FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / BUłKI Z PIECA KONWEKCYJNO PAROWEGO
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

BUłKI Z PIECA KONWEKCYJNO PAROWEGO

Autor: krak


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-10-12 o godzinie 19:53:35.
Znacie się na piecach konwekcyjno parowych, bo potrzebuje jakiś patent na bułki z takiego pieca. kupiłem do sklepu żeby mieć ciepłe i świeże pieczywo tylko nie mam przepisu jak to się robi. Które bułki lepsze mrożone czy pakowane do pieczenia??
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: krak


Wypowiedzi: 3
Post 2 napisany 2013-10-14 o godzinie 00:13:29.
Czy ktoś mi napisze jakieś patenty na to pieczywo z pieca konwekcyjno parowego?
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 3 napisany 2013-10-14 o godzinie 08:51:37.
W zależności od modelu i funkcji pieca efekt może być zupełnie inny.

1) 2-3 minuty, 180C, 20%-30% para
2) 5-15 minut, 180C, 20%-30% osuszanie

Czas zależy od ilości bułek i ich rozmiaru, większa temperatura przyśpieszy obróbkę.
 
Autor: krak


Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2013-10-15 o godzinie 06:38:37.
Nie wychodzą te bułki, bo po przekrojeniu jest jakby zakalec i ciężko uzyskać dobry kolor.
 
Autor: Andrzejj


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 5 napisany 2013-10-15 o godzinie 14:31:21.
Według mnie nie kroi się gorącego pieczywa i ciasta bo wtedy właśnie jest taki problem jak opisujesz.
 
Autor: gastrostore


Wypowiedzi: 22
Post 6 napisany 2013-10-15 o godzinie 20:24:08.
Jakie są te bułki ? mrożone czy surowe?
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 7 napisany 2013-10-18 o godzinie 10:08:49.
Andrzejj ma racje to może być problem, że zbyt szybko sprawdzacie krojąc te bułki. A kolor to kwestia temperatury i osuszania.
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 8 napisany 2013-10-18 o godzinie 14:01:20.
Żeby bułka miała odpowiedni kolor to albo dłuższy czas albo dodajesz kolejny krok np. 1 minuta 220% i maksymalny wyciąg pary lub jak to wy nazywacie osuszanie.
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 9 napisany 2013-10-29 o godzinie 10:39:08.
Najlepiej znajdź dostep do osoby która tym się zajmuje. Duzo sklepów prowadzi własny wypiek
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 05:57:55
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: BUłKI Z PIECA KONWEKCYJNO PAROWEGO
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "bułki z pieca konwekcyjno parowego" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: piec (22)    piece konwekcyjno-parowe (10)    pieczenie (4)    pieczywo (6)    sklep (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.