LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Pomoc w doborze sprzętu dla lokalu na 25/30 osób oraz godni polecenia producenci
Panowie jesteście prawdziwą kopalnią wiedzy.
Tak jak wspominałam już wcześniej planuję otworzyć pizzerię za 30 góra 35 tys.
Określiliście to jako cud - nie szkodzi.
Proszę zwrócić uwagę, że to lokal w małej mieścinie i wielkich luksusów nawet nie przewiduję.
Ma to być miłe miejsce, przyjść zjeść pizze i dowóz również. Latem jest to miejscowość turystyczna.
Moje pytanie jakie parametry musi mieć piec aby nadążać (mam na myśli lato)
Oraz co koniecznie trzeba nowe kupić, a na czym można zaoszczędzić.
Z góry dziękuję. |
2013-02-09 00:38:29 |
17 |
|
Lokal do remontu
W takim razie ja też jestem w szoku.
Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego.
Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. |
2013-02-09 00:02:46 |
3 |
|
Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Witam serdecznie wszystkich.
Ja również z podobnym tematem się zgłaszam i proszę o podpowiedzi.
Mianowicie chciałabym otworzyć małą pizzerię w niewielkiej wiosce 3-4 tys. ale za to turystycznej. (Wielkie jezioro)
Dlaczego taka decyzja, jest lokal do wynajęcia w samym centrum na rynku. Po sklepie spożywczym.
Dlaczego pizzeria - bo nie ma konkurencji. Nad samym jeziorem jest kilka knajpek - typowy fast i oczekiwanie na byle jaką pizze 2h w sezonie. W ciągu roku nic nie działa.
Więc dowóz będzie idealnym rozwiązaniem.
Lokal czysty odmalowany ale niedostosowany.
Już zrobiłam rysunek i wybieram się do sanepidu.
Moje pytanie co jest potrzebne aby rozpocząć taką działalność?
Dodam, że nie mam doświadczenia w gastronomii.
A dokładnie jaki sprzęt wystarczy,
skąd składniki najlepiej brać.
Oczywiście liczę na sprzęt używany.
Na co zwrócić uwagę.
No i jak wybrać dobrego kucharza?
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
No i czy jakieś 30 tys wystarczy.
|
2013-02-05 21:42:51 |
37 |
|
|