokładanie do interesu, gdzie cena bułki, parówki, pracownik i sprzęt.. Jak oglądałem w internecie to ceny urządzeń są bardzo wysokie. |
2013-05-20 22:22:54 |
5 |
Przygotowanie pizzy
Witam wszystkich forumowiczów :) Czy ktoś z Was doświadczonych pizzermanów podpowie mi w jaki sposób przygotować dobre ciasto na pizze? Wiem, że w internecie jest wiele stron z przepisami ale nie mam zamiaru każdego jednego sprawdzać, bo mi życia zabraknie.
Na moje póki co domowe potrzeby kupiłem sobie mikser firmy kitchen aid, z opisu sprzedawcy wynika, że małe ilości ciasta można w nim wyrobić, mam też kupiony taki mikro piecyk do pizzy na 1 pizzę, szukałem pieca z tym kamieniem wewnątrz i za nieco ponad 1000 zł kupiłem.
Pozostaje tylko problem czy pizza powinna być robiona w blachach, siatkach czy bezpośrednio na tym kamieniu?
Jaki jest najlepszy ser, czy ma być wiórkowany jeśli tak to jaki rozmiar tych wiórków?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, nie jestem dla nikogo konkurencją, chciałbym rozwinąć delikatnie swoje ambicje kulinarne. Za wszystkie uwagi będę bardzo wdzięczny. |
2013-05-20 22:18:43 |
5 |