LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Mała gastronomia - przyczepa
Witam!
"Jeżeli będziesz sprzedawać gotowe gołąbki z odbiorem nie powinno być problemu, natomiast jeżeli zamierzasz przygotowywać gołąbki w przyczepie to mogą zacząć się schody od strony władz : za mało blatów roboczych, za mało zlewów itp. Najlepszym rozwiązaniem tej sytuacji jest przygotowywanie gołąbków po za przyczepą. Pamiętaj jednak o tym, że do produkcji żywności na sprzedaż nie możesz wykorzystywać kuchni znajdującej się w twoim mieszkaniu . Do produkcji takiej żywności musi być wyznaczone oddzielne pomieszczenie spełniające wymagania Dobrych Praktyk Produkcyjnych i Higienicznych."
Czy ktos moglby rozwinac nieco ten temat?
Chcialbym przygotowywac dania poza przyczepa i zastanawia mnie jakie warunki musi spelniac lokal abym mogl to w nim robic. Beda to fast foody, a takze jak sie da - krokiety, nalesniki, salatki.
Jakie beda wymagania wzgledem takiego obiektu? |
2012-10-16 23:25:44 |
15 |
|
Pomoc w otwarciu pizzerii.
Dolaczam sie do pytania, bo szukam informacji na podobny temat.
Sutek ile pieniedzy zamierzasz przeznaczyc na ten interes? |
2012-10-16 23:14:56 |
8 |
|
Problem z nazewnictwem
Menu board, widzialem na allegro.
Pozdrawiam! |
2012-10-14 00:20:43 |
2 |
|
Proces przygotowywania potraw
Witam!
Zastanawia mnie pewna rzecz, ktora moglby objasnic mi ktos z doswiadczeniem w gastronomii. Chodzi o to jak przygotowywane sa potrawy, a dokladniej czy pod kazde zamowienie potrawa przygotowywana jest od podstaw?
Zalozmy, ze serwuje dania obiadowe skladajace sie z ziemniakow, kotleta i surowek, lub bedzie to lasagne, albo nalesniki. Nigdy nie wiadomo co zazyczy sobie klient, a przygotowywanie specjalnie jednego dania jest czaso- i pracochlonne, a do tego malo oplacalne. Jak z takimi problemami radza sobie restauracje, ktore chca byc tanie i szybkie? Moze jest jakis specjalny sposob przechowywania gotowych dan, albo polproduktow? |
2012-10-13 00:48:02 |
3 |
|
|