LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Kilka pytań
Witam, mam kilka pytań na temat prowadzenia food trucka.
1. Planuje w Warszawie stać w kilku miejscach w kilku dzielnicach, jeden, dwa dni w tygodniu w każdej lokalizacji. Czy w każdym miejscu muszę mieć umowę o wywóz śmieci, toaletę, odbiór wody brudnej? Czy coś jeszcze? Rozumiem toaletę należy mieć, ale śmieci czy brudną wodę spokojnie można po skończonym dniu przewieźć do miejsca gdzie mam podpisaną umowę?
2. Czy w takim razie mogę mieć podpisaną umowę na odbiór śmieci gdzieś indziej niż stoję? np. w domu?
3. Jeśli takie umowy są niezbędne do wydania decyzji przez sanepid to jak się ma sytuacja gdy chciałbym tylko w weekendy sprzedawać na zlotach i targach? Wtedy organizator zapewnia odbiór tego wszystkiego? Jak wtedy uzyskać pozwolenie sanepidu?
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam |
2015-07-09 09:19:07 |
3 |
|
Seria pytań o mobilną gastronomię
Trochę dziwne, bo usmażyć burgera można a nie można surowego kurczaka na patelni usmażyć z warzywami? to jest dokładnie to samo, półprodukt, czyli obrane, pokrojone warzywa i mięso już gotowe dostarczam do trucka- kupione lub przygotowane w restauracji a w trucku tylko wszystko razem smażę na patelni. Czym się to różni od produkcji burgera? |
2015-06-25 13:05:31 |
10 |
|
Jakie dania w przyczepie?
Witam na forum. Mam pytanie na temat właśnie dań przygotowywanych w food trucku. To, że nie można przygotowywać składników w samochodzie (kroić mięsa, warzyw itd.) to wiem, ale jeśli podpiszę umowę z lokalem, i u nich będę te produkty przygotowywał a w samochodzie tylko obrabiał (smażył, gotował) to nie powinno być problemów z sanepidem? Do samochodu będą docierać produkty już przygotowane do obróbki.
Pozdrawiam |
2015-06-23 11:13:43 |
5 |
|
|