FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / DOMEL
Domel
Data rejestracji w systemie: 2013-10-03
Ilość tematów: 2       Ilość wypowiedzi: 6       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Pizzeria po zakładzie kosmetycznym
Zapomnialem dodac ze jest tez wentlacja po solarium . Więc pewnie jakąś mocniejsza niż normalnie .
2014-06-24 20:27:54 7
Produkcja kanapek w domu
masz dom wolnostojący to z garażu robisz kuchnie bazową wyposażasz w blaty robocze lodówki itp i działasz, do rozwożenia potrzebne jest auto z odbiorem sanepidu i zmywalną podłoga (czyli gumowa wycieraczka na całym bagażniku w np. kombi) ale musi byc odebrane przez sanepid . Lub szukasz znajomego lub znajomego znajomego który ma jakąś gastronomie z odpowiednim wpisem PKD czyli catering działasz pod jego szyldem dajesz mu jakis procenti jest ok. Ty niemasz stałych kosztów tj.zus podatki i kazdy jest zadowolony a jak będzie szlo to wtedy pomyslisz o kuchni bazowej (ja tak działam i jest ok)
2014-06-16 00:18:21 14
Pizzeria po zakładzie kosmetycznym
Mam lokal po zakładzie kosmetycznym jest łazienka dla gosci i personelu oraz wentylacia. Duze zaplecze płytki na podłodze i ścianach dostep wody i gazu. Czy moge bez zadnych projektow zrobic kuchnie z blatami roboczymi,piecem i wyciągiem itp. Oraz wyposazyc sale w bar i stoliki. A potem isc do sanepidu czy jest ok? Zaznaczam ze wyposazenie bedzie robiła osoba z branży ktora ma pojecie o kuchni i sali ale bez jakis tam papierów i czy takowe papiery sa potrzebne. Dobra praktyka bedzie i hacap tez.
2014-06-14 00:16:00 7
Catering śniadaniowy
Catering śniadaniowy z kichną bazową ok 30m bez dostępu z zewnątrz gości. Czy potrzebna jest zmywarka, specjalna wentylacja ( niebędzinie żadnych dań ciepłych) odrębna szatnia i czy toaleta musi byc w lokalu czy możne być ogólnodostępna i jedno wejście. Co na to sanepid i BHP. Proszę o pomoc
2013-10-28 13:38:40 6
Szukam dostawców do małej gastronomii
bezsensu sie uzależniać od 1 dostawcy co za problem znaleśc dostawce który ktory wozi np tylko warzywa do innych lokali, malo jest przewórni miesnych w okolicy którzy chetnie przywiozą, a serów od wyboru do koloru ważny smak który sam musisz wytestowac. Farutex bedzie wymagal minimum logostycznego zedy Ci towar przywieśc a i tak nie jest najlepszy. A co do makro czy selgros to wcale nie sa tacy najtansi trzeba sie pilnowac! Najlepiej sobie ściągnąć aplikacje   "mobilna ulotka" na androida i patrzec jaki produkty i gdzie sa najtańsze inne duze sklepy tez wystawiają faktury!
2013-10-03 22:15:17 11
Komputer z ekranem dotykowym czy tradycyjna kasa fiskalna dla Klubokawiarni
kasa fiskalna jest o wiele tańsza niz komputer dotykowy ale o wiele łatwiej jest ja ominąć i robić wałki. Oczywiście jeśli będziesz sam sprzedawał niema większego problemu ale jesli pracownicy to jest. Komputer tez mozna ominac ale wystarcza 2 kamery na lokalu 1 na komputer 2 na sale i juz jest bat nad pracownikiem! Poza tym łatwiej jest prowadzić system sprzedazy z komputerem bo wprowadzasz faktury do systemu i widzisz ile czego schodzi i bez liczenia magazynu wiesz ile czego powinno byc a jeszcze do tego zrobisz inwenture to juz wiesz czy sa wałki czy nie. Na fiskalnej tez mozna ale wiecej jest siedzenia. No i cena za fiskal ok 1500zl  a za komputer dotykowy 8000-10000zł gdzie na początku interesu lepiej sobie zostawić na cięższe czasy i siedzieć i pilnować interesu.
2013-10-03 21:53:41 11
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.