LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Termin wprowadzenia HACCP- nowy sklep, magazyn
Witam.
Planuję wynajem lokalu, który był wcześniej sklepem spożywczym. Chciałbym na jego powierzchni magazynować czekoladę i utworzyć biuro firmy, która będzie zajmowała się między innymi importem i sprzedażą artykułów czekoladowych dla firm, sklepów. Lokal ma odpowiednie pomieszczenia: pomieszczenie biurowe, klimatyzowany magazyn, wc, przedsionek.
Czy możliwy jest odbiór lokalu przez sanepid bez księgi HACCP i jego późniejsze wdrożenie? |
2014-08-04 13:58:20 |
3 |
|
Małe stoisko w centrum handlowym.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Znają państwo może jakieś firmy na śląsku, które mają w sprzedaży gotowe systemy wodno-ściekowe do takich stoisk? A co do stoiska to z jakiego materiału muszą być wykonane blaty, nie ma chyba potrzeby dla tak małej gastronomii stosować stal nierdzewną? |
2014-03-12 16:45:19 |
8 |
|
Małe stoisko w centrum handlowym.
Witam.
Planuję otworzyć w centrum handlowym mały punkt gastronomiczny, w którym będę sprzedawał jedynie gofry, więc jedynym urządzeniem grzewczym będzie gofrownica elektryczna. Korzystał będę z gotowej mieszanki do wyrobów gofrów. Chcę również latem jako dodatki używać świeże truskawki i jagody. Na stoisku będzie znajdowała się również lodówka. Toaleta będzie w centrum handlowym.
1. Jakie wymagania musi spełnić stoisko, żeby odbiór sanepidu przebiegł bezproblemowo? W szczególności chodzi mi o kwestie wody, stałe przyłącze raczej odpada ze względu na lokalizacje w centrum, więc koniecznie będzie korzystanie z baniaków, specjalnego systemu nawadniająco/ ściekowego.
2. Czy wystarczy zlew jednokomorowy?
3. Jak będzie wyglądać sprawa z owocami jako dodatkami?
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
2014-02-27 15:55:27 |
8 |
|
|