![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BUłKI Z PIECA KONWEKCYJNO PAROWEGO |
|||||||
|
Autor:
krak
Wypowiedzi: 3 |
Znacie się na piecach konwekcyjno parowych, bo potrzebuje jakiś patent na bułki z takiego pieca. kupiłem do sklepu żeby mieć ciepłe i świeże pieczywo tylko nie mam przepisu jak to się robi. Które bułki lepsze mrożone czy pakowane do pieczenia??
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
krak
Czy ktoś mi napisze jakieś patenty na to pieczywo z pieca konwekcyjno parowego?
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
W zależności od modelu i funkcji pieca efekt może być zupełnie inny.
1) 2-3 minuty, 180C, 20%-30% para 2) 5-15 minut, 180C, 20%-30% osuszanie Czas zależy od ilości bułek i ich rozmiaru, większa temperatura przyśpieszy obróbkę. |
||||||
|
Autor:
krak
Nie wychodzą te bułki, bo po przekrojeniu jest jakby zakalec i ciężko uzyskać dobry kolor.
|
||||||
|
Autor:
Andrzejj
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Według mnie nie kroi się gorącego pieczywa i ciasta bo wtedy właśnie jest taki problem jak opisujesz.
|
||||||
|
Autor:
gastrostore
Wypowiedzi: 22 |
Jakie są te bułki ? mrożone czy surowe?
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Andrzejj ma racje to może być problem, że zbyt szybko sprawdzacie krojąc te bułki. A kolor to kwestia temperatury i osuszania.
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Żeby bułka miała odpowiedni kolor to albo dłuższy czas albo dodajesz kolejny krok np. 1 minuta 220% i maksymalny wyciąg pary lub jak to wy nazywacie osuszanie.
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Najlepiej znajdź dostep do osoby która tym się zajmuje. Duzo sklepów prowadzi własny wypiek
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:57:55 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|