FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ILE MOżNA ZAROBIć W GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ILE MOżNA ZAROBIć W GASTRONOMII

Autor: Gimnazjalista

Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2013-04-23 o godzinie 23:30:04.
Dobry wieczór! Jestem nowym użytkownikiem na tym forum. Czy możecie mi napisać ile zarabia się w gastronomii, pracując na stanowisku np. kucharz, pomocnik kucharza, kelner. Czy trudno jest znaleźć pracę i jaką szkołę lub kursy muszę mieć ukończone aby znaleźć dobrą pracę w kuchni?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 2 napisany 2013-04-24 o godzinie 05:47:24.
Zarobek uzależniony jest od konkretnego lokalu, podpowiem że więcej można zarobić w dużym mieście. Czy trudno znaleźć pracę, hmm to zależy od kwalifikacji i umiejętności, według mnie jeśli potraktujesz sztukę kulinarną jako pasję a nie tylko pracę to będzie dużo łatwiej. Powodzenia
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne

Post 3 napisany 2013-04-24 o godzinie 10:53:17.
A możesz mi napisać ile zarabia kucharz?

Autor: xsaav

Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2013-04-24 o godzinie 12:42:13.
Na początku to nawet lekarz po medycynie dostaje 2000 zł, więc bezpośrednio po szkole kucharz wiele nie zarobi, bo można oczekiwać płacy w przedziale 1800-2000 brutto. Jak już masz kilka lat doświadczenia to płaca automatycznie rośnie. Znajomy 28 letni kucharz z 8 letnim doświadczeniem nie przyjmię pracy za mniej niż 3000netto, ale ma do tego jakieś kursy porobione i papiery mistrzowskie.
Większośc kucharzy w Polsce to ludzie w przumusu, nie wiedzieli co robić i nie wiedzą jak się rozwinać, a pracodawcy ich ruchają w tyłek niskimi stawkami.
Jak skończysz gastronomika, popracujesz w zawodzie i sam się dużo nauczysz to nie będziesz mało zarabiał, bo dobrych kucharzy jest jak na lekarstwo. W Warszawie z 2-3 letnim doświadczeniem jesteś w stanie dostać 3k netto w dobrym hotelu albo restauracji, ale musisz coś sobą reprezentować to oczywiste.
Jak znasz angielski to wyjeżdzaj do Norwegii i tam po roku stać Cię na zbudowanie chałupy w Polsce. W Norwegii czy jakimkolwiek innym kraju kucharze są bardzo szanowani i świetnie wynagradzani.
Jeszcze mi się przypomniało. Kolego rok temu zaczął pracę w Gdańsku w Hotelu świeżo po policealce z gastronomii i dostał na wstępie bodajże 14zł/h na zlecenie, a teraz robi normalnie na umowę i ma nieco ponad 2k netto+wyżywienie w pracy. Na prawdę nie jest źle!

Post 5 napisany 2013-04-27 o godzinie 23:12:11.
xsaav dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Z opowieści słucham, że praca w gastronomii bardzo opłacalna, a tu się okazuje, że niekoniecznie.

Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Post 6 napisany 2013-04-28 o godzinie 07:13:33.
Żeby dobrze zarobić trzeba mieć wiedzę i doświadczenie. Zależy też gdzie trafisz, czasami lepiej dłużej szukać niż zacząć w kiepskim miejscu.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne

Post 7 napisany 2013-04-29 o godzinie 16:10:10.
Komis Gastronomiczny napisał(a) w dniu 2013-04-28 o godzinie 07:13:33:
Żeby dobrze zarobić trzeba mieć wiedzę i doświadczenie. Zależy też gdzie trafisz, czasami lepiej dłużej szukać niż zacząć w kiepskim miejscu.

A jakie wykształcenie jest wymagane i gdzie mam zdobyć doświadczenie skoro według XSAAV wszędzie wyzyskują pracowników w gastronomii?

Autor: Barbara M
forum

Tematy: 2
Post 8 napisany 2013-04-29 o godzinie 20:22:55.
Gimnazjalisto najważniejsze jest aby gotowanie było Twoją pasją a nie na siłę wyuczonym zawodem. Staraj się, kombinuj z nowymi potrawami, interesuj się branżą. Jak będziesz szukał pracy to może najpierw jako pomoc kucharza, nie licz na wiele ale podpatruj i ucz się od innych (mądrzejszych) i przyjdzie na Ciebie czas. Nikt odrazu nie zostaje szefem kuchni w dobrym lokalu.

Jeżeli jesteś w gimnazjum to warto pomyśleć o szkole typowo gastronomicznej, gdzie zagłębisz się w tajniki albo raczej podstawy gastronomii i przygotowywania potraw, a potem zobaczysz sam, który kierunek w gastronomii będzie dla Ciebie odpowiedni czy szef kuchni czy jego pomocnik itp.

To co się teraz dzieje w branży, tzn kiepskie zarobki, wyzysk itp to przejściowe, zawsze raz jest lepiej a raz gorzej.

Powodzenia i dużo wytrwałości w dążeniu do celu.

Autor: marecki45

Wypowiedzi: 5
Post 9 napisany 2013-05-11 o godzinie 23:33:22.
Zarobić można naprawdę różnie - w zależności od miasta, umiejscowienia lokalu, reklamy, profilu...

Autor: KucharkaBunia

Post 10 napisany 2013-07-10 o godzinie 11:07:49.
dokładnie! najważniejsza jest pasja i talent. techniki możesz się nauczyć nawet na kursie, czy szkole policealnej. Ja sama taki kurs skończyłam i jestem zadowolona. Nie będę pisać nazwy co by nie robić darmowej reklamy- ale ogólnie warto brać udział w takich szkoleniach:)
ILE MOżNA ZAROBIć W GASTRONOMII
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Marek78

Wypowiedzi: 2
Post 11 napisany 2013-07-17 o godzinie 14:40:01.
Widziałem kilka firm, które mają w swojej ofercie coś na temat gastronomii. Sam się tym interesowałem m.in firmy to: Instytut sztuki kulinarnej, SGGW, gowork, czasami też coś jest na gruponie

Autor: kuchcik

Post 12 napisany 2013-07-23 o godzinie 13:21:33.
i co byłeś tam ? jak oferta ?

Autor: Marek78

Wypowiedzi: 2
Post 13 napisany 2013-08-02 o godzinie 14:42:57.
od 5.08 zaczynam kurs to dam znac co i jak

Autor: kuchcik

Post 14 napisany 2013-08-07 o godzinie 10:04:00.
a gdzie ? ....

Autor: Restauracja 2

Wypowiedzi: 12
Post 15 napisany 2013-08-20 o godzinie 12:09:59.
Zarobki zależą od tego ile wniesiesz swoją pracą. Zauważyłem że ludzie to z zasady przychodzą odwalić swoje i do domu a później wielkie rozczarowanie jak przychodzi dzień wypłaty. W pracy trzeba się starać i wtedy się zarabia.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:00:04
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ILE MOżNA ZAROBIć W GASTRONOMII
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "ile można zarobić w gastronomii" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: gastronomia (77)    zarobki (9)    zarobek (9)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.