![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KEBAB PRZECHOWYWANIE |
|||||||
Autor:
jfp
Wypowiedzi: 4 |
witam,
proszę o porady, jak należy przechować pozostałe na grillu mięso jeśli będę kończył o 22:00 a zaczynał ok. 10:00 następnego dnia. Ciepłego nie wsadzę przeciez do lodówki czy zamrażarki a na ostygnięcie potrzeba trochę czasu. dziękuję i pozdrawiam |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
megalion
Wypowiedzi: 2 |
Witam!
Ja czekam aż ostygnie, wcześniej wyłączam grill i nie podgrzewam mięsa ostatnią godz przed włożeniem do lodówki Pozdrawiam
megalion
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Witam serdecznie pamiętaj o tym, że zgodnie ze sztuką kulinarną potrawę schładzać trzeba jak najszybciej (najlepiej nie dłużej niż 2 godziny) . Potrawa, która sama schładza się do temperatury pokojowej może na drugi dzień być powodem zatrucia pokarmowego. Najprostszym sposobem schładza potrawy jest użycie lodu! Przygotuj kostki lodu, miskę z wodą i sól.
Do miski z wodą wsyp odrobinę soli i dodaj lód,następnie wstaw do niej pojemnik lub tacę z potrawą na około godziny. Po upływie tego czasu możesz potrawę spokojnie umieścić w lodówce. Można zastosować do tego celu również schłodzoną w lodówce wodę. Pozdrawiam Hanna Półtorak firma HACPASZ (szkolenia dla pracowników gastronomii, opracowywanie dokumentacji HACCP dla gastronomii, konsultacje) |
||||||
Autor:
Andrzejj
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Właśnie u mnie pojawia się taki sam problem, nie chciałbym żeby zabrakło mięsa w trakcie dnia, mam tylko jeden gyros gazowy i dużo na koniec dnia zostaje, zanim to się schłodzi i wsadzi do lodówki to mija sporo czasu, a następnego dnia to nie jest to samo. Próbowałem nawet przed schłodzeniem ściąć wszystko, wtedy szybciej traci temperaturę ale tak jak napisałem nic dobrego z tego mięsa (kebaba) nie ma na drugi dzień.
Jakie ilości mięsa przygotowujecie na dzień? Moja gastronomia jest w miejscowości zamieszkałej przez około 5-7 tyś mieszkańców + za dnia liczni przyjezdni z okolicznych wsi. |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.84 Data: 2025-06-15 Czas: 01:45:25 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|