![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: WYBóR PIECA RAZ JESZCZE |
|||||||
|
Autor:
Dada
Tematy: 2 Wypowiedzi: 6 |
Witam,
Jeszcze raz poruszę temat pieca w gastronomii. Otwieram bar-restauracyjny, w którym będę głównie podawać wypieki słodkie i słone: tarty warzywne, serowe, z wędlinami oraz tarty deserowe: z owocami, kremem itp. Czyli piec będzie mi potrzebny głównie do wypieków. I teraz uwaga: paradoksalne pytanie: czy w piecu konwekcyjno-parowym, będę miał te same możliwości co do tej pory w moim piecu kuchennym w domu? W piecu którego używam w domu mogę ustawić ciasto na dolnej półce, gdy zależy mi na dobrym wypieczeniu spodu ciasta (bo mam grzanie dolne), albo na półce wyżej, gdy chcę mieć równo wypieczoną całą treść ciasta (bo mam grzanie góra+dół). Natomiast rozumiem, że celem profesjonalnego pieca konwekcyjnego jest utrzymanie równomiernej temperatury na wszystkich poziomach, czy tak? A więc jak w piecu konwekcyjnym mogę osiągnąć dodatkowe przypieczenie spodu? Bardzo proszę specjalistów i praktyków o komentarz. Pozdrawiam, Adam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
W piecu gastronomicznym upieczesz równomiernie i szybciej ciasto
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:40:54 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|