FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / KKEBAB
Kkebab
Data rejestracji w systemie: 2013-02-06
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 3       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Muffinownia i sanepid
Na samym poczatku trzeba sie dowiedziec czy taki lokal w ogole moze byc gastronomia i jesli nigdy nia nie byl droga bedzie dosc ciezka. Potrzebny bedzie projekt zmiany uzytkowania co musi przejsc przez urzad miejski, projekt od architekta, pozwolenie na budowe... Moze w ogole sie okazac ze przewody kominowe nie maja miejsca na dobudowanie wentylacji jesli sie okaze ze jest jej za malo. Od tego proponuje zaczac bo moze sie okazac ze lokal sie nie nadaje albo naklady finansowe zbyt wysokie. Jestem z innego rodzaju gastronomii wiec nie dokonca wiem jk ma wygladac kuchnia pod wypieki jednak wiem na pewno ze kupownie czegokolwiek robionego w domu jest zabronione, kazdy produkt jakis sie sprzedaje musi pochodzic od producentow ktorzy moga takowe rzeczy robic czyli np z piekrni. W tym momencie wypieki juz nie sa domowe bo nie wiem czy piekarnie ie zgadzaja na wypieki wg przepisu klienta. Gastronomia jest ciezkim tematem dla poczatkujacych zycze duzo determinacji. W projekcie pomoze architekt ktory rowniez powinien swoje projekty konsultowac z pania z sanepidu. Niestety za odpowiednie pieniazki. Polecam znalezc lokal ktory funkvjonowal juz jako jakakolwiek gastronomia wtedy tylko wystarczy skonsultowac sie z pania z sanepidu czy tak jak to widzimy da rade. powodzenia
2013-02-06 21:45:05 2
Mięso do Kebaba
mieso z baraniny mozna dostac w warszawie ale jet to dosc droga cena ok 18 zl za kg wiec cena samego kebaba powinna wtedy şiegac ok 15-16 zl. Przyznam ze to ktore mielismy przez pewien czas bylo przepyszne no ale musielıimy zrezygnowac ze wzgledu na cene bo kebab w polsce jest uznawany jako tani fast food wiec co zrobic :)
2013-02-06 21:35:15 4
transport umytych warzyw lub pokrojonych salatek - jakie warunki
Witam Potrzebuje pomocy w znalezieniu rozwiazania sprawy transportu warzyw. Panie w sanepidzie jakos sa niechetne do pomocy. Chodzi o to ze mamy 2 male punkty z kebabem. Jeden z nich posiada zlew do mycia warzyw. W drugim jest tylko umywalka i zlew 2 komorowy do mycia sprzetu. Nie mozna tam myc warzyw. Punkty sa oddalone od siebie o jakies 1.5 km no na nogach to z 20 minut autem 2 minuty. Niestety nie moge przewiezc umytych warzyw z jednego do drugiego bo nie mam odpowiedniego samochodu. Jaki to musi byc samochod - czy tylko ciezarowy czy musi miec jakies milion warunkow i chlodnie? Rozumiem ze przewozenie warzyw 100 km dalej latem potrzebuje chlodni ale taka odleglosc... Zwlaszcza ze dostawcy warzyw nie przyporza nam do lokalu zadnym samochodem z chlodnia tylko zwyklym dostawczakiem i nawet bez tych calych papierow anepidowskich o dezynfekcji. I w zasadzie gdzie bym nie poszla sie zapytac w jakis firmach czy wlascicieli knajp to maja napisane ze catering a auto jedzie zwykle dostawcze typu kangoo... Czy istnieje jakas mozliwosc transportu tych warzyw swoim wlasnym autem w pojemnikach? Jak ludie handluja na targach latem przecie nikt tam nie widzial samochodu z chlodnia i zeby w ogole te warywa byly jakos specjalnie popakowane zeby sie nie pogryly... To tez nie sa wielkie ilosci warzyw to nawet w siatce moznaby zaniesc codziennie. Prosze o rade
2013-02-06 19:14:17 3
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.