FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KOMPUTER Z EKRANEM DOTYKOWYM CZY TRADYCYJNA KASA FISKALNA DLA KLUBOKAWIARNI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KOMPUTER Z EKRANEM DOTYKOWYM CZY TRADYCYJNA KASA FISKALNA DLA KLUBOKAWIARNI

Autor: DorZda

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2013-10-01 o godzinie 12:29:21.
Witam,
Czy ktoś może mi doradzić czy jestem w stanie rozpocząć działalność w klubokawiarni na zwykłej kasie fiskalnej czy jest mi niezbędny komputer z ekranem dotykowym przeznaczony dla lokali gastronomicznych? Zależy mi na ograniczeniu początkowy kosztów a komputer to naprawdę droga inwestycja.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Andrzejj

Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 2 napisany 2013-10-01 o godzinie 20:26:05.
kwestia wygody, komputer to rozwiązanie dla wygody i porządku, kasa fiskalna jest nieco uciążliwa.. zobacz na aukcjach w firmach leasingowych oni tam mają w dobrej cenie poleasingowe sprzęty, nie które prawie nowe bo zabrane za nie płacenie rat, kolega tsk kupił lodówki..

Autor: Domel

Wypowiedzi: 6
Post 3 napisany 2013-10-03 o godzinie 21:53:41.
kasa fiskalna jest o wiele tańsza niz komputer dotykowy ale o wiele łatwiej jest ja ominąć i robić wałki. Oczywiście jeśli będziesz sam sprzedawał niema większego problemu ale jesli pracownicy to jest. Komputer tez mozna ominac ale wystarcza 2 kamery na lokalu 1 na komputer 2 na sale i juz jest bat nad pracownikiem! Poza tym łatwiej jest prowadzić system sprzedazy z komputerem bo wprowadzasz faktury do systemu i widzisz ile czego schodzi i bez liczenia magazynu wiesz ile czego powinno byc a jeszcze do tego zrobisz inwenture to juz wiesz czy sa wałki czy nie. Na fiskalnej tez mozna ale wiecej jest siedzenia. No i cena za fiskal ok 1500zl  a za komputer dotykowy 8000-10000zł gdzie na początku interesu lepiej sobie zostawić na cięższe czasy i siedzieć i pilnować interesu.

Autor: muffinka885

Wypowiedzi: 1
Post 4 napisany 2013-10-09 o godzinie 10:09:44.
Domel napisał(a) w dniu 2013-10-03 o godzinie 21:53:41:
kasa fiskalna jest o wiele tańsza niz komputer dotykowy ale o wiele łatwiej jest ja ominąć i robić wałki. Oczywiście jeśli będziesz sam sprzedawał niema większego problemu ale jesli pracownicy to jest. Komputer tez mozna ominac ale wystarcza 2 kamery na lokalu 1 na komputer 2 na sale i juz jest bat nad pracownikiem! Poza tym łatwiej jest prowadzić system sprzedazy z komputerem bo wprowadzasz faktury do systemu i widzisz ile czego schodzi i bez liczenia magazynu wiesz ile czego powinno byc a jeszcze do tego zrobisz inwenture to juz wiesz czy sa wałki czy nie. Na fiskalnej tez mozna ale wiecej jest siedzenia. No i cena za fiskal ok 1500zl  a za komputer dotykowy 8000-10000zł gdzie na początku interesu lepiej sobie zostawić na cięższe czasy i siedzieć i pilnować interesu.

Co do robienia wałków, to się zgadzam.... Zanim doszłam do założenia czegoś swojego pracowałam w barach czy kawiarniach i szczerze? Przy dobrej imprezie to z kantowania na nabijaniu miałam mniej więcej tyle samo co za dniówkę, a czasami więcej. -> Jeśli chcesz kogoś zatrudniać to w takim wypadku polecam komputer sprzedażowy z odpowiednim programem. Ja mam taki u siebie i sprawdza się na prawdę dobrze.

Jeśli chodzi o cenę takich urządzeń to nie wiem skąd w wypowiedzi powyżej wzięły się ceny 8000-10000... przykładowo tu: http://katalog.posiflex.com.pl/13-terminale-dotykowe-pos najtańszy to 3 500 zł. Jasne, nie są to małe pieniądze, ale można wziąć pewnie w lizing, pewnie da się znaleźć jeszcze tańsze - nie jest tak źle. 

Dodać do tego jakieś dobre oprogr. dla gastronomii i masz w sumie naprawdę dobrze wyposażony lokal.  
A szczerze podliczając to powiedzmy że terminal (jakiś lepszy) 4000zł + oprogramowanie (dajmy na to najpopularniejsze GASTRO POS- w sumie mogę przy okazji polecić bo mam u siebie i jest całkiem spoko) 1500zł =5500zł 
Myślę, że nie długo minie zanim ci się to zwróci... Jednak brak kantów personelu, pełna kontrola nad biznesem i sprawna obsługa robią swoje...
Ale sie rozpisałam. No w każdym razie, chodziło mi o to, że ja bym zainwestowała. Otwierając swój lokal to zrobiłam i jestem z tego bardzo zadowolona.

Autor: gastrokama

Wypowiedzi: 10
Post 5 napisany 2013-10-10 o godzinie 11:56:59.
O ile masz zaufanych pracowników, to kasa fiskalna na początek styknie. Też zależy od tego jak dużych obrotów się spodziewasz. Jak na początku będą niewielkie, to wszelkie wałki się szybko wykryje.

Autor: CafeCloud

Wypowiedzi: 1
Post 6 napisany 2013-10-31 o godzinie 10:20:22.
jeżeli potrzebujesz systemu to proszę sprawdzić internetowy system sprzedażowy www.cafecloud.eu - dostępny jest na każdym urządzeniu wyposażonym w przeglądarkę, może to być laptop, komputer stacjonarny z monitorem dotykowym, tablet

Autor: Adam_

Wypowiedzi: 17
Post 7 napisany 2017-05-04 o godzinie 09:30:31.
Odświeżam temat, bo myślę, że mimo upływu paru lat jest on nadal aktualny. Wciąż widzę wiele osób, które stawiają na kasy fiskalne zamiast terminale dotykowe. I choć rozumiem, że kasy fiskalne są tańszym rozwiązaniem, to świetnie to opisała: muffinka885. Jest to inwestycja, która bardzo szybko się zwraca, a przy okazji jest to naprawdę duże ułatwienie, no i proces sprzedaży trwa krócej. Warto stawiać na informatyczne urządzenia, bo bez systemu POS i czytników kart zbliżeniowych nie wyobrażam sobie teraz lokalu. Tu przykładowe oferty czytników kart zbliżeniowych i magnetycznych i monitorów do terminali:

Czytnik kart: http://www.posiflex.com.pl/czytniki-kart,45.html
Monitory do terminali: http://www.posiflex.com.pl/monitory,41.html
http://gastro.pl/gastro-pos/

Komputer z ekranem dotykowym czy tradycyjna kasa fiskalna dla Klubokawiarni
Autor: Krzysiek M

Post 8 napisany 2017-07-04 o godzinie 11:29:53.
Cześć,

po części zgodzę się z tym, co napisał  Adam_. Postawił bym jednak na system POS. Nie tyle na terminal dotykowy, a na tablet. Ja takie rozwiązanie mam u siebie w lokalu i jest ok. Cena wcale nie jest o wiele wyższa, niż inwestycja w kasę fiskalną. Kupiłem drukarkę fiskalną (wziąłem zwrot z US), tablet już miałem - iPada, a POS'a nie musiałem kupować - płacę miesięcznie za korzystanie. Ja używam akurat tego: Poster https://joinposter.com/pl i zachęcam wszystkich do próbowania, wszystko teraz liczy za mnie system, mogę skupić się na marketingu, który u mnie w lokalu kulał, bo teraz mam po prostu mniej pracy.

Komputer z ekranem dotykowym czy tradycyjna kasa fiskalna dla Klubokawiarni
Autor: Krzysiek M

Post 9 napisany 2017-07-04 o godzinie 11:32:38.
Krzysiek M napisał(a) w dniu 2017-07-04 o godzinie 11:29:53:
Cześć,

po części zgodzę się z tym, co napisał  Adam_. Postawił bym jednak na system POS. Nie tyle na terminal dotykowy, a na tablet. Ja takie rozwiązanie mam u siebie w lokalu i jest ok. Cena wcale nie jest o wiele wyższa, niż inwestycja w kasę fiskalną. Kupiłem drukarkę fiskalną (wziąłem zwrot z US), tablet już miałem - iPada, a POS'a nie musiałem kupować - płacę miesięcznie za korzystanie. Ja używam akurat tego: Poster https://joinposter.com/pl i zachęcam wszystkich do próbowania, wszystko teraz liczy za mnie system, mogę skupić się na marketingu, który u mnie w lokalu kulał, bo teraz mam po prostu mniej pracy.

P.S. Na początku jak się nie ma tabletu, to widzę że można też korzystać z wersji w przeglądarce (czyli nawet na laptopie)

Autor: Marioono

Wypowiedzi: 4
Post 10 napisany 2018-05-20 o godzinie 00:49:54.
Tak jak juz napisał ktoś wcześniej, dokonując wyboru, warto zapoznać się z ofertami sprzedaży sprzętu poleasingowego. Można trafic na sprzęt w dobrym stanie i w atrakcyjnej cenie, np. na EFL.
KOMPUTER Z EKRANEM DOTYKOWYM CZY TRADYCYJNA KASA FISKALNA DLA KLUBOKAWIARNI
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: araszka

Wypowiedzi: 3
Post 11 napisany 2020-01-27 o godzinie 19:58:06.
jeśli szukasz kasy fiskalnej zajrzyj tutaj https://kasyfiskalne.org/ mają dobre ceny

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 05:58:02
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KOMPUTER Z EKRANEM DOTYKOWYM CZY TRADYCYJNA KASA FISKALNA DLA KLUBOKAWIARNI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "komputer z ekranem dotykowym czy tradycyjna kasa fiskalna dla klubokawiarni" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: kasa (3)    kasa fiskalna (3)    kawiarnia (4)    terminal (1)    pos (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.