FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / MELEK
Melek
Data rejestracji w systemie: 2013-06-27
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 2       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Żeby zrobic kucharza lepiej isc do wojska czy szkoly policealnej ?
Nie ma już Technika Kucharz wycofali w Polsce ten zawód :) Tzn nie da rady rozpocząć już nauki tylko Kucharz małej gastronomii :P Idź na studia zaoczne gdzie chcesz i do pracy w Hotelach najlepiej 5* i z dobrą renomą np Hayatt Nie zarobisz dużo ( w końcu nie zależy ci na kasie) a zdobędziesz doświadczenie dzięki czemu będziesz miał w CV dobrą pozycję
2013-06-27 21:42:23 3
Lokal na małą gastronomię 25m2 + zaplecze (Ile umywalek zlewów itp)
Witam, Jako że postanowiłem spróbować swoich sił w samodzielnym prowadzeniu baru mam kilka pytań ! Postanowiłem otworzyć Burgerbar z tortillami itp. Znalazłem lokal wolno stojący około 82m2 +Piwnica (W tym momencie na całości jest sklep spożywczy) Lokal posiada 3 wejścia 2 wejścia główne + jedno na zaplecze i tutaj pytania ! Ponieważ na połowie lokalu będzie sklep spożywczy (Cały lokal jest podzielony tak że nie będzie to kolidowało po małym remoncie z barem) (będziemy wspólnie dzielić piwnicę i łazienkę dla pracowników na zapleczu powstanie również zmywak czy to co napisałem ma prawo bytu ? czy sanepid nie powie że wszystko musi być w 100% separacji (cały lokal należeć będzie do 1 osoby która będzie właścicielem obydwu działalności a wszyscy pracownicy będą posiadać książeczki sanepidu) Przeczytałem że projekt technologiczny jest mi nie potrzebny tak samo powiedziała pani w sanepidzie (Tzn tak ją zrozumiałem) Teraz na moich 25m2 które mam do wykorzystania chciałem postawić kuchnie(Kuchnia otwarta) która wychodziła by na max2 stoliki w samym lokalu + ewentualnie letni ogródek Wyposażenie kuchni: -Kuchenka gazowo-elektryczna -Grill do burgerów -Frytownica -Blaty robocze -umywalka do rąk -zlew 2 komorowy i teraz pytania czy muszę mieć jakieś oddzielne pomieszczenia, bądź wyznaczone miejsce na a) mielenie mięsa (sam chce mielić mięso do burgerów) b) Sam chce robić ciasto do tortilli jak i bułki do burgerów c) Frytki chciał bym przygotowywać z ziemniaków ale żeby ominąć pomieszczenie na obieranie zamawiał bym obrane ziemniaki
2013-06-27 18:54:42 2
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.