FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / WYPOSAżAM LOKAL
Wyposażam lokal
Data rejestracji w systemie: 2012-11-12
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 7       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Projekt technologiczny, która firma?
Pamiętaj, że te środki czyli kasa będzie jeszcze potrzebna przez pierwszy miesiąc po otwarciu..
2013-07-18 23:10:39 57
Projekt technologiczny, która firma?
do nowatu: ja jakiś czas temu przechodziłem taką samą drogę jak Ty: problemy z projektem, problemy z sanepidem, walka z przedstawicielami od sprzętu, poszukiwania pracowników itp.. Jak tu ktoś napisał ustal najpierw ile masz środków i na jaki sprzęt Ciebie stać a później w oparciu o to niech ktoś przygotuje projekt. U mnie najpierw był projekt a później okazało się, że sprzęt z projektu jest w kosmicznych cenach i wiele pozycji jest mi nie potrzebnych. Co jeszcze bardziej wnerwiające przychodzi kucharz do pracy i stwierdza, że na takim sprzęcie pracować nie będzie bo on jest przyzwyczajony do innych urządzeń. Jak ktoś nie ma pojęcia o gastronomii i otwiera lokal (tak jak ja) to jest to droga przez piekło.
2013-07-18 09:24:13 57
Problem z otwarciem restauracji
Czy możecie mi jeszcze podpowiedzieć ile trzeba bemarów, bo każdy przedstawiciel sugeruje inne pojemności
2012-11-14 09:58:06 23
Problem z otwarciem restauracji
Pani Barbaro a skąd u Pani aż tyle wstrętu do pracowników, proszę mnie źle nie zrozumieć ale może nie jest Pani odpowiednim manager, zarządzanie to również odpowiednia sztuka, nie każdy potrafi być dobrym managerem. Obecnie miałem już do czynienia w innej branży z ludźmi i faktycznie nie jest łatwo ale trzeba twardą ręką trzymać interes to się uda. Dzisiaj to już prawie 20 lat jak prowadzę różne biznesy więc doświadczenie mam. Dawałem już ogłoszenie o zatrudnieniu pracowników, pojawiają się pierwsze oferty ale nie spełniają one moich oczekiwań, jest takie duże bezrobocie a ludzi nie ma.
2012-11-14 09:57:18 23
Problem z otwarciem restauracji
do POZNANIAK: nie wiem czy robią w balona czy nie ale mam odczucie jakby każdy z nich miał inną wersję mojego lokalu i co jedna to gorsza. Nie chcę po tym co czytam Ciebie oceniać ale mam wrażenie że jesteś taki sam jak Ci co do mnie przyjeżdzają. Dostawcę chcę mieć lokalnego bo kto mi później będzie serwisował ten sprzęt na gwarancji i po tym okresie gwarancji?
2012-11-13 08:33:33 23
Problem z otwarciem restauracji
do PALTOTINI: Dzięki za wypowiedź! Mam spore problemy z tym co na projekcie a tym co faktycznie według mnie jest potrzebne, do tego namnożyło się firm, które wymyślają cuda, wszyscy tylko nachodzą i sugerują, że to ma być tak a tamto inaczej.. W sprawie ekspresu do kawy to namawiają mnie na zakup ale jest to duży wydatek, a słyszałem i czytałem w internecie że dobry ekspres można dostać, ja tylko nie wiem jakie zużycie kawy będzie, ktoś mi kiedyś powiedział że z jednego kilograma można zrobić około 130 kaw, czy to prawda?
2012-11-13 08:28:36 23
Problem z otwarciem restauracji
Dzień dobry Jestem na etapie wyposażenia lokalu gastronomicznego i mam kilka pytań i problemów: 1) dlaczego przedstawiciele firm oferują inny sprzęt niż ten co jest w projekcie architektonicznym 2) każdy przedstawiciel ma inne urządzenia, a różnice w cenie przy całości wyposażenia to nawet 30000 tysięcy złotych netto 3) jak mam wybrać trwałe meble ze stali kwasoodpornej, bo oferują mi różne wersje z różnych materiałów ale czym to się tak naprawdę różni 4) czy warto kupować kuchnie gazowe o dużej mocy palników, bo jeden z panów namawia mnie na większą moc palników w tej samej cenie, a inny twierdzi że jeśli tego nie wykorzystam to szkoda bo niszczyć się będą garnki 5) w restauracji chcemy sprzedawać dobrą kawę czy możecie coś dobrego polecić, słyszałem też że można dostać ekspress do kawy w gratisie 6) z tego co zrozumiałem to mam problem z wentylacją bo wentylator w okapie nie ma wystarczającej mocy aby ciągnąć wymagane ilości oparów, jak to rozwiązać? restauracja znajduje się na parterze starej kamienicy, Pan od wentylacji wyliczył koszta wykonania specjalnego tunelu na dach budynku ale jego koszt to prawie 20000 zł, czy tyle to faktycznie kosztuje? Już mi ręce opadają, niby takie bezrobocie a nie ma ludzi do pracy ani na kuchnie, ani na zmywak. Z wykonawcami było podobnie firm, które chcą zaliczkę jest masa, ale nikomu się nie chce robić.. aha i jeszcze mam pytanie o piec konwekcyjny z parą czy warto kupić drogi tak jak mi polecają? jedni namawiają mnie na rationala a inni na convoterm ale to są drogie piece.. ja widziałem oferty z piecami za 10 tyś i z tego co czytałem to funkcje podobne. Pozdrawiam wszystkich otwierających lokal i życzę wytrwałości bo nie wiem czy ja mam pecha czy tak to wygląda. A sanepid to pomyłka
2012-11-12 14:08:47 23
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.