FORUM     OGΜSZENIA    
 
STRONA G紟NA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIEC KONWEKCYJNY GARBIN, P訝TY SZAMOTOWE, PIZZA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR。E TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIEC KONWEKCYJNY GARBIN, P訝TY SZAMOTOWE, PIZZA

Autor: MikeWwwa


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2015-05-30 o godzinie 12:31:38.
Witam,
Zaczn od tego, 瞠 od kr鏒kiego czasu jestem dzier瘸wc ma貫go pensjonatu w g鏎ach. Wszystko si powoli zaczyna kr璚i, tury軼i wynajmuj pokoje, w pubie miejscowa m這dzie gra sobie w bilard, rzutki itp. Pij sobie piwko. Do piwka serwuje cheesburgery + frytki, zapiekanki i inne przek御ki. Towarzystwo podpowiada mi abym wprowadzi do oferty pizze. Hmmm Kuchnia jest wyposa穎na w piec konwekcyjny GARBIN. Po przestudiowaniu for internetowych wyczyta貫m, 瞠 piec konwekcyjny ma這 nadaje si do pieczenia pizzy. Moje pytanie do bardziej do鈍iadczonych, czy po zainstalowaniu dw鏂h p造t szamotowych o wymiar 600x400X20, da si upiec w tym piecu pizze i czy jest sens. Pizza nie musi by super w這sk tradycyjn pizza och ach.
Szkoda marnowa takiego potencja逝 drzemi帷ego w tym piecu...Jakby si uda這 jestem sk這nny dowozi pizze do klient闚 okolicznych wsi i miasteczek.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Mike
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKΜ w najni窺zych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gastronomia Serwis Szkolenia w


Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2015-06-23 o godzinie 18:36:17.
Witaj MikeWawa,

w praktyce piec niestety r騜ni si jeden od drugiego, mam na my郵i konw-para, a konwekcj, lub piec typowo do pizzy z p造tami szamotowymi.

Zasadnicz rol w piecach konwekcyjnych, konw-parowych odgrywa wentylator i z regu造 grza趾a w przypadku zasilania elektrycznego, lub gazowego (w tym wypadku posiadasz system piezoelektryczny daj帷y zap這n dla mieszanki gazu z powietrzem, kt鏎y p這nie i ogrzewa komore pieca) w jednym i drugim przypadku nadmuch wentylatora do komory sprawia r闚nomierne rozprowadzenie gor帷ego powietrza. Jestem zdania, 瞠 zar闚no piec konwekcyjno-parowy, jak i szamotowy przygotuje pizze w podobnnym czasie, nie mniej jednak jej jako嗆 b璠zie zr騜nicowana.

Zastosowanie p造t szamotowych nie rozwi您uje sprawy z uwagi na ich ch這nno嗆 termiczn. Sugerowa豚ym raczej u篡cie siatek do ciasta na pizze stosowanych w piecach do pizzy lub zwyk貫go rusztu o du瞠j ilo軼i ogniw (ma造ch ogniw) - takowe siatk i do pizzy posiadam w swojej ofercie, mo瞠 to rozwi捫e spraw, a swoj drog p造ta szamotowa o wymiarze GN b璠zie obsorbowac temperatur, wi璚 piec musia豚y chodzi ca造 czas by temperatura w komorze osi璕n窸a przedzia 250 stopni, gdy wypiek ciasta w piecach do pizzy oboj皻nie jakej jako軼i rozpoczyna sie od oko這 290-300 st. C, przy za這瞠niu i piec b璠zie si j oko這 3-5 minut. Im wi瘯sza temperatura szamotu oraz komory (w ramach rozs康ku, by nie pali spodu pizzy) tym kr鏒szy czas pieczenia.

Sugeruj zakup szamotu o wymiarach odpowiadaj帷ych pojemnikowi GN 1/1 o ile piec ma tak pojemno嗆, grubo嗆 10-15 mm i sprawdzenie.

Pozdrawiam i polecam si na przysz這嗆.

Pawe Krop
t:603062068
e:p.krop@gmsgroup.pl
 
NOWE OGΜSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.228.220.31
Data: 2020-08-10
Czas: 04:04:41
DODAJ ODPOWIED DO TEMATU: PIEC KONWEKCYJNY GARBIN, P訝TY SZAMOTOWE, PIZZA
Aby doda odpowied do tematu nale篡 si zalogowa.

Je郵i nie masz konta, skorzystaj z bezp豉tnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "piec konwekcyjny garbin, p造ty szamotowe, pizza" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: piec (22)    pizza (14)    piec do pizzy (6)    piec konwekcyjny (7)    szamot (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ma豉 gastronomia a warzywniak    System WMS w bran篡 gastronomicznej   
 
STRONA G紟NA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.