![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KEBAB CZY KEBAP? |
|||||||
|
Autor:
Andrzejj
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Mam już wszystko gotowe do otwarcia lokalu ale pozostało mi jeszcze zamówić baner reklamowy i mam problem z nazwą typowego dania tureckiego. czy prawidłowo to KEBAB czy KEBAP? sam widziałem różne nazwy i zgupiałem.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
gastrostore
Wypowiedzi: 22 |
W naszym kraju to faktycznie funkcjonują dwie nazwy, najczęściej to chyba jest kebab
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
jeśli jest Pan Polakiem,to powinien Pan napisać Kebab, bo to po Polsku. Po Turecku sie pisze Kebap, ale to w języku tureckim.Jesli by Pan napisał Kebap, to zgodnie z zasadą dania też by musiały się nazywać po turecku. Wcale w Polsce nie jest powiedziane że jak Turek to musi być kebab lepszy. Przeważnie sprzedaż kebabów odbywa się na zasadzie mrozonek z jednego źródła - od Turka który masowo zajmuje się produkcją kebabów i też w zakres produkcji wchodzą chemiczne srodki przedłużające termin ważności i chemiczne środki smakowe i uzależniające (wiem to od samego źródła). A w Polsce istnieje trochę rasistowskie podejscie do tych obcokrajowców, więc duzo knajp nazywa bary, że Kebab u Polaka, co jest tez podejściem marketingowym, że gwarantuje Pan czystość i estetykę podanego posiłku. Gdyby Pan chciał zamówić sobie baner, posiadamy produkcję jednych z najtańszych w Polsce ulotek z gratisowym składem graficznym, szyldów podświetlanych i banerów, reklam, folii OWV na szybach (z zewnątrz szyby reklama, od środka 75 % prześwit). zapraszam na maila: gastromex@wp.pl
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Gastromex firma orkiestra: "Gdyby Pan chciał zamówić sobie baner, posiadamy produkcję jednych z najtańszych w Polsce ulotek z gratisowym składem graficznym, szyldów podświetlanych i banerów, reklam, folii OWV na szybach", czy poza projektami technologii gastronomicznej, doradztwem, reklamą robi Pan coś jeszcze? :)
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Spec gastronomiczny: posiadamy w firmie dwa piony, jedna zajmuje się gastronomią, projektami technologicznymi,przygotowywaniem dokumentacji, doradztwem dla gastronomii i rzadziej wyposażaniem w urządzenia. Poza tym posiadam agencję reklamy, która powstała troszkę później niż dział Gastromex, a która nazywa się Centrum Reklamy i Poligrafii. CRiP zajmuje się małą poligrafią cyfrową oraz wielkoformatową - produkcja banerów, ulotek,wizytówek, kasetonów podświetlanych, szyldów, oklejanie szyb i samochodów folią OWV. Ceny mamy jedne z najniższych w Polsce, ponadto współpracujemy z dekoratorem wnętrz i Ogólnopolską Agencją Ochrony SOLID, gdzie klient polecany od nas ma jedną z najniższych cen miesięcznych na system ochrony obiektu i antynapadówkę. Po to to wszystko, żeby klient otwierający nowy lokal miał obsługę kompleksową. z Pana strony wyczuwam szyderstwo, że zajmujemy sie kilkoma rzeczami. Wymusił na nas to rynek...
|
||||||
|
Autor:
beticzka
Wypowiedzi: 10 |
Mi jakoś lepiej wygląda nazwa "kebab" i rzadko widuję u siebie w mieście knajpę kebapową, ale gdzieś czytałam, że np. na Pomorzu częściej widoczna jest nazwa "kebap" niże kebab
|
||||||
|
Autor:
MichałS Wypowiedzi: 1 |
po polsku jest kebab. swoją drogą, jakiego wybrałeś dostawcę kebabu? bo ja ostatnio współpracowałem z fatalną firmą, spóźniali się, mylili zamówienia i wystawiali faktury na dziwne towary. teraz przestawiłem się na http://anafood.eu/, zobaczymy jak będzie
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:13:08 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|