jaki piec do pizzeri?
Oszczędności na prądzie a czy zastanawiałaś się nad problemami z drewnem ? Drewno musi gdzieś być składowane, wysuszone, z pieca trzeba usuwać popiół itp może będzie to tańsza wersją, co według mnie jest mało prawdopodobne ze względu na rosnącą cenę drewna i dochodzą dodatkowe koszty 'utrzymania czystości' |
2011-02-24 08:21:26 |
21 |
Czy wymiana sprzętu jest konieczna?
Dobry wieczór!
Od jakiegoś czasu pracownicy mojej restauracji namawiają mnie na wymianę piekarnika ELOMA na piec konwekcyjny z parą, ale w związku z dużą kwotą za to urządzenie chciałbym uzyskać więcej informacji o Waszych doświadczeniach.
Mam lokal do 50 osób, zdarza się, że robimy komunie, przyjęcia urodzinowe, spotkania firmowe itp, zastanawiam się nad cateringiem.
Panowie co proponowali piec argumentowali, że to najlepsze urządzenie jakie może być na kuchni, tylko że ja mam już piec czy piekarnik jak zwał tak zwał i działa. Interesuje mnie bardziej co mi da sama para w tym piecu..
Po jakim czasie może zwrócić się inwestycja bo oferta jest na kwotę przekraczającą 14000 zł co w obecnej sytuacji nie jest małą kwotą.
Czy takie urządzenia się psują oraz jak droga jest ich eksploatacja?
Za pomoc będę wdzięczny. |
2011-02-22 21:28:40 |
4 |