Problem z domem weselnym
Problem z pracownikami jest już od dawna, bo albo ktoś się zna i chce zarabiać miliony albo nie ma pojęcia czym ma się zając..
Proponuję Ci ograniczyć kartę menu w restauracji i może wtedy uda Ci się zmniejszyć koszty, mniej produktów w karcie = mniejsza ilość osób na kuchni a do tego zastanów się nad np. cateringiem lub garmażerką przygotowywanych produktów np pierogi, kotlety, krokiety itp po sklepach..
W weekend organizujesz wesela,a w tygodniu restauracja jak sobie radzi tak sobie radzi ale dodatkowo sprzedajecie w hurcie garmażerkę.. Personel ma co robić w tygodniu dzięki temu, do tego rotacja towaru, czyli zawsze masz świeże produkty..
Jak masz dobrych ludzi to nie zwalniaj ani nie zmniejszaj wynagrodzenia bo sami odejdą i będzie jeszcze większy problem..
Sam wiem co to znaczy bo miałem podobny problem.. Potężna karta, duża sala i po co to i dla kogo.. Teraz karta jest mniejsza, sala podzielona na 2 części i spokój, garmażerka mi nie wyszła, ale w tygodniu mam zamiast restauracji z drugiej strony fast food.. Wspieram się imprezami firmowymi + urodziny + komunie + stypy.. |
2011-05-25 23:39:56 |
14 |