LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
odbiór śmieci i zlewanie zużytej wody foodtruck
Czy mogę zawrzeć umowę z osobą prywatna na odbiór śmieci albo zlewanie zużytej wody? Zakładam foodtrucka i jak na razie nie wiem ile będzie wody i ile śmieci, nie chce się ładowac w koszty, dopóki nie mam rozeznania na rynku. Poza tym np w jednym miejscu, gdzie będę działać mogę wyrzucać śmieci.
Kto w razie czego będzie sprawdzał te umowy? Czy straż miejska może sprawdzać takie dokumenty?
Uprzedzam, że nie planuję wyrzucać śmieci do lasu ani zlewać tam wody:) |
2014-04-23 15:47:27 |
2 |
|
która wyciskarka do warzyw i owoców ??
ale wyciskarka czy sokowirówka?
ja z wyciskarek wolnoobrotowych, które dają najbardziej wartościowy sok polecam Kuvings, na całe owoce, najsilniejszy silnik.
I nie sprzedaje tych wyciskarek, tylko niedawno kupiłam i używam:) |
2014-04-23 15:38:06 |
20 |
|
Mycie owoców i warzyw
A może takie rozwiązanie: umowa z firma cateringową na możliwość umycia owoców i warzyw u nich? |
2014-03-25 17:15:12 |
11 |
|
Mycie owoców i warzyw
o, albo na przykład banany? |
2014-03-14 09:42:08 |
11 |
|
Mycie owoców i warzyw
Czy konieczne jest mycie np. cytrusów, malin?
Pytam w związku z działalnością, którą organizuje- bar mobilny (foodtruck).
Zgodnie z przepisami sanepidowskimi musze się zaopatrzać w myte owoce i warzywa, ale czy wszystkie?
Na zdrowy rozsądek powiedziałabym, że nie wszystkie warzywa/ owoce wymagaja mycia, np. maliny.
Jeśli np obiore selera albo kiwi, to czy muszą one być myte? |
2014-03-12 09:38:58 |
11 |
|
Mała gastronomia a pozwolenie spółdzielni mieszkaniowej
Myślę, że wszystkich potrzebnych informacji uidzieli spółdzielnia. Może warto pójść nawet niezbyt oficjalnie i podpytać jakąś miłą Panią. |
2014-02-18 10:28:54 |
4 |
|
bar frytkowy, frytki
Ja też polecam panią Hanne, merytoryczne konsultacje i indywidualne podejście! |
2014-02-04 09:17:24 |
13 |
|
wyposażenie do foodtrucka
Witam,
dziękuję za odpowiedź,
jestem z Warszawy.
|
2014-01-11 12:55:24 |
4 |
|
Produkty do małej gastronomii
BercikKebab, również byłabym wdzięczna za kontakt na priv: al-co[i]@[/i]o2.pl
|
2014-01-10 14:31:03 |
13 |
|
wyposażenie do foodtrucka
Witam,
1. Prosze o pomoc w wyborze ekspresu do kawy 2grupowego do samochodu- na gaz, ze zbiornikiem na wodę (bez konieczności stałego podłączenia do wody). Wersja budżeetowa- do 10 tysiecy brutto. Czy można kupić używany ekspres?
2. Jestem też zainteresowna zakupem sokowytłaczarki, chodzi o to, żeby soki nie traciły wartości odżywczych w trakcie wyciskania- podobne wymagania- do foodtrucka, do 10 tys. brutto.
3. szukam rozwiązania na gotowanie zupy/kaszy w samochodzie- garnek na gaz, który by utrzymywał ciepło przez kilka godzin.
czy przygotowanie np. kaszy na wodzie w takim garnku będzie możliwe w foodtrucku z punktu widzenia sanepidu? Czy mogę kasze przygotować w samochodzie codziennie przed otwarciem sprzedazy, a potem tylko dodawać dodatki i sprzedawać?
Obserwuję to forum i widzę, że wypowiadają się tu specjaliści, na pewno niedługo będe korzystac z usług doradczych któregoś z Was.
pozdrawiam,
Aleksandra |
2014-01-10 11:26:30 |
4 |
|
Kebab zimą
Może jakoś zwabić klienta akcjami rabatowymi, np 10ty kebab za darmo, może zatrudnic jakąś fajną kobiete do obsługi;) |
2013-09-28 12:10:27 |
23 |
|
|