Lokal na małą gastronomię 25m2 + zaplecze (Ile umywalek zlewów itp)
Witam,
Jako że postanowiłem spróbować swoich sił w samodzielnym prowadzeniu baru mam kilka pytań !
Postanowiłem otworzyć Burgerbar z tortillami itp.
Znalazłem lokal wolno stojący około 82m2 +Piwnica (W tym momencie na całości jest sklep spożywczy)
Lokal posiada 3 wejścia 2 wejścia główne + jedno na zaplecze i tutaj pytania !
Ponieważ na połowie lokalu będzie sklep spożywczy (Cały lokal jest podzielony tak że nie będzie to kolidowało po małym remoncie z barem) (będziemy wspólnie dzielić piwnicę i łazienkę dla pracowników na zapleczu powstanie również zmywak
czy to co napisałem ma prawo bytu ? czy sanepid nie powie że wszystko musi być w 100% separacji (cały lokal należeć będzie do 1 osoby która będzie właścicielem obydwu działalności a wszyscy pracownicy będą posiadać książeczki sanepidu)
Przeczytałem że projekt technologiczny jest mi nie potrzebny tak samo powiedziała pani w sanepidzie (Tzn tak ją zrozumiałem)
Teraz na moich 25m2 które mam do wykorzystania chciałem postawić kuchnie(Kuchnia otwarta) która wychodziła by na max2 stoliki w samym lokalu + ewentualnie letni ogródek
Wyposażenie kuchni:
-Kuchenka gazowo-elektryczna
-Grill do burgerów
-Frytownica
-Blaty robocze
-umywalka do rąk
-zlew 2 komorowy
i teraz pytania czy muszę mieć jakieś oddzielne pomieszczenia, bądź wyznaczone miejsce na
a) mielenie mięsa (sam chce mielić mięso do burgerów)
b) Sam chce robić ciasto do tortilli jak i bułki do burgerów
c) Frytki chciał bym przygotowywać z ziemniaków ale żeby ominąć pomieszczenie na obieranie zamawiał bym obrane ziemniaki
|
2013-06-27 18:54:42 |
2 |