FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / URZAS
urzas
Data rejestracji w systemie: 2012-07-01
Ilość tematów: 4       Ilość wypowiedzi: 4       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Szczególowy instruktaż stanowiskowy ..... kucharz
Jestem w trakcie szkolenia i muszę opracować Szczegółowy instruktaż stanowiskowy . Prowadzę małą gastronomię w której jedna osoba zajmuję się przyżądzaniem frytek,hamburgerów ,hod dogów itp. Czy instruktaż stanowiskowy powinien objąć wszystkie "stanowiska"przy któych pracuje osoba zatrudniona? Może ktoś mógłby podpowiedzieć ewentualnie dać namiar na taki przykładowy instruktaż w necie
2013-03-13 12:13:59 1
Samochód do gastronomi z którego będzie sprzedawane piwo ,a wc?
Właśnie otwieram małą gastronomię (budka z fast foodem) W sprzedaży będzie także piwo.Sanepid wymagał abym postawił normalna toaletę w płytkach z ciepłą i zimną wodą ,z 2 pomieszczeniami. Zastosowałem się do zalecen i tak zrobiłem.Wczoraj miałem odbiór sanepidu i wszystko ok. Niestety na działce obok sąsiadka wydzierżawiła miejsce i stanie tam już niebawem samochód gastronomiczny. Dzisiaj postawili za moim ogrodzenie toi toi-a .Moje pytania toi: 1 W jakiej odległości od granicy mojej działki powinni ustawić swojego toi toi -a ,bo aktualnie postawili go 30 cm od ogrodzenia tak że stoi praktycznie od mojego punktu 3 metry. 2 Czy do takiego pojazdu i sprzedaży piwa konkurencja nie musi mieć już takiego wc jakie ja mam ?Czy ich toi toi wystarczy i czy to jest zgodne z prawem?
2012-07-19 10:39:09 1
Może ktoś doradzi w sprawie sanepidu,cateringu ,grillowania i kilku innych spraw
Pokrótce nakreślę sytuacje w jakiej się znalazłem. Jakiś czas temu zakupiłem przyczepę gastronomiczną ponieważ planowałem otworzyć własny biznes.Mam atrakcyjną działkę nad zalewem i postanowiłem sprzedawać fast food ,lody i zimne napoje.Do tego chciałem także mieć piwo .Z racji tego że już prowadzę inną działalność i jestem na ryczałcie to punkt gastronomiczny ma być na mojego ojca( on także ma już swoją działalność i jest płatnikiem vat ,a to jest potrzebne do sprzedaży piwa ) Załatwiliśmy już badanie wody w sanepidzie ,buda jest przygotowana ,a dzisiaj ojciec zaniósł papiery do sanepidu i w przeciągu 2 tygodni mają zadzwonić i przyjść na odbiór.Niestety sąsiadka wydzierżawiła działkę obok mojej i już od weekendu stanie tam buda z fast foodem:/. Moje pytanie brzmi tak: Jeśli ja mam wpisane w PKD Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) to czy mogę np wystawić grilla ,lodówki z lodami oraz napojami i sprzedawać je na swojej działce? Wiem że sanepid tez musi się wypowiedzieć w tej sprawie. Orientuje się ktoś jak to wygląda? Na tej samej działce co stoi punkt gastronomiczny ja dzierżawie kawałek ziemi od mojego ojca (mam umowę) i pomyślałem że warto się zabezpieczyć przed ewentualnymi kłopotami z odbiorem budy przez sanepid i wystartować z samym grill barem ,plus lody i zimne napoje. Sezon już trwa a my tracimy zainwestowane pieniądze. Czy sanepid wydaje pozwolenie na taki handel gdzie ,jest sam grill i cała reszta ale wszystko stoi na zewnątrz np tak jak na festynach pod jakimś namiotem? Zależy mi na czasie więc proszę o wszystkie rady i informacje.Pozdro 4 all .Ps. A jak wygląda sprawa z koncesja na piwo,bo też bym je mógł sprzedawać bo mam własny ogródek i stoliki z tym że nie wiem na czym polega wydawanie koncesji takich jak na sprzedaż piwa na festynach
2012-07-11 16:37:24 2
Pytanie o sprzedaż lodów i napojów przy plaży
Jestem w trakcie otwierania małej gastronomi przy plaży (na swojej działce) Czekam jeszcze na odbiór sanepidu i start.Widzę że na plaży jest już coraz więcej ludzi i zastanawiałem się czy mógłbym np wystawić samą lodówkę pod parasolem i sprzedawać lody i zimne napoje.Jak to wygląda z punktu widzenia prawa?Prowadzę działalność i opłacam zus. Jeśli ktoś wie to prosze o info
2012-07-01 09:53:25 1
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.