![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ŻEBY ZROBIC KUCHARZA LEPIEJ ISC DO WOJSKA CZY SZKOLY POLICEALNEJ ? |
|||||||
|
Autor:
Peerph
Tematy: 3 Wypowiedzi: 3 |
Witam, moj problem polega na tym, ze jestem obecnie w 2 kl. Liceum, za rok czeka mnie matura i chce zostac kucharzem. Nie wiem czy udac sie do szkoly policealnej gastronomicznej, czy do wojska. Dziewczyna moja zdecydowanie odradza wojska z powodu duchowosci oosby, ktora sie traci w wojsku. Nie inetresuje mnie kasa, czy cos, po prostu mnie interesuje, gdzie zdobede lepsze umiejetnosci, zdolnosci i kwalifikacje, oraz to, cos ie bedzie czytalo lepiej pracodawcy. Dodam jeszcze, ze w przyszlosci zamierzam zyc w niemczech i tam gotowac. Wiadomo co sie slyszy o wojsku, ze jedzenie marudne, kilka rodzajow zup i kotlecik. Chcialbym sie dowiedziec, czy to prawda i w czym lepsze doswiadczenie zdobede. Pragne rowniez sie dowiedziec, czy jest szansa, zebym byl ojcem i mezem bedacym w domu, nie chce byc szefem kuchni, tylko zarabiac z jakies 1500-2000 zl, zeby utrzymac jakos rodzine i finansowo i duchowo, bedac w domu.
pozdrawiam. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
J*
Wypowiedzi: 2 |
Mam nadzieję, że to żart?!
...no ale gdyby nie... Zmień szkołę! Technikum lub Zawodówka - profil Kucharz! a później pomyś o praktykach. *_^ Pzdr J* |
||||||
|
Autor:
Melek
Wypowiedzi: 2 |
Nie ma już Technika Kucharz wycofali w Polsce ten zawód :) Tzn nie da rady rozpocząć już nauki tylko
Kucharz małej gastronomii :P Idź na studia zaoczne gdzie chcesz i do pracy w Hotelach najlepiej 5* i z dobrą renomą np Hayatt Nie zarobisz dużo ( w końcu nie zależy ci na kasie) a zdobędziesz doświadczenie dzięki czemu będziesz miał w CV dobrą pozycję |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 10:47:47 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|