FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / LUKNUC
luknuc
Data rejestracji w systemie: 2013-10-17
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 13       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
okap gastronomiczny
arkaszka w teorii masz racje ale niestety tylko w teorii bo piec do kebaba czy pizzy chodzi caly czas nie da sie go raz włączyc jak klienci przyjdą i wyłączyc jak pojdą mam pizzerie juz dosc dlugo i okap chodzi od rana do ostatniego klienta czyli do zamkniecia o nawiewie tez pisałem i tu sie z tobą w 100 procentach zgadzam, co do wyrzutu powietrza technologicznego na zewnatrz absolutnie sie z toba nie zgadzam jesli dziura na zewnątrz jest np z tylu budynku i nikomu nie przeszkadza nie ma okien to nie ma zadnego przepisu który tego zakazuje zresztą pisalem ze o ile ma taką mozliwosc tzn nie ma okien czy komuś nie kopci do okna w lecie ,to nie jest komin spalinowy ja mam z tylu budynku i mam na to papiery od kominiarzy wiec wątpie zeby podpisali na siebie cos co nie jest zgodne z przepisami
2013-11-08 11:58:57 20
okap gastronomiczny
aha i sama wentylacja nie obraż sie kolego ale zapomnij zeby dała rade przy takiej ilosci urządzen i dymu ,ciepła itp ktore owe wytwarzają no chyba ze dwa otwarte okna no ale to juz bajki
2013-11-07 14:52:37 20
okap gastronomiczny
i tu sie zgadzam z kolegą gastromex ja u siebie mam dwa okapy podpięte do jednego wentylatora i jest bez zarzutu pozy tym kolega wspomnial o bardzo istotnej sprawie ze mus byc tez dobry nawiew oczywiscie wentylator musi byc mocy a własciwie odpowiedni wystarczy obliczyc kubaturę poatrzyć na dane wentylatora i dodac 20 procent marginesu lepiej zeby miał lekką nadwyżkę i bedzie ok
2013-11-07 14:49:12 20
okap gastronomiczny
kolego a masz sciane zewnetrzna blisko tego okapu jak tak sie przebij na zewnątrz zakoncz końcowką do wydmuchów i masz sprawe załatwioną o ile nie ma zaraz jakis okien innych lokatorów do wentylacji zwłaszcza mechanicznej ZDECYDOWANIE  odradzam podpiecie okapu z nad kuchni frytkownicy pieca do pizzy czy kebaba bo syf i tluszcz w koncu zajedzie te silniki one nie są do tego przewidziane pozdrawiam
2013-10-23 14:12:18 18
okap gastronomiczny
i najlepiej jak masz zewnetrzna sciane w kuchni to przebij sie z rurą od okapu na pole wtedy ciąg jest duzo lepszy z doswiadczenie wlasnego wiem ze brak smrodów z kuchni na sali jest wazny i klienci to docenią
2013-10-20 13:59:39 20
okap gastronomiczny
hmm powiem tak sanepid raczej nie ale poszukaj uzywanego okapu mysle ze uzywke kupisz za pare stówek bo z pieca tez duzo dymu i zapachu bedzie a to klientom moze sie nie spodobac zwłaszcza w ten okres gdzie drzwi sie zamyka w lokalu i wiecej ubrań maja na sobie klienci pamietaj w piecu do pizzy jest ponad 300c to tego mąka blachy tluszcz a oba okapy mozesz podłączyc do jednego silnika i zredukujesz koszt
2013-10-20 13:56:17 20
okap gastronomiczny
jak pizze bedziesz to mam szatkownice hallde rg 200 do sprzedania jest w ogloszeniach dobra cena
2013-10-20 10:37:50 20
okap gastronomiczny
czesc powiem tak warto zeby byl w pizzy zawsze cos sie przypali poza tym to są bardzo wysokie temp wiec zapach i dym zawsze sie pojawia i pytanie czy bedziesz robil pizze bo piszesz ze otwierasz kebab
2013-10-20 10:36:18 20
Co lepsze Hallde czy Robot-Coupe?
kolego rozumie ze kazdy chwali swoje ale do hallde np rg 200 wkladasz na raz pol bloka sera albo calą kapuste w robot coupe to od modelu cl55 ktory oscyluje w granicach 17tys poza tym jakie problemy z czesciami co ty opowiadasz bez problemu co najmnie 5 duzych firm nie bede reklamy robil w google  znajdziesz  czesci , serwis i tarcze a ze raz czekalem tydzien na tarcze to zaden problem nie twierdze ze robot coupe jest zly bo tak nie jest ,ale hallde jest praktyczniejszy i trwalszy
2013-10-18 15:35:13 14
Co lepsze Hallde czy Robot-Coupe?
aha i patrz na obroty bo te co maja ponad 500 na min to produkty juz takie ladne nie wychodzą
2013-10-18 13:38:29 14
Co lepsze Hallde czy Robot-Coupe?
i tu sie zgadzam hallde jest alumunium podajnik,popychacz i tuleja ja mam a wlasciwie mialem rg200 i scieram sera grubo ponad tone miesiecznie i tez super teraz mam hallde rg250 to juz wogule potwor  swoją rg200 mam w ogloszeniach na forum z dokladnymi zdjeciami to sobie obejrzyj pozdro
2013-10-18 13:36:49 14
Co lepsze Hallde czy Robot-Coupe?
jak jestes zainteresowany przepraszam zagapilem sie wyzej to jest w ogloszeniach poza tym robot bardziej pluje w poziomie prod hallde bardziej w dol i jest chyba jednak wygodniejszy od robota ale to moja opinia
2013-10-18 00:36:28 14
Co lepsze Hallde czy Robot-Coupe?
mam taką szatkownice dobry sprzet jak to napisz
2013-10-18 00:32:59 14
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.