FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CZY WYMIANA SPRZęTU JEST KONIECZNA?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CZY WYMIANA SPRZęTU JEST KONIECZNA?

Autor: aleksander


Tematy: 2
Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2011-02-22 o godzinie 21:28:40.
Dobry wieczór!

Od jakiegoś czasu pracownicy mojej restauracji namawiają mnie na wymianę piekarnika ELOMA na piec konwekcyjny z parą, ale w związku z dużą kwotą za to urządzenie chciałbym uzyskać więcej informacji o Waszych doświadczeniach.

Mam lokal do 50 osób, zdarza się, że robimy komunie, przyjęcia urodzinowe, spotkania firmowe itp, zastanawiam się nad cateringiem.

Panowie co proponowali piec argumentowali, że to najlepsze urządzenie jakie może być na kuchni, tylko że ja mam już piec czy piekarnik jak zwał tak zwał i działa. Interesuje mnie bardziej co mi da sama para w tym piecu..

Po jakim czasie może zwrócić się inwestycja bo oferta jest na kwotę przekraczającą 14000 zł co w obecnej sytuacji nie jest małą kwotą.

Czy takie urządzenia się psują oraz jak droga jest ich eksploatacja?

Za pomoc będę wdzięczny.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-02-22 o godzinie 23:46:29.
Piec konwekcyjno-parowy napewno będzie dobrym rozwiązaniem, pozostaje tylko sprawa jego pojemności oraz mocy. Przy tak małym zapotrzebowaniu wystarczy piec np. 3 x GN 1/1. W obecnych czasach każde urządzenie może się zepsuć jeśli się nie dba o nie. Eksploatacja uzależniona jest od mocy urządzenia i jego wykorzystania, ale bez względu na ilość zużytej np. energii elektrycznej piec konwekcyjno-parowy ułatwi przygotowywanie potraw (mam na myśli ich obróbkę termiczną).
 
Autor: Joanna


Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2011-03-02 o godzinie 06:59:34.
Mamy piec i gotujemy w nim glownie warzywa, para bardzo dobrze podtrzymuje temperature ryżu.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2011-03-04 o godzinie 10:06:01.
Co z piecem? Kupiliście już? Jeśli nie to może coś zaproponować? więcej informacji pod adresem: www.gastronomiczne.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:07:27
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CZY WYMIANA SPRZęTU JEST KONIECZNA?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "czy wymiana sprzętu jest konieczna?" w grupie "produkty dla gastronomii"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.