FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KEBAB PRZECHOWYWANIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KEBAB PRZECHOWYWANIE

Autor: jfp


Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2012-08-18 o godzinie 20:54:35.
witam,
proszę o porady, jak należy przechować pozostałe na grillu mięso jeśli będę kończył o 22:00 a zaczynał ok. 10:00 następnego dnia. Ciepłego nie wsadzę przeciez do lodówki czy zamrażarki a na ostygnięcie potrzeba trochę czasu.

dziękuję i pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: megalion


Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2012-09-04 o godzinie 08:36:16.
Witam!
Ja czekam aż ostygnie, wcześniej wyłączam grill i nie podgrzewam mięsa ostatnią godz przed włożeniem do lodówki

Pozdrawiam
megalion
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 3 napisany 2012-09-05 o godzinie 09:44:06.
Witam serdecznie pamiętaj o tym, że zgodnie ze sztuką kulinarną potrawę schładzać trzeba jak najszybciej (najlepiej nie dłużej niż 2 godziny) . Potrawa, która sama schładza się do temperatury pokojowej może na drugi dzień być powodem zatrucia pokarmowego. Najprostszym sposobem schładza potrawy jest użycie lodu! Przygotuj kostki lodu, miskę z wodą i sól.
Do miski z wodą wsyp odrobinę soli i dodaj lód,następnie wstaw do niej pojemnik lub tacę z potrawą na około godziny. Po upływie tego czasu możesz potrawę spokojnie umieścić w lodówce. Można zastosować do tego celu również schłodzoną w lodówce wodę. Pozdrawiam Hanna Półtorak firma HACPASZ (szkolenia dla pracowników gastronomii, opracowywanie dokumentacji HACCP dla gastronomii, konsultacje)

 
Autor: Andrzejj


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 4 napisany 2013-09-29 o godzinie 08:28:47.
Właśnie u mnie pojawia się taki sam problem, nie chciałbym żeby zabrakło mięsa w trakcie dnia, mam tylko jeden gyros gazowy i dużo na koniec dnia zostaje, zanim to się schłodzi i wsadzi do lodówki to mija sporo czasu, a następnego dnia to nie jest to samo. Próbowałem nawet przed schłodzeniem ściąć wszystko, wtedy szybciej traci temperaturę ale tak jak napisałem nic dobrego z tego mięsa (kebaba) nie ma na drugi dzień.

Jakie ilości mięsa przygotowujecie na dzień? Moja gastronomia jest w miejscowości zamieszkałej przez około 5-7 tyś mieszkańców + za dnia liczni przyjezdni z okolicznych wsi.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.84
Data: 2025-06-15
Czas: 01:45:25
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KEBAB PRZECHOWYWANIE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kebab przechowywanie" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: kebab (14)    kebap (14)    mięso (5)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.