FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / KIRYS
Kirys
Data rejestracji w systemie: 2013-02-05
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 3       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Pomoc w doborze sprzętu dla lokalu na 25/30 osób oraz godni polecenia producenci
Panowie jesteście prawdziwą kopalnią wiedzy. Tak jak wspominałam już wcześniej planuję otworzyć pizzerię za 30 góra 35 tys. Określiliście to jako cud - nie szkodzi. Proszę zwrócić uwagę, że to lokal w małej mieścinie i wielkich luksusów nawet nie przewiduję. Ma to być miłe miejsce, przyjść zjeść pizze i dowóz również. Latem jest to miejscowość turystyczna. Moje pytanie jakie parametry musi mieć piec aby nadążać (mam na myśli lato) Oraz co koniecznie trzeba nowe kupić, a na czym można zaoszczędzić. Z góry dziękuję.
2013-02-09 00:38:29 17
Lokal do remontu
W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby.
2013-02-09 00:02:46 3
Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Witam serdecznie wszystkich. Ja również z podobnym tematem się zgłaszam i proszę o podpowiedzi. Mianowicie chciałabym otworzyć małą pizzerię w niewielkiej wiosce 3-4 tys. ale za to turystycznej. (Wielkie jezioro) Dlaczego taka decyzja, jest lokal do wynajęcia w samym centrum na rynku. Po sklepie spożywczym. Dlaczego pizzeria - bo nie ma konkurencji. Nad samym jeziorem jest kilka knajpek - typowy fast i oczekiwanie na byle jaką pizze 2h w sezonie. W ciągu roku nic nie działa. Więc dowóz będzie idealnym rozwiązaniem. Lokal czysty odmalowany ale niedostosowany. Już zrobiłam rysunek i wybieram się do sanepidu. Moje pytanie co jest potrzebne aby rozpocząć taką działalność? Dodam, że nie mam doświadczenia w gastronomii. A dokładnie jaki sprzęt wystarczy, skąd składniki najlepiej brać. Oczywiście liczę na sprzęt używany. Na co zwrócić uwagę. No i jak wybrać dobrego kucharza? Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi. No i czy jakieś 30 tys wystarczy.
2013-02-05 21:42:51 37
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.