![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: TRANSPORT UMYTYCH WARZYW LUB POKROJONYCH SALATEK - JAKIE WARUNKI |
|||||||
|
Autor:
Kkebab
Wypowiedzi: 3 |
Witam
Potrzebuje pomocy w znalezieniu rozwiazania sprawy transportu warzyw. Panie w sanepidzie jakos sa niechetne do pomocy. Chodzi o to ze mamy 2 male punkty z kebabem. Jeden z nich posiada zlew do mycia warzyw. W drugim jest tylko umywalka i zlew 2 komorowy do mycia sprzetu. Nie mozna tam myc warzyw. Punkty sa oddalone od siebie o jakies 1.5 km no na nogach to z 20 minut autem 2 minuty. Niestety nie moge przewiezc umytych warzyw z jednego do drugiego bo nie mam odpowiedniego samochodu. Jaki to musi byc samochod - czy tylko ciezarowy czy musi miec jakies milion warunkow i chlodnie? Rozumiem ze przewozenie warzyw 100 km dalej latem potrzebuje chlodni ale taka odleglosc... Zwlaszcza ze dostawcy warzyw nie przyporza nam do lokalu zadnym samochodem z chlodnia tylko zwyklym dostawczakiem i nawet bez tych calych papierow anepidowskich o dezynfekcji. I w zasadzie gdzie bym nie poszla sie zapytac w jakis firmach czy wlascicieli knajp to maja napisane ze catering a auto jedzie zwykle dostawcze typu kangoo... Czy istnieje jakas mozliwosc transportu tych warzyw swoim wlasnym autem w pojemnikach? Jak ludie handluja na targach latem przecie nikt tam nie widzial samochodu z chlodnia i zeby w ogole te warywa byly jakos specjalnie popakowane zeby sie nie pogryly... To tez nie sa wielkie ilosci warzyw to nawet w siatce moznaby zaniesc codziennie. Prosze o rade |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Moim zdaniem warzywa można śmiało transportować pojemnikach gastronomicznych np. z polipropylenu lub w pojemnikach transportowych np. http://www.gastronomiczne.pl/pojemniki_transportowe_m169
W transporcie ważne aby pojemnik miał odpowiednie atesty do kontaktu z żywnością a samochód niekoniecznie, w wielu przypadkach jakie widziałem klienci mają odpowiednie pojemniki ja pisałem wyżej i zwykł samochód. |
||||||
|
Autor:
del Chefo
Wypowiedzi: 10 |
No to już byłaby paranoja, gdyby do transportu paru główek sałaty i reklamówki pomidorów, trzeba było wynajmować samochód z chłodnią.... I to jeszcze w przypadku transportu na odległość parę kliometrów
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:12:42 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|