FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KILKA PYTAń
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KILKA PYTAń

Autor: Marcinnn


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2015-07-09 o godzinie 09:19:07.
Witam, mam kilka pytań na temat prowadzenia food trucka.
1. Planuje w Warszawie stać w kilku miejscach w kilku dzielnicach, jeden, dwa dni w tygodniu w każdej lokalizacji. Czy w każdym miejscu muszę mieć umowę o wywóz śmieci, toaletę, odbiór wody brudnej? Czy coś jeszcze? Rozumiem toaletę należy mieć, ale śmieci czy brudną wodę spokojnie można po skończonym dniu przewieźć do miejsca gdzie mam podpisaną umowę?
2. Czy w takim razie mogę mieć podpisaną umowę na odbiór śmieci gdzieś indziej niż stoję? np. w domu?
3. Jeśli takie umowy są niezbędne do wydania decyzji przez sanepid to jak się ma sytuacja gdy chciałbym tylko w weekendy sprzedawać na zlotach i targach? Wtedy organizator zapewnia odbiór tego wszystkiego? Jak wtedy uzyskać pozwolenie sanepidu?

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2015-08-17 o godzinie 08:33:58.
Zapraszam na szkolenie organizowane w Warszawie dnia 08.09.2015 dotyczące wymagań stawianych food truckom
Na szkoleniu poruszane będą tematy związane z
- urządzeniem wnętrza food trucka, wybór wyposażenia (sprzęt agd
profesjonalny, gastronomiczny, używany czy też nowy)
- Zasilanie w wodę (stałe podłączenie do wodociągu woda w baniakach)
- zasilanie w energię elektryczną
- postępowanie z odpadami
- dania przygotowywane w food trucku: półprodukt czy surowiec
- dokumentacja wymagana przez SANEPID
- Zasady rejestracji w SANEPID
Informacje na tema zasad udziału w szkoleniu udzielane są mailowo: poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 3 napisany 2015-08-26 o godzinie 08:58:40.
AD 1 
 Odbiór śmieci zrzut brudnej wody może odbywac się w jednym wskazanym miejscu.  Odbiór odpadów może się odbywać z miejsca postojowego samochodu (koniecznie podpisana umowa).  Przy miejscach postojowych nalezy zapewnić możliwość korzystania z toalety przeznaczonej wyłącznie dla pracowników gastronomii:  zakłady fryzjerskie, kosmetyczne, sklepy spozywcze, wydzielone zamykane toalety w biurowcach, centa handlowe ale odlegóść do toalety nie powinna być większa niż 100 m w linii prostej. . Wiekszość inspekcji zgadza się również na korzystanie z toy-toyów przeznaczonych dla pracowników gastronomii ale to rozwiązanie nalezy omówić z Sanepidem, w którym odbywać się będzie odbiór

2. Umowa na odbiór śmieci segregowanych jak najbardziej może być podpisana w miejscu zamieszkania

3. Przy udziale w imprezach zorganizowanych za zapewnienie odpowiednich warunków sanitarnych, odbiór śmieci odpowiada organizator, tutaj nie musisz o nic się martwić

Pozdrawiam Hanna Półtorak
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 10:35:04
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KILKA PYTAń
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kilka pytań" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.