LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Gastronomia mobilna oraz inne nietypowe lokale gastronomiczne
Witam, posiadam busa gastronomicznego, wykańczam go wewnątrz na podstawie swojej skromnej wiedzy a także wiedzy użytkowników tego forum. Prace zakończą się w tym roku i na sezon letni chciałbym już ruszyć z działalnością. Zastanawiam się czy mogę sam z powodzeniem skompletować odpowiednie dokumenty do odbioru przez sanepid, czy lepiej zlecić to innej osobie/firmie. Czy wystarczy że złożę wniosek plus wykaz urządzeń gastronomicznych, potraw które chcę przygotowywać, sposób przygotowywania potraw, zawrę informację o urządzeniach chłodniczych itd. czy będę potrzebował jeszcze czegoś. Kiedyś, lokal gastronomiczny stacjonarny udało mi się odebrać z powodzeniem bez dokumentacji hccp, zostałem tylko poproszony ale to juz po odebraniu żebym zakupił i prowadził księgę dobrych praktyk żywieniowych ale tego nie zrobiłem a po roku podczas kontroli nie miałem problemu z powodu braku. Miałem zlewy, wentylację, czysto w lokalu itd. Dlatego też moje pytanie czy uda mi się odebrać busa swoimi siłami czy muszę zlecać opracowanie odp. dokumentacji za którą zapłacę a nie będzie to wcale konieczne. |
2013-10-16 10:52:49 |
5 |
|
zmiana sposobu użytkowania - problemy
P. Jacku a nie może Pan spróbować zgłosić lokalu jako catering, ja tak zrobiłem i poszło. Mam dowóz ale jak klient chce odebrać sam to proszę bardzo, nawet jak chce zjeść to też, używam jednorazowych opakowań.
|
2012-12-26 16:29:20 |
14 |
|
Podgrzewacz wody do przyczepy gastro ???
Masz takie cos na alegro http://allegro.pl/gastronomiczny-podgrzewacz-wody-do-przyczepy-busa-i2886356687.html |
2012-12-19 23:10:42 |
8 |
|
HANDEL na EURO 2012
Witam, czy ktoś z Was interesował się postawieniem busa gastronomicznego w pobliżu stadionów piłkarskich, miasteczek kibiców, czy chociaż w mieście w centrum... Np w Warszawie w miasteczku przy centrum olimpijskim będzie gastronomia 3 posiłki dziennie, browar sprzedaje calsberg, okolice stadionów będą pewnie pozamykane i też nici z handlu, rozumiem że ludzie powynajmowali powierzchnię za grubą kasę i muszą zarobić na to ale czy dla właścicieli busików gastronomicznych nie będzie to też czas do zarobienia trochę grosza. Czy ktoś z Was drodzy forumowicze ma pomysł gdzie się ustawić. |
2012-05-23 10:04:20 |
2 |
|
Kontener Gastronomiczny Szukam Wykonawcy
Witam, poszukuję firmy lub osoby, która pomoże mi w przebudowie/przystosowaniu kontenera umieszczonego na busie do prowadzenia gastronomii. Jest to 20 letni kontener do handlu wędlinami oraz mięsem. Prace w zależności od ogólnego stanu kontenera, jego wyposażenia i urządzeń mogą dotyczyc:
-wymianie całkowitej lub częściowej podłogi oraz zabezpieczenie jej
-wymianie elektryki (okablowanie, agregat, skrzynka z bezpiecznikami, licznik, oświetlenie)
-wymianie ścian wewnętrznych bocznych i sufitowych oraz ich oklein łatwo zmywalnych
-montaż ściany termicznej przy frytownicach oraz okapu z wentylacją
-montaż zlewów i doprowadzenie oraz odpływ wody
-montaż półek szafek ew. też szafki na ubrania
Opisałem to wszystko aby miec pewnośc że wejde w współpracę z podmiotem, który wykona wszystkie te czynności aby uniknąc wielu wykonawców, niepotrzebnego przemieszczania sie busem. Potrzebował będę również załatwic potrzebną dokumentację do odbioru kontenera przez sanepid. Jestem na etapie wymontowywania niepotrzebnych urządzeń. Jestem z mazowieckiego. Mój mail tomek4567@interia.pl
|
2012-04-27 00:03:52 |
2 |
|
|