Zakup sprzętu
To może wypowiem się ja ... mam już doświadczenie w malej gastronomii.
Sprzet jest wazny , najważniejszy ,bo dzięki tym wszystkim urządzeniom masz możliwość przygotowania odpowiednej potrawy dla klienta,ale nie musi on być za mega wielkie pieniądze.
Posiadam 10m2 budke i mam zainstalowany w srodku piec do pizzy jednokomorowy , bo 1.chcialam żeby zapiekanki , które sama robie miały idealny smak , a po 2 piec jest zamykany i nie oddaje tak dużo ciepla na zewnątrz jak zwykly opiekacz ( taki tez mam w razie awarii pieca). Jeżeli chcesz mieć kebaba i opiekacz do zapiekanek to zycze powodzenia jeżeli ktoś wytrzyma w takim cieple.
Wiem to wszystko z własnego doświadczenia - od kiedy mam kebaba w budce mam ok 38-40 stopni .
Bardzo ważnym urządzeniem jest okap , duzy i porządny, tylko na pewno nie grawitacyjny. Musi wyciagac cieplo z kebaba i opary z frytownicy, a te sa najgorsze.
Bulki do hamburgera i do kebaba opiekam w grillu kontaktowy ( hendi ) . Zobacz oferte makro , bo tam kupiłam trochę sprzętu po dobrych cenach np. grill hendi( dol gladki, dol ryflowany) za 900 zl brutto. |
2014-07-16 13:45:42 |
9 |