FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / DREENG
dreeng
Data rejestracji w systemie: 2012-10-13
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 4       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Mała gastronomia - przyczepa
Witam! "Jeżeli będziesz sprzedawać gotowe gołąbki z odbiorem nie powinno być problemu, natomiast jeżeli zamierzasz przygotowywać gołąbki w przyczepie to mogą zacząć się schody od strony władz : za mało blatów roboczych, za mało zlewów itp. Najlepszym rozwiązaniem tej sytuacji jest przygotowywanie gołąbków po za przyczepą. Pamiętaj jednak o tym, że do produkcji żywności na sprzedaż nie możesz wykorzystywać kuchni znajdującej się w twoim mieszkaniu . Do produkcji takiej żywności musi być wyznaczone oddzielne pomieszczenie spełniające wymagania Dobrych Praktyk Produkcyjnych i Higienicznych." Czy ktos moglby rozwinac nieco ten temat? Chcialbym przygotowywac dania poza przyczepa i zastanawia mnie jakie warunki musi spelniac lokal abym mogl to w nim robic. Beda to fast foody, a takze jak sie da - krokiety, nalesniki, salatki. Jakie beda wymagania wzgledem takiego obiektu?
2012-10-16 23:25:44 15
Pomoc w otwarciu pizzerii.
Dolaczam sie do pytania, bo szukam informacji na podobny temat. Sutek ile pieniedzy zamierzasz przeznaczyc na ten interes?
2012-10-16 23:14:56 8
Problem z nazewnictwem
Menu board, widzialem na allegro. Pozdrawiam!
2012-10-14 00:20:43 2
Proces przygotowywania potraw
Witam! Zastanawia mnie pewna rzecz, ktora moglby objasnic mi ktos z doswiadczeniem w gastronomii. Chodzi o to jak przygotowywane sa potrawy, a dokladniej czy pod kazde zamowienie potrawa przygotowywana jest od podstaw? Zalozmy, ze serwuje dania obiadowe skladajace sie z ziemniakow, kotleta i surowek, lub bedzie to lasagne, albo nalesniki. Nigdy nie wiadomo co zazyczy sobie klient, a przygotowywanie specjalnie jednego dania jest czaso- i pracochlonne, a do tego malo oplacalne. Jak z takimi problemami radza sobie restauracje, ktore chca byc tanie i szybkie? Moze jest jakis specjalny sposob przechowywania gotowych dan, albo polproduktow?
2012-10-13 00:48:02 3
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.