![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIEC DO PIZZY OPALANY DREWNEM FIRMY \"GASTROPIEC\" |
|||||||
|
Autor:
Piotr1973
Wypowiedzi: 2 |
Witam,
planuję otworzyc pizzerie i zamierzam kupic piec do pizzy opalany drewnem Gastropiec. Jestem ciekawy czy ktoś posiada piec tej firmy i czy mógłby się podzielic opinią na temat jego urzytkowania jak i samej firmy stawiającej piec. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
bartek002
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Nie znam firmy Gastropiec, natomiast prowadzę restaurację włoską i stałem przed podobnym problemem z wyborem pieca do pizzy opalanego drewnem.
W takim piecu najważniejsza jest jakość i grubość szamotu. Piece produkowane w Polsce często mają bardzo słaby szamot i nie spełniają swojej funkcji, choć nie musi to być regułą. Wydaje mi się, że najpewniejszym rozwiązaniem będzie zakup pieca sprowadzonego z Włoch, bo wiadomo, że mają największe doświadczenie w tym temacie. Ja tak zrobiłem i jestem w 100% zadowolony. Ceny są wyższe ok 30%, ale na piecu nie powinieneś oszczędzać, bo przełóży się to na jakość pizzy. Skąd jesteś? |
||||||
|
Autor:
bartek002
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Jeżeli masz zamiar kupić piec z firmy Gastropiec, najlepiej żebyś poprosił ich o kontakty do lokali, które już taki piec zakupili, porozmawiał z właścicielem oraz pizzermanem takiego lokalu, spróbował pizzy.
Piec opalany drewnem jest świetną sprawą, ale problem może pojawić się przy dużym ruchu. Dobry piec musi trzymać odpowiednią temperaturę szamotu nawet przy dużym obłożeniu lokalu. |
||||||
|
Autor:
Piotr1973
Wypowiedzi: 2 |
jestem z Gdańska.
|
||||||
|
Autor:
bartek002
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Jutro prześlę namiary na firmę, która sprowadza piece z Włoch. Taki piec mogę w 100% polecić. Mój piec składa się z czterech bardzo grubych płyt szamotowych oraz szamotowej kopuły. W firmie Gastropiec robią piece z cegły szamotowej, co to znaczy? Czy nie będzie to przeszkadzało przy wypieku? Cegły mogą się osuwać.
Nie znaczy to, że piece z firmy Gastropiec są złe, bo mogą być rewelacyjne, ale tutaj musisz trochę pojeździć i popytać. Lepiej podjechać bezpośrednio do lokalu niż pytać na forum. Plusem tej firmy jest to, że stawiają sami piece i ładnie je obudowują. Dam znać jutro. Pozdrawiam! |
||||||
|
Autor:
gastropiec
Wypowiedzi: 15 |
Witam,
Nasze piece sprzedajemy od 12 lat, i do tej pory nie zdarzyło się żeby się cegła "osuwała". Piece budowane są wg włoskiej technologii z ponad 100 letnią tradycją. Prosimy o kontakt e-mailowy, podamy adresy gdzie można obejrzeć nasze piece i porozmawiać z właścicielem na temat pieca. W naszej siedzibie również można obejrzeć i wypróbować piec. Oczywiście piece stawiamy w całej Polsce. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy na naszą stronę www.gastropiec.pl ul. Kielecka 27 26-600 Radom |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
gastropiec, jestem tez z Radomia. z miła chęcia podejmę się współpracy z Wami. kontakt do mnie na: www.gastromex.com.pl
|
||||||
|
Autor:
Cukrownica1
Wypowiedzi: 3 |
Znajomy ma pizzerię, i z tego co mi wiadomo piec opalany drewnem tej właśnie firmy. Raczej chwali sobie ten piec, ale mogę jeszcze dopytać o tą kwestię.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:58:19 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|