LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Dora Metal vs Stalgast
Z Warszawy. Jestem juz w kontakcie z DM w Warszawie i ich partnerem handlowym. Chciałem sprawdzić opinie niezależne. |
2014-08-15 13:12:47 |
8 |
|
Dora Metal vs Stalgast
Dziękuję. Widlak, nie zrozumiałem "co do pieca, to jak wyzej", czyli też nie polecasz pieców Krometu, bo kiepskie wykonanie? |
2014-08-14 23:03:47 |
8 |
|
Dora Metal vs Stalgast
Witam,
Wyposażam kuchnię baru-restauracji i waham się pomiędzy sprzętem Stalgast i Dora Metal+Kromet. Kupuję stoły robocze ze zlewem, stół chłodniczy, szafkę, kuchnię elektryczną, płytę grill, mały piec KP.
Pomóżcie mi wybrać na podstawie waszego doświadczenia: jakie są za i przeciw dla tych producentów? Jakość stali, niezawodność urządzeń, gwarancja, serwis, itp.
Pozdrawiam, Dada |
2014-08-13 17:59:45 |
8 |
|
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
A ja chetnie skorzystam z takiego konfiguratora. Napisz kiedy bedzie dostepny. Pytanie, jak bedziesz proponowac rozne wybory sprzetu , np. Fagor, Kromet, etc dla danego elementu, np. kuchni. I jak bedziesz doradzac wybor tego, a nie innego producenta.
I ogolne pytanie, czy oferujesz sprzet dowolnego producenta, czy tylko tych dostepnych na twojej stronie? Np. stoly chlodnicze masz tylko Stalgast. Czy nozesz sprzedac tez np. Fagora/Edese? |
2014-07-10 12:04:47 |
13 |
|
Wentylacja mechaniczna
Witam,
Drodzy gastro-specjaliści, poradźcie proszę gdzie znaleźć AKTUALNIE OBOWIĄZUJĄCE przepisy odnośnie wentylacji w lokalu gastro, dotyczące odległości czerpni od wyrzutni na ścianie budynku.
Jeden projektant mówi mi: 10 m, inny 6m, jeszcze inny 1,5m. |
2014-07-10 11:51:22 |
29 |
|
Wybór pieca raz jeszcze
Witam,
Jeszcze raz poruszę temat pieca w gastronomii.
Otwieram bar-restauracyjny, w którym będę głównie podawać wypieki słodkie i słone: tarty warzywne, serowe, z wędlinami oraz tarty deserowe: z owocami, kremem itp. Czyli piec będzie mi potrzebny głównie do wypieków. I teraz uwaga: paradoksalne pytanie: czy w piecu konwekcyjno-parowym, będę miał te same możliwości co do tej pory w moim piecu kuchennym w domu?
W piecu którego używam w domu mogę ustawić ciasto na dolnej półce, gdy zależy mi na dobrym wypieczeniu spodu ciasta (bo mam grzanie dolne), albo na półce wyżej, gdy chcę mieć równo wypieczoną całą treść ciasta (bo mam grzanie góra+dół). Natomiast rozumiem, że celem profesjonalnego pieca konwekcyjnego jest utrzymanie równomiernej temperatury na wszystkich poziomach, czy tak? A więc jak w piecu konwekcyjnym mogę osiągnąć dodatkowe przypieczenie spodu?
Bardzo proszę specjalistów i praktyków o komentarz.
Pozdrawiam, Adam |
2014-06-21 12:45:52 |
2 |
|
|