![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: MAłE STOISKO W CENTRUM HANDLOWYM. |
|||||||
|
Autor:
gethigh
Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Witam.
Planuję otworzyć w centrum handlowym mały punkt gastronomiczny, w którym będę sprzedawał jedynie gofry, więc jedynym urządzeniem grzewczym będzie gofrownica elektryczna. Korzystał będę z gotowej mieszanki do wyrobów gofrów. Chcę również latem jako dodatki używać świeże truskawki i jagody. Na stoisku będzie znajdowała się również lodówka. Toaleta będzie w centrum handlowym. 1. Jakie wymagania musi spełnić stoisko, żeby odbiór sanepidu przebiegł bezproblemowo? W szczególności chodzi mi o kwestie wody, stałe przyłącze raczej odpada ze względu na lokalizacje w centrum, więc koniecznie będzie korzystanie z baniaków, specjalnego systemu nawadniająco/ ściekowego. 2. Czy wystarczy zlew jednokomorowy? 3. Jak będzie wyglądać sprawa z owocami jako dodatkami? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Jesli to będą gotowe w słoikach owoce,to wystarczy zlew i umywalka do rąk
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
coraz więcej jest firm,które dostarczają już umyte odpowiednio zapakowane świeze owoce to lepsze rozwiazanie niż owoce w słoikach, które nie zawsze nadają się na dodatki do deserów ze wzgledu na ich konystencje, Woda, którą bedą zasilane baniaki to woda zdatna do picia pochodząca ze znanego żródła tzn woda spożywcza typu Eden, Żywiec itp Proszę także pamiętać o dokumengtacji Dobrej Praktyki produkcyjnej i higienicznej, którą nalezy opracowac w zakresie planowanej działalniości
|
||||||
Autor:
gastromex
wyspy w marketach czesto posiadaja doprowadzenie wody i odpływ. tak by było łatwiej niż woda z baniaków. proszę pamiętać o książce dobrej higieny sanitarnej. nie trzeba nic opracowywać, jest w formie gotowej do sprzedaży książce
|
||||||
|
Autor:
Nowy
Wypowiedzi: 3 |
Witam Panie Gastromex bardzo prosze o podanie gdzie można konkretnie dostać taką książkę bo ja znalazłam wyłacznie gotowce dla przemysłu, cukierni itp ale dla wysp gastronomicznych ????????????? Pan jest niesamowity czytam Pana wypowiedzi i komentarze do nich innych użytkowników, którzy negują Pana wypowiedzi i coś w tym jest bo bardzo często wprowadza nas wszystkich w błąd
|
||||||
Autor:
gastromex
tak tak, bo prawde pisze tylko Hacpasz....ja sie nie znam i od 8 lat wprowadzam w bład wszystkich 576 klientów, którzy otworzyli lokale i tyleż razy Sanepid. Książkę Dobrej Higieny Sanitarnej dotyczącej małej gastronomii otrzymuje u mnie zawsze osoba zamawiająca dokumentację.Pozdrawiam
|
||||||
|
Autor:
Wypowiedzi: 9 |
Wykonam wentylację, tanio www.climavent.pl
tel. 731-110-110 |
||||||
|
Autor:
gethigh
Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Znają państwo może jakieś firmy na śląsku, które mają w sprzedaży gotowe systemy wodno-ściekowe do takich stoisk? A co do stoiska to z jakiego materiału muszą być wykonane blaty, nie ma chyba potrzeby dla tak małej gastronomii stosować stal nierdzewną?
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:20:46 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|