![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ZAROBKI W GASTRONOMII |
|||||||
|
Autor:
BARtec
Wypowiedzi: 3 |
Jak to jest z tą pracą za granicą dla kucharzy? Dalej można dobrze zarobic? Zastanawiam się nad wyjazdem, bo u nas w Wieluniu i okolicach nic ciekawego nie znajde, a dojazd do lodzi albo częstochowy to strata czasu..
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
W polskiej gastronomii można dobrze zarobić, ale nie ma nic za darmo. Jeśli nie chcesz dojeżdzać to może być ciężko. Według mnie jeśli ktoś ma doświadczenie i jest fachowcem w tym co robi to nie powinien mieć problemu z kasą i pracą. Dobrych kucharzy w Polsce brakuje, tyle się otwiera restauracji, domów weselnych i innych gastronomii, wystarczy się dobrze rozejrzeć.. Jak jesteś z okolic Wielunia to sprawdź port8 tam otwiera się hotel, jest restauracja..
|
||||||
|
Autor:
BARtec
Wypowiedzi: 3 |
A gdzie jest ten port8 i co to jest ?
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Sorry ale jak jesteś z okolic wielunia i nie wiesz co to PORT8 to wiesz tak jak byś nie wiedział co to zmywarka albo piec..
|
||||||
|
Autor:
BARtec
Wypowiedzi: 3 |
Teraz już wiem, ja to miejsce kojarze ale pod inna nazwa.. A temat nie zalorzyłem żeby się sprzeczać tylko dopytać o pracę w gastronomii zagranicą
|
||||||
|
Autor:
BiznesGastro
Wypowiedzi: 3 |
W 2010 roku wróciłem z pracy z ANGLII, przesiedziałem tam prawie 3 lata jako pomocnik kucharza, nie ukrywam zarobki nie małe, ale wolę przebywać w Polsce. Mam teraz na oku biznes sezonowy tj przyczepa gastronomiczna nad morzem a później obsługa ewentualnych imprez plenerowych po sezonie itp.
|
||||||
|
Autor:
patrycjar1986
Wypowiedzi: 4 |
Powiedzcie mi a wiecie moze ile zarabiaja kucharze i kelnerki w warszawie i wrocławiu?
Potzrebuje pilnie pomocy!!! |
||||||
![]() Autor: Joker ![]() Wypowiedzi: 26 |
W warszawie kucharz zarabia nie mniej niż 5000 zl.. A znam przyklady gdzie kucharz ma swoj apartament, samochod i ponad 10000 zl, co we wrocku to nie wiem..
|
||||||
|
Autor:
patrycjar1986
Wypowiedzi: 4 |
o kurde mole to az niemozliwe!! Sama była kelnerka i wiem ile zarabiaja kucharze aczkolwiek to sa pewnie kucharze z doswiadczeniem europejskim, z gwiazdkami Michelina bo to az niemożliwe!!! a kelnerka ile zarabia? orientujesz sie?
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Jak ktoś ma wiedzę i doświadczenie to dlaczego miałby nie zarobić nawet 20000 zł? Mało jest w kraju ludzi, którzy potrafią zrobić coś konkretnego, mam tu na myśli specjalistów w swoim fachu. Ja nawet spotykałem się że kucharz miał 2000 zł, więc o czym to świadczy? Że albo lokal kiepski albo kucharz, bo nikt kto się na czymś dobrze zna nie będzie pracował za takie pieniądze.
|
||||||
| ZAROBKI W GASTRONOMII | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: Joker ![]() Wypowiedzi: 26 |
A kelnerka jak jest obrotna z samych napiwków może mieć dobre wynagrodzenie.
|
||||||
|
Autor:
gastro
Wypowiedzi: 2 |
opisane sytuacje ,mają racje bytu ale trzeba pamiętać że to rok pracodawcy jak również miniony.Co oznacza że obecne zarobki nie są tak wysokie.Trzeba przypomnieć innym że już 1996 rmożna było zarobić 1900zł np; w Warszawie to minimalne wyngrodzenie.
|
||||||
|
Autor:
Początkujący Kucharz
Wypowiedzi: 3 |
Wkrótce ukończę szkołę gastronomiczną i mam pytanie gdzie szukać pracy, tzn gdzie jest lepiej (kasa, klimat)? Mam na myśli czy lepsza jest praca jako kucharz w hotelu czy typowej restauracji? Jakie pieniądze oferują w hotelach a jakie w restauracjach? Jestem z małopolski więc w praca wchodzi w grę w Krakowie lub okolicy.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedź |
||||||
|
Autor:
kurczaki
Wypowiedzi: 9 |
Moje kolejne pytanie to ile powinien zarobić pracownik w małej gastronomii w nadmorskiej miejscowości w sezonie (praca sezonowa, umowa zlecenie)
|
||||||
![]() Autor: Joker ![]() Wypowiedzi: 26 |
Kiedyś znajomy opowiadał że zarobek na przyczepie jest marny i nie opłaca się zatrudniać pracowników. Jak to jest sezonowy interes to musisz dopilnować sam wszystkiego bo masz tylko 3 miesiace a z pracownikami bywa różnie, zastanów się sam
|
||||||
|
Autor:
Ciekawy
Wypowiedzi: 4 |
Ile można zarobić na gastronomii (ciastka fornetti) lub fast food?
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:51:31 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|