FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / TRANSPORT UMYTYCH WARZYW LUB POKROJONYCH SALATEK - JAKIE WARUNKI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

TRANSPORT UMYTYCH WARZYW LUB POKROJONYCH SALATEK - JAKIE WARUNKI

Autor: Kkebab


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-02-06 o godzinie 19:14:17.
Witam
Potrzebuje pomocy w znalezieniu rozwiazania sprawy transportu warzyw. Panie w sanepidzie jakos sa niechetne do pomocy. Chodzi o to ze mamy 2 male punkty z kebabem. Jeden z nich posiada zlew do mycia warzyw. W drugim jest tylko umywalka i zlew 2 komorowy do mycia sprzetu. Nie mozna tam myc warzyw. Punkty sa oddalone od siebie o jakies 1.5 km no na nogach to z 20 minut autem 2 minuty. Niestety nie moge przewiezc umytych warzyw z jednego do drugiego bo nie mam odpowiedniego samochodu. Jaki to musi byc samochod - czy tylko ciezarowy czy musi miec jakies milion warunkow i chlodnie? Rozumiem ze przewozenie warzyw 100 km dalej latem potrzebuje chlodni ale taka odleglosc... Zwlaszcza ze dostawcy warzyw nie przyporza nam do lokalu zadnym samochodem z chlodnia tylko zwyklym dostawczakiem i nawet bez tych calych papierow anepidowskich o dezynfekcji. I w zasadzie gdzie bym nie poszla sie zapytac w jakis firmach czy wlascicieli knajp to maja napisane ze catering a auto jedzie zwykle dostawcze typu kangoo... Czy istnieje jakas mozliwosc transportu tych warzyw swoim wlasnym autem w pojemnikach? Jak ludie handluja na targach latem przecie nikt tam nie widzial samochodu z chlodnia i zeby w ogole te warywa byly jakos specjalnie popakowane zeby sie nie pogryly... To tez nie sa wielkie ilosci warzyw to nawet w siatce moznaby zaniesc codziennie. Prosze o rade
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2013-02-08 o godzinie 14:03:44.
Moim zdaniem warzywa można śmiało transportować pojemnikach gastronomicznych np. z polipropylenu lub w pojemnikach transportowych np. http://www.gastronomiczne.pl/pojemniki_transportowe_m169

W transporcie ważne aby pojemnik miał odpowiednie atesty do kontaktu z żywnością a samochód niekoniecznie, w wielu przypadkach jakie widziałem klienci mają odpowiednie pojemniki ja pisałem wyżej i zwykł samochód.
 
Autor: del Chefo


Wypowiedzi: 10
Post 3 napisany 2013-03-07 o godzinie 08:11:22.
No to już byłaby paranoja, gdyby do transportu paru główek sałaty i reklamówki pomidorów, trzeba było wynajmować samochód z chłodnią.... I to jeszcze w przypadku transportu na odległość parę kliometrów
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:12:42
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: TRANSPORT UMYTYCH WARZYW LUB POKROJONYCH SALATEK - JAKIE WARUNKI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "transport umytych warzyw lub pokrojonych salatek - jakie warunki" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: warzywa (7)    sałatki (1)    transport (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.