FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAKIE DANIA W PRZYCZEPIE? |
|||||||
Autor:
kris-str
Tematy: 3 Wypowiedzi: 11 |
Witam, mam pytanie co do możliwości gastronomicznych w przyczepie specjalnie do tego przystosowanej. Chodzi mi głównie o:
1) gyros, czy jest możliwe smażenie na blacie grillowym kawałków kurczaka i podawanie go w zestawie z frytkami? z tego co mowila mi pani w sanepidzie to mogę tylko sprzedawać tam półprodukty, a surowy kurczak raczej takim nie jest. Pytanie wzięło się jednak stąd, że ludzie w mojej miejscowości prowadzą taką budkę i sprzedają tam gyrosa... Jakieś opinie Wasze? 2) sałatki/surówki, czy można robić w przyczepie i "przechowywać" w ladzie chłodniczej? |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
kris-str
Tematy: 3 Wypowiedzi: 11 |
Czy możliwa jest "produkcja" i sprzedaż kanapek/śniadań w takiej przyczepie?
|
||||||
Autor:
Wojtek Terlinski
Wypowiedzi: 7 |
Bardziej sprzedaż, lepiej produkcję przerzucić na lokal stacjonarny a z przyczepy tylko sprzedawać - czysta logistyka.
|
||||||
Autor:
marcin3city
Wypowiedzi: 4 |
a nie prościej zakupić gotowy półprodukt gyros i podpisać firmę dowożącą świeże surówki które będą wychodzić kosztowo podobnie jak wykonane samemu ze względu na duże ilości warzyw zamawianych przez firmy produkujące?
|
||||||
Autor:
Marcinnn
Wypowiedzi: 3 |
Witam na forum. Mam pytanie na temat właśnie dań przygotowywanych w food trucku. To, że nie można przygotowywać składników w samochodzie (kroić mięsa, warzyw itd.) to wiem, ale jeśli podpiszę umowę z lokalem, i u nich będę te produkty przygotowywał a w samochodzie tylko obrabiał (smażył, gotował) to nie powinno być problemów z sanepidem? Do samochodu będą docierać produkty już przygotowane do obróbki.
Pozdrawiam |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.14.133.148 Data: 2024-04-19 Czas: 08:18:47 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|