FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / GETHIGH
gethigh
Data rejestracji w systemie: 2014-02-27
Ilość tematów: 2       Ilość wypowiedzi: 3       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Termin wprowadzenia HACCP- nowy sklep, magazyn
Witam.  Planuję wynajem lokalu, który był wcześniej sklepem spożywczym. Chciałbym na jego powierzchni magazynować czekoladę i utworzyć biuro firmy, która będzie zajmowała się między innymi importem i sprzedażą artykułów czekoladowych dla firm, sklepów. Lokal ma odpowiednie pomieszczenia: pomieszczenie biurowe, klimatyzowany magazyn, wc, przedsionek.  Czy możliwy jest odbiór lokalu przez sanepid bez księgi HACCP i jego późniejsze wdrożenie?
2014-08-04 13:58:20 3
Małe stoisko w centrum handlowym.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Znają państwo może jakieś firmy na śląsku, które mają w sprzedaży gotowe systemy wodno-ściekowe do takich stoisk? A co do stoiska to z jakiego materiału muszą być wykonane blaty, nie ma chyba potrzeby dla tak małej gastronomii stosować stal nierdzewną?
2014-03-12 16:45:19 8
Małe stoisko w centrum handlowym.
Witam.  Planuję otworzyć w centrum handlowym mały punkt gastronomiczny, w którym będę sprzedawał jedynie gofry, więc jedynym urządzeniem grzewczym będzie gofrownica elektryczna. Korzystał będę z gotowej mieszanki do wyrobów gofrów. Chcę również latem jako dodatki używać świeże truskawki i jagody. Na stoisku będzie znajdowała się również lodówka. Toaleta będzie w centrum handlowym.   1. Jakie wymagania musi spełnić stoisko, żeby odbiór sanepidu przebiegł bezproblemowo? W szczególności chodzi mi o kwestie wody, stałe przyłącze raczej odpada ze względu na lokalizacje w centrum, więc koniecznie będzie korzystanie z baniaków, specjalnego systemu nawadniająco/ ściekowego.  2. Czy wystarczy zlew jednokomorowy?  3. Jak będzie wyglądać sprawa z owocami jako dodatkami? Z góry dziękuję za odpowiedź.
2014-02-27 15:55:27 8
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.