FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CO ZROBIć ZA 50 TYś
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CO ZROBIć ZA 50 TYś

Autor: gotuj2


Wypowiedzi: 7
Post 1 napisany 2013-08-19 o godzinie 10:21:02.
Witam.
Dysponuję kwotą 50 tyś. Proszę powiedzcie czy da się otworzyć za to jakiś sensowny biznes?Mam na oku lokal (z niskim czynszem) obok Urzędu Miasta. Tylko nie wiem co to mogłoby być żeby się w miarę opłacało? Myślałam o obiadach skierowanych do ludzi pracujących w Urzędzie, tylko ile musiałabym tego sprzedać, żeby wyjść przynajmniej troche na plusie?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 2 napisany 2013-08-19 o godzinie 12:13:57.
W kwocie 50 tyś zł ciężko będzie otworzyć lokal, sam remont i dostosowanie go do wymogów może kosztować większą część tej kwoty, a pozostaje jeszcze zakup urządzeń, mebli, naczyń, akcesoriów, zastaw itp.

Może lepiej zainwestuj tę kwotę w biznes kanapkowy na wynos lub z dostawą - przynajmniej wystarczy środków.
 
Autor: gotuj2


Wypowiedzi: 7
Post 3 napisany 2013-08-19 o godzinie 13:50:00.
No właśnie, a jak by nie robić pełnej restauracji, tylko 2 stoliki, a reszta na wynos?Do tego jakieś kanapki, sałatki, kawa na wynos? Czy takie coś w ogóle sie opłaca?
Czy przy takiej gastronomi też są takie wymogi sanepidu? tzn 2 toalety?
Czy faktycznie 50 tyś nie wystarczy na wyposażenie?
 
Autor: Meble Nierdzewne


Wypowiedzi: 7
Post 4 napisany 2013-08-19 o godzinie 13:58:29.
otwierając lokal pamiętaj aby dopasować odpowiednio meble nierdzewne, a u nas je kupisz w najlepszej cenie.
sklep internetowy: www.MebleNierdzewne.pl
najlepsza oferta mebli wykonanych ze stali nierdzewnej
dostawy na terenie całego kraju, krótkie terminy realizacji zamówień, realizujemy zamówienia nietypowe
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 258
Post 5 napisany 2013-08-20 o godzinie 06:25:48.
Gotuj 2, według mnie 50tys starczy do otworzenia punktu małej gastronomii, gdzie będziesz oferował ludziom z urzędu lancze, czyli kanapki, sałatki, czy zestawy obiadowe. obecnie kupujesz mięso w kawałkach, poporcjowane, gotowe na grilla, frytki, sałatki.. Nastawiasz sie na dopołudnia lancze a popołudniu kawiarnia i wszystko gra. Myślę, że stoły, okap kupisz z używki, najtańsza wentylacja i spoko w 50tys sie zmieścisz,wiem to z doświadczenia, prawie 500 lokali otworzonych. Służę doradztwem jesli chodzi o układ sanepidowski,projekt technologiczny i dobór sprzętu do kieszeni klienta. Z tym, że nie jestem hurtownia handlującą sprzętem i na tym zarabiającą firmą. Główny mój zarobek,to przygotowanie dokumentacji do odbioru sanepidu. Sprawy doradcze są u mnie bezpłatne. Często jeżdżę do klienta i oglądam lokal czy nadaje się do takiej czy innej gastronomii.
gastromex@wp.pl,  531 801 101
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 6 napisany 2013-08-20 o godzinie 08:02:44.
gastromex napisał(a) w dniu 2013-08-20 o godzinie 06:25:48:
Gotuj 2, według mnie 50tys starczy do otworzenia punktu małej gastronomii, gdzie będziesz oferował ludziom z urzędu lancze, czyli kanapki, sałatki, czy zestawy obiadowe. obecnie kupujesz mięso w kawałkach, poporcjowane, gotowe na grilla, frytki, sałatki.. Nastawiasz sie na dopołudnia lancze a popołudniu kawiarnia i wszystko gra. Myślę, że stoły, okap kupisz z używki, najtańsza wentylacja i spoko w 50tys sie zmieścisz,wiem to z doświadczenia, prawie 500 lokali otworzonych. Służę doradztwem jesli chodzi o układ sanepidowski,projekt technologiczny i dobór sprzętu do kieszeni klienta. Z tym, że nie jestem hurtownia handlującą sprzętem i na tym zarabiającą firmą. Główny mój zarobek,to przygotowanie dokumentacji do odbioru sanepidu. Sprawy doradcze są u mnie bezpłatne. Często jeżdżę do klienta i oglądam lokal czy nadaje się do takiej czy innej gastronomii.
gastromex@wp.pl,  531 801 101

Zasugeruj może na co ma wystarczyć 50 tyś zł, bo napewno nie na start jak to napisałeś kanapki, sałatki, zestawy obiadowe i popołudniu kawiarnia. Używany sprzęt też kosztuje.
Przy takim podejściu jak szybko się klient otworzy tak szybko się zwinie.
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 7 napisany 2013-08-20 o godzinie 08:04:13.
gotuj2 napisał(a) w dniu 2013-08-19 o godzinie 13:50:00:
No właśnie, a jak by nie robić pełnej restauracji, tylko 2 stoliki, a reszta na wynos?Do tego jakieś kanapki, sałatki, kawa na wynos? Czy takie coś w ogóle sie opłaca?
Czy przy takiej gastronomi też są takie wymogi sanepidu? tzn 2 toalety?
Czy faktycznie 50 tyś nie wystarczy na wyposażenie?

Jedzenie na wynos się opłaca jak zostanie zrobione z głową, inwestując w odpowiedni lokal, sprzęt i ludzi, a jak będziesz się rozkręcał na używanym sprzęcie licząc że jakoś się może uda to sam sobie odpowiedz jak będzie.
 
Autor: gotuj2


Wypowiedzi: 7
Post 8 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:02:52.
widzę, że zdania są podzielone :)
A możecie mi jeszcze napisac jak to jest z wymogami sanepidu przy takiej "małej" gastronomi. Czy też musza byc dwie toalety? Dla klientów i dla pracowników?
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 258
Post 9 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:08:25.
Ja nie muszę Panu Gotuj 2 sprzedawać sprzętu, jak większość z Was, którzy są tu po to by namówić klienta na sprzęt, ja służę doradztwem,nawet jeśli klient nie zamówi u mnie dokumentacji. Nieraz bywało tak, że zamiast naciągnąć klienta na technologię, odwiodłem go od inwestowania w lokal,bo czułem że to będzie wtopa pieniędzy.
 
Autor: gotuj2


Wypowiedzi: 7
Post 10 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:16:54.
Pani :)
CO ZROBIć ZA 50 TYś
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gotuj2


Wypowiedzi: 7
Post 11 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:25:57.
Panie Gastromex a czy ma Pan również dostęp do sprzętu? Nowego.
Chciałabym żeby ktos fachowym okiem spojrzał na lokal ale też poszukuję kogoś kto kompleksowo zająłby się wyposażeniem jak i projektem technologicznym do sanepidu.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 12 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:34:42.
Do Gotuj2:
Nasza firma przygotowuje kompleksowo obiekty tzn. projekt technologiczny, nadzór nad inwestycją oraz jej wyposażenie w nowe urządzenia gastronomiczne, meble i inne niezbędne naczynia i akcesoria. Jeżeli jest Pani zainteresowana to zapraszamy do kontaktu.

Do Gastromex:
u nas również nie ma nacisku na zakup, można skorzystać np. tylko z projektu i doradztwa, to klient decyduje z jakich usług chce skorzystać. Z teorią naciągania klientów przez firmy sprzedające sprzęt to bym uważał tak samo jak z wciskaniem się na siłę z Pana usługami wszędzie gdzie się tylko da, bo ma Pan doświadczenie - to jest dokładnie to samo. My nie jesteśmy jedynym dostawcą urządzeń a Pan jedynym projektantem i doradcą..
 
Autor: gotuj2


Wypowiedzi: 7
Post 13 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:45:52.
Restauracja ma być otwarta w Krakowie, pytanie komu chce sie przyjechać i zobaczyć :)
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 258
Post 14 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:49:45.
Gotuj 2 - pomagamy kompleksowo,od początku do końca. od projektu,wyposazenia uzywane i nowe do naszego uczestnictwa w dniu odbioru lokalu przez Sanepid. Mówimy co po koleji zrobić aby odebrać lokal, czyli odbiór wody, ew. umowa od odbiór oleju zuzytego, itp
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 258
Post 15 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:52:49.
proszę na maila podać numer telefonu,zadzownie,umówimy sie, akurat robimy nowe lokale w Wadowicach, Chrzanowie i Skawinie:  gastromex@wp.pl
 
Autor: gotuj2


Wypowiedzi: 7
Post 16 napisany 2013-08-20 o godzinie 10:52:54.
W takim razie wysyłam Panu maila.
 
Autor: Restauracja 2


Wypowiedzi: 12
Post 17 napisany 2013-08-20 o godzinie 11:50:08.
Licząc realnie to za 50 tysięcy to można otworzyć ale budę fast food a nie lokal gastronomiczny.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 18 napisany 2013-08-20 o godzinie 16:16:51.
gastromex napisał(a) w dniu 2013-08-20 o godzinie 10:49:45:
Gotuj 2 - pomagamy kompleksowo,od początku do końca. od projektu,wyposazenia uzywane i nowe do naszego uczestnictwa w dniu odbioru lokalu przez Sanepid. Mówimy co po koleji zrobić aby odebrać lokal, czyli odbiór wody, ew. umowa od odbiór oleju zuzytego, itp

A gdzie jest tzw "haczyk"?
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: ARTON


Wypowiedzi: 6
Post 19 napisany 2013-08-20 o godzinie 19:39:22.
Witam,
ja bardzo prosze o numer na maila. Przyjedziemy oglądniemy i doradzimy. 
Pozdrawiam
 
Autor: PORCHETTA & BRUSCHETTA


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 20 napisany 2013-08-20 o godzinie 23:56:32.
Do Gotuj 2. Ode mnie kupisz przyczepę gastronomiczną (jest na Forum w ogłoszeniach i na allegro) za mniej niż 50 tys. zł i jeszcze ci zostanie 7 tys. w kieszeni. Zajrzyj do ogłoszeń, zachęcam. Janek E. ewertlub@interia.eu
CO ZROBIć ZA 50 TYś
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: MULTIGER Gerard Śpiewak


Wypowiedzi: 15
Post 21 napisany 2013-08-21 o godzinie 08:17:29.
Witam serdecznie, w kwocie 50 tys, zmieści sie Pan w pewnej koncepcji gastronomicznej.
Bardzo proszę o kontakt telefoniczny, lub bezpośrednio na maila, gerard@multiger.pl


Pozdrawiam Gerard Śpiewak
GASTRONOMIA NA 101 %, DORADZIMY, ZAPROJEKTUJEMY, WYPOSAŻYMY, ZAMONTUJEMY, NAUCZYMY JAK ZMAKSYMALIZOWAĆ PRACĘ URZĄDZEŃ I LUDZI, SERWIS GWARANCYJNY I POGWARANCYJNY POMOŻEMY ZDOBYĆ FINANSOWANIE (LEASING)
DOSTARCZAMY RÓWNIEŻ GALANTERIĘ STOŁOWĄ, DORADZAMY W MENU.
CO TYLKO DROGI KLIENT POTRZEBUJE
ZAPR
 
Autor: mario's


Wypowiedzi: 3
Post 22 napisany 2013-08-21 o godzinie 10:11:46.
gotuj2 napisał(a) w dniu 2013-08-19 o godzinie 10:21:02:
Witam.
Dysponuję kwotą 50 tyś. Proszę powiedzcie czy da się otworzyć za to jakiś sensowny biznes?Mam na oku lokal (z niskim czynszem) obok Urzędu Miasta. Tylko nie wiem co to mogłoby być żeby się w miarę opłacało? Myślałam o obiadach skierowanych do ludzi pracujących w Urzędzie, tylko ile musiałabym tego sprzedać, żeby wyjść przynajmniej troche na plusie?


Witam,

Proszę o kontakt pod adresem mariuszwysocki@interia.pl myślę że jestem w stanie Pani pomóc. Posiadam spore doświadczenie w tym temacie.

Pozdrawiam
 
Autor: JNS Sp. z o. o.


Wypowiedzi: 6
Post 23 napisany 2013-08-21 o godzinie 11:30:52.
Witam,

otwierając lokal gastronomiczny warto pomyśleć o kompleksowym oprogramowaniu, które znacznie ułatwi zarządzanie restauracją, pozwoli na zaoszczędzenie czasu i pieniędzy, jak również zwróci się w bardzo szybkim czasie. Zapraszamy się do zapoznania z naszą ofertą: posiadamy m.in. systemy do zarządzania dostawami, zarządzania zamówieniami. www.jns.pl, tel. 42 209 27 01.
 
Autor: ZarzadzajGIP


Wypowiedzi: 24
Post 24 napisany 2016-07-13 o godzinie 08:37:01.
Dokładnie oprogramowanie to podstawa, my korzystamy z oprogramowania GIP http://gip.com.pl/ Dobrze się z niego koryta, mamy pod ręka informacje o stanie magazynu, rejestr godzin pracy, internetową rejestrację i wiele innych rzeczy.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.92.148.165
Data: 2019-07-19
Czas: 18:43:26
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CO ZROBIć ZA 50 TYś
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "co zrobić za 50 tyś" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: gastronomia (77)    restauracja (25)    restauracje (25)    inwestycja (1)    inwestycja gastronomiczna (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: System / Ekrany do zamawiania obiadów z samochodu    SZYBKI I BARDZO POWAŻNY KREDYT KREDYTOWY ONLINE W 48 GODZINACH   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.