FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MAłE STOISKO W CENTRUM HANDLOWYM.
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MAłE STOISKO W CENTRUM HANDLOWYM.

Autor: gethigh

Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2014-02-27 o godzinie 15:55:27.
Witam. 
Planuję otworzyć w centrum handlowym mały punkt gastronomiczny, w którym będę sprzedawał jedynie gofry, więc jedynym urządzeniem grzewczym będzie gofrownica elektryczna. Korzystał będę z gotowej mieszanki do wyrobów gofrów. Chcę również latem jako dodatki używać świeże truskawki i jagody. Na stoisku będzie znajdowała się również lodówka. Toaleta będzie w centrum handlowym.  
1. Jakie wymagania musi spełnić stoisko, żeby odbiór sanepidu przebiegł bezproblemowo? W szczególności chodzi mi o kwestie wody, stałe przyłącze raczej odpada ze względu na lokalizacje w centrum, więc koniecznie będzie korzystanie z baniaków, specjalnego systemu nawadniająco/ ściekowego. 
2. Czy wystarczy zlew jednokomorowy? 
3. Jak będzie wyglądać sprawa z owocami jako dodatkami?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2014-02-28 o godzinie 03:10:12.
Jesli to będą gotowe w słoikach owoce,to wystarczy zlew i umywalka do rąk

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 3 napisany 2014-02-28 o godzinie 07:52:19.
coraz więcej jest firm,które dostarczają już umyte odpowiednio zapakowane świeze owoce to lepsze rozwiazanie niż owoce w słoikach, które nie zawsze nadają się na dodatki do deserów ze wzgledu na ich konystencje, Woda, którą bedą zasilane baniaki to woda zdatna do picia pochodząca ze znanego żródła tzn woda spożywcza typu Eden, Żywiec itp Proszę także pamiętać o dokumengtacji Dobrej Praktyki produkcyjnej i higienicznej, którą nalezy opracowac w zakresie planowanej działalniości

Post 4 napisany 2014-03-04 o godzinie 03:29:36.
wyspy w marketach czesto posiadaja doprowadzenie wody i odpływ. tak by było łatwiej niż woda z baniaków. proszę pamiętać o książce dobrej higieny sanitarnej. nie trzeba nic opracowywać, jest w formie gotowej do sprzedaży książce

Autor: Nowy

Post 5 napisany 2014-03-04 o godzinie 09:28:26.
Witam Panie Gastromex bardzo prosze o podanie gdzie można konkretnie dostać taką książkę bo ja znalazłam wyłacznie gotowce dla przemysłu, cukierni itp ale dla wysp gastronomicznych ?????????????  Pan jest niesamowity czytam Pana wypowiedzi i komentarze do nich innych użytkowników, którzy negują Pana wypowiedzi i coś w tym jest bo bardzo często wprowadza  nas wszystkich w błąd

Post 6 napisany 2014-03-04 o godzinie 09:57:08.
tak tak, bo prawde pisze tylko Hacpasz....ja sie nie znam i od 8 lat wprowadzam w bład wszystkich 576 klientów, którzy otworzyli lokale i tyleż razy Sanepid. Książkę Dobrej Higieny Sanitarnej dotyczącej małej gastronomii otrzymuje u mnie zawsze osoba zamawiająca dokumentację.Pozdrawiam

Autor:

Wypowiedzi: 9
Post 7 napisany 2014-03-04 o godzinie 14:24:30.
Wykonam wentylację, tanio www.climavent.pl
tel. 731-110-110

Autor: gethigh

Tematy: 2
Post 8 napisany 2014-03-12 o godzinie 16:45:19.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Znają państwo może jakieś firmy na śląsku, które mają w sprzedaży gotowe systemy wodno-ściekowe do takich stoisk? A co do stoiska to z jakiego materiału muszą być wykonane blaty, nie ma chyba potrzeby dla tak małej gastronomii stosować stal nierdzewną?

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:20:46
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MAłE STOISKO W CENTRUM HANDLOWYM.
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "małe stoisko w centrum handlowym." w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.